Přejít na obsah

Kontrolka chladící kapaliny

pmultimix

Doporučené příspěvky

Ahoj, s hlášením závady na expanzní nádržce mám problém již dva roky. Vyměněna chladící směs,

poté se čistila a následně měnila i expanzka. Problém přetrvává i když ty dva drátky propojím. Skoušely se měnit i budíky, nic nepomáhá. Někdy to nezapípá a jindy hned po nastartování. Někdy s teplým motorem po jeho vypnutí a zase nastartování to přestane. Potřeboval bych v budících přerušit to pípání ale hlavně vyhodit kontrolku teploměru. Trufl by si na to někdo?

Jára

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi tvrdil mechanik, že je to těsnění pod hlavou, že vůbec nemusí být nádobka moc zanesená stačí prý trošku nějakého svinstva nebo mastného oleje. Když jsem se ptal na kolik to vyjde tak začal, výměna těsnění,srovnání hlavy,záleží jak to tam bude vypadat co bude třeba ještě vyměnit, olej,filtry,chladička, průplach cca do 10 tis. :kol-32: , tak jsem mu poděkoval a myslel si svoje, jo ještě řekl pokud si auto necháš 2 roky neřeš, pokud déle tak to oprav

Odkaz ke komentáři

Tak nejjednodussi kontrola je natlakovat chladici system a zjistit zda je tam nejaky unik, at uz z hadic nebo do motoru. Pokud tlakova zkouska dopadne dobre, tak kontrola nadobky, kabelu atd (to uz tu ale bylo napsano). Pokud je nejaky unik tak pak patrat dal kde je problem...

Editováno: , autor: Terenius
Odkaz ke komentáři

Únik kapaliny není, Wag neudává žádnou chybu. Proměřit káblíky se nedaří, jejich tam tolik ( u řídící jednotky) že nenvíme které měřit. Misumi, co tam chceš opravit chytrolíne, polamáné kolečko?

Jinak díky za rady.Novou řídící jednotku kupovat nehodlám, nějak odpojím pipák a přelepím kontrolku.

Editováno: , autor: Jaroě
Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

aj mně a to jsem nádržku před rokem vyměnil, ale už jsem rezignoval, prostě též po chvilce udělám restart a je klid, další nádržku, abych měl na chvilku klid kupovat už fakt nebudu, jen občas skouknu hladinu, zda to přece jenom není hladinou a jinak na to kálím ;)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Tak se mi po třech letech opět rozsvítila kontrolka chladící kapaliny (předtím výměna nádobky, poté výměna těsnění hlavy a rovnání hlavy). Tentokrát mi to ale nedalo, koupil jsem si novou nádobku sám, s tím, že se kouknu, jestli v ní nejsou vidět ty dráty, které je potřeba očistit, stejně jako to jde udělat v Oktávce. Vidět jsou, ale jenom trošku, protože inženýři vymysleli, jak je schovat.

Níže posílám fotky, stačí kouknout z vrchu, kde je připojen kabel a pak pod víčkem strčit šroubovák mezi ty dva zobáčky a najít ty dva dráty a pořádně šroubovákem oškrábat (oba dva), aby byly trochu čisté a kontrolka sepla = nebude svítit ani pípat. Když tam máte kapalinu, tak moc vidět nejsou ani takhle z boku, takže je to naslepo, ale "kov na kov" pocitově rozhodně poznáte.

Vyzkoušeno na mé Fábii a funguje. Sice teda ještě propláchnu motor čističem chladiče, ale i kdybych tohle měl dělat jednou za měsíc, tak je to lepší, než nic.

Rozhodně doporučuju vyzkoušet toto řešení, než to tahat do servisu, kde primárně budou z principu měnit díly.

IMG_20161213_162530.jpg

IMG_20161213_162549.jpg

Editováno: , autor: Wyder
Odkaz ke komentáři

Nevím hele, jestli to vidět není, tak asi nemáš přesně tuhle (ta nejdražší)? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6ru121407-vyrovnavaci-nadobka-chladici-kapaliny-skoda-12068.html

Tahle origo přímo od škodovky je (dráty) tam vidět takhle má a šlo mi to tím šroubovákem ošmrdlat, jestli to není není vidět u jiných nádobek, to nevím.  

Asi to bude u jiných výrobců různě dostupné/viditelné. Holt to chce vyzkoušet, trošku mi to připomíná situaci s termostatama, kde naopak originální jsou horší a ty polské díky lepšímu materiálu vydržej 2x tolik...

Editováno: , autor: Wyder
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...