Publikováno Červenec 30, 201312 r Má někdo bližší info k tomu, jak funguje, reaguje, jaký je algoritmus? Ze začátku fungoval tak nějak rozporuplně (nebyl jsem zvyklý), pak vše v pořádku, naučil jsem se, ale teď už se poslední dobou vymlouvá, že nelze aktivovat asi týden ... Netuší někdo? Zatím vím, když je Start/Stop aktivní: - když otevřeš dveře, auto zhasne motor a je potřeba znovu nastartovat - když otevřeš okénko, vše v pohodě (na čekačky na něco fajn) - sám se zapne, pokud uplyne nějaká doba (možná to měří kapacitu bat, netuším) - spouští se až pokud je auto v klidu a pustíš spojku (tedy pokud někam doletíš bez rychlosti a dobrzdíš, nespustí se) - posilovač mu bere energii, takže po pohnutí volantem (výrazně) se nahodí
Červenec 30, 201312 r Něco o tomto systému je v této Učební pomůcce (je tedy z roku 2010 pro FII FL).http://www.uloz.to/xw6pNGw/86-system-start-stop-pdf
Červenec 31, 201312 r Bych byl rád, že sám systém uznal svoji zbytečnost. Možná jestli jezdíš krátké trasy, tak může být vyšťavenější baterka.
Srpen 4, 201312 r Autor Lancelot: Jezdím kratší trasy, ale baterka je o poznání silnější, než ve verzi bez Start/Stop systému (ostatně pro mě ten příplatek byl spíš za odolnější komponenty, než samotný systém). Pawouk: Myslíš, že to bude podobné? Přijde mi, že ten systém za těch pár let asi nějaké změny prošel ...
Srpen 4, 201312 r Silnější baterka sice déle vydrží, ale zase je potřeba ji více nabíjet. Takže třeba to funguje při krátkých trasách o týden déle, ale to je tak všechno, nakonec se stejně vybije, pokud jí v mezidobí nedobiješ. Ten systém je co podstaty a proměnných kterými se řídí pořád stejný.
Srpen 5, 201312 r Autor To je samozřejmě jasné .. přečetl jsem dokument a vím stejné houby, jako předtím ... zeptám se přímo u prodejce, protože mi to nepřijde normální ..
Srpen 5, 201312 r A co klima v techto vedrech? Nemas nastavenu prilis nizkou pozadovanou teplotu na to, aby se aktivoval Start/Stop? Pokud je venku 32°C a ty mas pozadovanou 22°C, S/S je vyrazen z funkce. Rozdil vnejsi a pozadovane teploty nesmi byt > nebo = 8°C
Srpen 5, 201312 r to jako fakt? U fiata punto, co jsem měl pujcenyho v italii jsem mel klimu na 19 a venku bylo pres 30 a start/stop fungoval !!!
Srpen 8, 201312 r Máte se na tyhle rádoby "pomocníky" vykašlat... a pak nemusíte řešit jejich problémy. Jako by jich nebylo dost i jinde. Zkus napsat do ŠA - jestli ti nenapíší přesné podmínky pro funkčnost tohoto systému.
Srpen 9, 201312 r Silnější baterka sice déle vydrží, ale zase je potřeba ji více nabíjet. Takže třeba to funguje při krátkých trasách o týden déle, ale to je tak všechno, nakonec se stejně vybije, pokud jí v mezidobí nedobiješ. Ten systém je co podstaty a proměnných kterými se řídí pořád stejný. samé hovadiny, start stp má rekuperaci a tedy baterku dobíjí :-) chce to číst a ne jen si myslet.....
Srpen 9, 201312 r PetrHravec: Kolego, slušně prosím - chce to číst i pravidla fora. Je to sice pravda, ale rekuperace neni vsemocna. Pri kratkych cestach a castych opakovanych startech napr. v prevazujicim rezimu jizd po meste, nema rekuperace v zadnem pripade sanci pokryt energeticke potreby. Rekuperace neni zadny zazrak, jen o neco chytrejsi rizeni dobijeni alternatorem.
Srpen 10, 201312 r Autor Maverick: Klima mi nedělá dobře, nepoužívám jí (přes ty vedra navíc většinou nejezdím).
Září 1, 201312 r Začal jsem teď používat manuální start/stop na křižovatkách, kde mě před nosem zastaví červená a vím, že budu dlouho čekat. Snad to není až tak často, abych jednou nenastartoval Na krátkých trasách to spotřebě pomůže solidně.
Prosinec 18, 201311 r Chtěl bych se zeptat jak dobít baterii, když mám start-stop systém? Někde jsem četl, že auto má ještě jakýsi systém, který nějakým způsobem kontroluje baterii, ví o tom někdo něco? Můžu odpojit a nabít? A co autorádio? Mám Amundsen+ co ten? nebude chtít po opětovném připojení zadat kód? Jezdím hlavně po městě, cca2x8km a zelená kontrolka na baterii už není zelená tak by asi chtěla dobít, jinak startuje normálně, SS nepoužívám jen párkrát jsem ho zkusil, abych věděl jak funguje
Prosinec 18, 201311 r No, podle článku výše, bych problém s nabíjením neviděl. Musíš použít nabíječku, která umí GEL baterie. Pokud jí auto opravdu má.
Prosinec 19, 201311 r Jasně baterku nabiju v pohodě, nabíječku na GELbaterie mám, v tom není problém, spíš by mě zajímalo co na to auto? nebo elektronika auta? Je tam nějaký systém na kontrolu baterie kvůli té funkci START-STOP? Údajně se při výměně baterie musí do servisu, aby ten systém na novou baterii aktualizovali
Prosinec 19, 201311 r Ano, při výměně akb musí auto do servisu. Tam po výměně nahrají data od akb do řj. motoru. Info je od exide a varty. Asi by to chtělo někoho s diag. aby na to koukl ( co o akb ví řj). Asi by byla cesta přepojit auto na záložní zdroj, akb dobít a přepojit zpět. Data pro řj zůstanou stejná, jen se změní stav nabití. A odpadne i nastavování oken, serva atd.
Červenec 24, 201510 r pro všechny kdo by se chtěl podělit zla-li či ne-používáte. Já osobně vždy vypínám, Hlavně když jedu na dálnici cca 140 km/h nap. 1 h v kuse tak při zastavení na benzince mi to hnet vypne a to v mauálu je jasně psaný nechat min. 1 min. běžet
Červenec 24, 201510 r Ahoj a to buď rád že nemaš tdi.to pri tomto systemu trpi nejvic kdyz ho zapomenes vypnout.Ja to vypinam po startu, jen mam strach ze za 3 roky me odejde to tlacitko. Ale kur.itko prvotřídní, ne? Zase kamos ma golfa 7 1.6tdi 77kw a nemůže si to vynachválit, a to jezdi mesto pockam si 5 let az zadre turbo, saly apod.Jo ted uz mu dpf regeneruje co 200km na to jsem zapomel, najeto ma 30 tis. Zajimalo by me: 2 stejne auta, jedna strasa, jedno s ss a druhe bez.Jaka by byla spotreba...asi rozdil 0.0nic...
Červenec 24, 201510 r pro všechny kdo by se chtěl podělit zla-li či ne-používáte. Já osobně vždy vypínám, Hlavně když jedu na dálnici cca 140 km/h nap. 1 h v kuse tak při zastavení na benzince mi to hnet vypne a to v mauálu je jasně psaný nechat min. 1 min. běžet Než založíš nové téma, je tvou povinností hledat, zda již podobné někde není založeno. Tak si to pro příště řádně zapamatuj. Témata jsem sloučil.
Červenec 24, 201510 r Klod122: když sjedu z dálnice tak mi SS naopak motor nevypíná a nechává běžet... Sice SS téměř vždy po startu deaktivuju, na jeho funkčnost si ale stěžovat nemůžu
Únor 20, 20169 r Jediná věc co mi na SS dost vadí je to, že když přijedu z práce a zastavím před vraty od plotu a motor chcípne (SS se aktivuje), pak otevřu dveře a auto začne zběsile pípat že mám zapnuté zapalování. Když se po otevření vrat vrátím do auta, tak musím dát klíček do polohy 0 a znovu nastartovat. GGGRRRRRR, opruz . Nemá to už někdo nějak vychytané? Teď nemyslím radu: vypnout SS tlačítkem před dojezdem domů. Díky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.