Srpen 12, 201312 r Autor No on ten posed v Modré vypadá, že je nějak nakřivo, aby to nakonec nespadlo celé.
Srpen 12, 201312 r posed na Modré jsem kdysi navštívil taky, ale včera jsem dal poslední z řady posedů na východní Moravě ve Vlčnově (Mongolsku), které byly postaveny za hrachy eú a podle toho i vypadají, některé jsou umístěny tak že člověk žasne co lze vymyslet např. v Bystřici pod Lopeníkem kde je to opravdu posed pro střelce v údolí, v Nivnici má rozhledna v sousedství rozlehlé hnojiště a ještě stojí mezi stromy, posed v Suché Lozi (Gazdíkov) stojí v katastru Březové ... Upraveno Srpen 12, 201312 r od ben06
Srpen 12, 201312 r Autor Bohužel, o tomto se dokonce psalo v novinách. Hlavně, že se utrácí peníze... Za to by se dala postavit jedna pořádná rozhledna na místě, kde by to mělo smysl.
Srpen 12, 201312 r Autor Pár dalších "úlovků". Malý Chlum u Obory; U Křížku u Drnholce; Vodojem BratčiceVeselice - Podvrší u Blanska; Čebínka v Čebíně; Babylon u KozárovaJurkovičova v Rožnově; Hlína u Ivančic; JakubčoviceKudlichova na Strážišti u Úvalna; Cvilín v Krnově; Hraniční vrch u Albrechtic
Srpen 12, 201312 r Autor A samozřejmě nějaká ta zajímavost, či kuriozitka cestou se také najde. Sochy husitských bojovníků na Velkém Chlumu (kopec naproti Malému Chlumu s rozhlednou).A tento artefakt se nachází na Cvilíně u Krnova přímo pod rozhlednou. No a něco pro cyklisty - První české muzeum cyklistiky v Nových HradechPřívěs pro dítě není novodobým vynálezemPřevod kardanem
Srpen 12, 201312 r Autor To ti chválím. Někde dojedeš autem až k ní, jinde se musí pěšky, ovšem procházka přírodou nikomu neuškodí. Obvzlášť, když je odměněna pěkným výhledem na krásy naší země (tedy většinou).
Srpen 12, 201312 r No sleduji toto tema od uplneho zacatku co jsi ho zalozil a prichazim cim dal vic tomu na chut. Jak bude cas obhlednu okoli tady a zajedu na vylet.
Srpen 12, 201312 r Autor jj, odkazy na weby tady jsou, tak směle do toho. Mě baví také historie, takže k tomu většinou vemu i nějaký ten zámek, či hrad (navíc u některých hradů je možnost výhledů z nějaké té věže) atd.
Srpen 12, 201312 r No musím se také přidat... brácha toho sjezdil daleko víc než já,a to jsem s nimi koketoval dříve,než on...(žák lepší učitele ) Osobně nemám moc rád a ani se mi nějak zvlášť nelíbí novodobé železné "antenní" rozhledny jako jsou třeba : Dubecko,Černá Hora,Nisanka,Kozákov avšak antény jsou již i na kamenných : třeba na Tanvaldském Špičáku ovšem jde to i bez antén : Slovanka kamenné jsou prostě kamenné: Bramberk,Černá Studnice,Štěpánka(letos pokračuje rekonstrukce),Kopanina A Petřín nemá jen Praha,ale také Jablonec N / Nisou: na osvěžení doplním něco ze zimy : Smrk Upraveno Srpen 20, 201312 r od stanmar
Srpen 12, 201312 r Autor http://www.novinky.cz/cestovani/tipy-na-vylety/310043-nove-rozhledny-zvou-k-letni-navsteve.html
Srpen 13, 201312 r Zrovna tu rozhlednu na Kosíři můžu doporučit k návštěvě. Je z ní skvělý výhled. Jen je úplně nová, tak občerstvení u ní je zatím takové provizorní.
Srpen 13, 201312 r Autor Odkud je k ní nejlepší přístup? Podle mapy bych to tipoval z Čech pod Kosířem.
Srpen 13, 201312 r Já osobně mám vyzkoušený jen dvě cesty. Jedna je z Čech po Kosířem, kde se s Čech dá provést výšlap po turistické stezce. Hned na začátku stezky je příjemná zahrádka u rodinného domu, kde se dá občerstvit. Druhou cestu mám odzkoušenou ze Slatinek, odkud vede asfaltka. Tato cesta je delší a pozvolnější, ovšem zase je příjemnější pro výjezd na kole.
Srpen 13, 201312 r Autor OK, tak já chodím pěšky, takže je to jasné. Navíc jsem se díval, že v Čechách p.K. je muzeum historických kočárů, zámek, v zámeckém parku rozhledna (nepřístupná) a hasičské muzeum.
Srpen 13, 201312 r Jojo, muzeum kočárů a hasičské muzeum jsou hned u sebe. V zámeckém parku jsem nebyl, tak ani netuším, že tam nějaká rozhledna je
Srpen 13, 201312 r Autor Je tam, nádherná cihlová. Bohužel nepřístupná... http://www.na-rozhledny.cz/cechy-pod-kosirem
Srpen 13, 201312 r Tak ta se povedla. Jak budu o víkendu na prostějovsku, tak se tam musím stavit aspoň ji naživo omrknout.
Srpen 14, 201312 r V nedeli jsem zvladl dalsi kousek - Velký Lopeník. Od parkingu celkem dlouha prochazka. Mel jsem v planu jeste nejakou rozhlednu, ale moc se to stihnout nedalo. (Navrat od Audi ke Skodovce ) Z pondeli na utery jsem znovu vybehl na Babí lom. Doufal jsem, ze odtud budou videt nejake Perseidy. No, nakonec jsem musel pozorovat odjinud. Velký Lopeník, Babí lom u Lelekovic
Srpen 14, 201312 r Autor Tos vyměnil Audi za tu stodvácu z fotky? To se pak nedivím, že toho víc nestihneš. Jinak rozhledna parádní. To už jsi skoro horolezec, když se škrábeš na Babí lom i v noci.
Srpen 14, 201312 r tak taky jedna, na kterou jsem se dostal v pondeli v ramci pozorovani perseid je to rozhledna "Děd" kousek od Berouna
Srpen 14, 201312 r Autor Pár příkladů hradních rozhleden - ač pravověrní rozhlednáři toto moc neuznávají, protože hradní věže samozřejmě nebyly původně primárně stavěny jako rozhledny. Já v tom ovšem nedělám rozdíl - je z nich většinou daleký výhled? Je. Tak co. Z těchto je většinou kruhový a daleký výhled: Bezděz; Buchlov Hazmburk (Klapý) Radyně u Plzně; Trosky No a z těchto výhled trochu omezenější,přesto stojí za to: Andělská hora u Karlových Varů Hasištejn; Rýzmberk Helfštýn Landštejn; Roštejn Kašperk (případně na protějším kopci zbytek Pustého hrádku) Samozřejmě toto není plný výčet - dal jsem to sem jen jako ukázku. Míst s výhledem je vícero - třeba i některé kostelní věže, městké věže, další zříceniny jako třeba Lichnice apod.
Srpen 15, 201312 r Z tohoto jsem byl snad jen na Helfštýně. Tos vyměnil Audi za tu stodvácu z fotky? To se pak nedivím,že toho víc nestihneš. Jinak rozhledna parádní. To už jsi skoro horolezec,když se škrábeš na Babí lom i v noci. Nastesti to neni moje skodovka, je mistni obsluhy stanku primo v rozhledne. Ja jsem na tom s OII trochu lepe...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.