Přejít na obsah

Kontrolka chladící kapaliny

pmultimix

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

Tak,tak dělá to čidlo v expanzce, znečistěná kapalina, nebo prostě stáří, kontakyty zoxidují a už svítí a to krásný infarktový pípnutí hned po nastartovaní :D to čidlo je součástí expanzky-takže výměna celé nádobky cena cca 250(polsko ,čína) až 650, výměna v pohodě doma. Řešení oškrabání kontaktů šroubovákem nemá většinou dlouhého trvaní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 měsíce později...

Ahoj.

Přítelkyně má Fabii I 1,4 AUA

Řeším několik problémů.

Někdy nefunkční palivoměr - v zimě fungoval, v létě ne. Diag psala přerušený obvod nebo zkrat na kostru. Zjištěná příčina: pravděpodobně přerušené vedení od snímače plováku k přísrojové desce. Dneska jsem zjistil, že na snímači není zem. Vyřešeno přizeměním snímače na karoserii. Původní zemnící bod je za přístrojovkou. Palivoměr je funkční.

Nesmyslná teplota na displeji - Venku cca 20°C na displeji v otáčkoměru ale teplota -31,5°C. Po chvíli se vyšplhala na +6,5°C. Po několikerém nastartování najednou skočilo +19°C. Domnívám se, že závada může být opět v přerušeném vedení od čidla venkovní teploty.

Dotaz: Kde se to čidlo fyzicky nachází? Nenašel jsem jej.

Červená kontrolka chladící kapaliny a výstražný signál - aktivuje se nahodile, bez zjevné příčiny. Teplota na teploměru přístrojovky je v půlce stupnice, podle diag je teplota chladící kapaliny kolem 87°C. Mám podezření na vadné čidlo, nebo opět přerušené vedení k ŘJ.

Dotaz: Kde se tohle čidlo v motoru nachází? Je to čidlo v domku termostatu, nebo čidlo na horní pravé straně bloku?

Uvítám všechny rady, tipy, návody. Díky moc.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 3 měsíce později...

Hezký den, mám pro Vás malý tip.

S tímto problémem jsem se mordoval docela dlouhou dobu. Napřed to byl nějaký olej v nádobce a brousila se hlava. Za pár let na to jsem přišel na to, že olej v nádobce v malém množství nijak nevadil a závada byla úplně jinde. Dráty od čidla mají druhý konec v budících palubní desky na takovém ne zrovna moc inteligentním jemném konektoru. Po letech se konektor postupně vyklepal a zrovna kablík od expanzky jako první, je to myslím nějaký úplně krajní pin (cca. 16, hned vedle je imo). Pak začal odcházet imobilizer atd..... Stačilo jen opatrně přepájet piny mikropájkou. Ani jsem budíky nerozdělával. Oprava za hodinku i s montáží a auto zase jezdí už pět let bez pípání. Jinak tam žádný mechanický spínač není. Jen dva plechy měřící odpor. Při menším množství kapaliny svítí nedostatek, při prázdné nádobce ječí teplota motoru.

• Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...
V 6. 4. 2021 na 13:46, Pepernicka napsal:

S tímto problémem jsem se mordoval docela dlouhou dobu. Napřed to byl nějaký olej v nádobce a brousila se hlava. Za pár let na to jsem přišel na to, že olej v nádobce v malém množství nijak nevadil a závada byla úplně jinde. Dráty od čidla mají druhý konec v budících palubní desky na takovém ne zrovna moc inteligentním jemném konektoru. Po letech se konektor postupně vyklepal a zrovna kablík od expanzky jako první, je to myslím nějaký úplně krajní pin (cca. 16, hned vedle je imo). Pak začal odcházet imobilizer atd..... Stačilo jen opatrně přepájet piny mikropájkou. Ani jsem budíky nerozdělával. Oprava za hodinku i s montáží a auto zase jezdí už pět let bez pípání. Jinak tam žádný mechanický spínač není. Jen dva plechy měřící odpor. Při menším množství kapaliny svítí nedostatek, při prázdné nádobce ječí teplota motoru.

V 6. 4. 2021 na 13:46, Pepernicka napsal:

Tento pan ma uplnu pravdu,mne to pomohlo. Diky za info

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Zdravím, mám problém s F1 1.4 MPI ohledně chladicí kapaliny.

Během jízdy nebo hned po nastartování mi začne blikat a pípat kontrolka chladicí kapaliny, i když je nádržka plná, jen trochu špinavá (fotka je před výměnou nádržky). Víčko od oleje je čisté. Problém je v tom, že když kontrolka začne blikat, tak mi spadne ukazatel benzínu na nulu. Někdy se vrátí zpět, jindy zase ne. Kapalina a olej se nemísí, z výfuku nejde bílý kouř. Před půl rokem se dělalo nové těsnění pod hlavou a vyměnila se nádržka s chladicí kapalinou. Problém zůstal i po té opravě. Bliká to už asi rok, ale auto jinak funguje normálně. Blíží se mi technická a nechci, aby to kvůli tomu neprošlo.

Nevíte, v čem by mohl být problém? Je to elektronika nebo něco jiného? Díky.

Screenshot_20240517_193000_Gallery.jpg

Screenshot_20240517_192948_Gallery.jpg

Screenshot_20240517_192942_Gallery.jpg

Screenshot_20240517_192930_Gallery.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...