Hravec Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 kdyby se díval na TV viděl by tam Meteoradar, kdy se radarové paprsky odráží od mraků, které v sobě také nemají kovy, tedy až na stopové množství které je zcela zanedbatelné.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 Viewer: pán se jmenoval Krejčí a byl z AutoJarov, Konkrétně v autu Jarov jsem se také dozvěděl věci, že jsem se nestačil divit. Ale to je asi problém každého autosalonu. Nicméně se mi naskýtá otázka - skutečně FA funguje na pricipu radaru? Vemte si příklad, kdy lidé za socíku zdrhali přes moře na matračkách nebo surfech a radary je nezachytily (asi protože tam nebyl kov). Co se týče meteoradaru, tak ten zaznamenává vlhkost. Možná, že dnes jsou radary už někde jinde než před 30ti lety. Nevím. Není ale princip FA třeba ultrazvuk? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 (editace) podívej se na tu Wikipedii na princip radaru... ZDE - to že to někoho nezachytí na mdračce je úplně jiný důvod, stejně tak jako nízko letící letadlo a to proto, že radary jsem někam nasměrovány... určitě to není ultrazvuk, je to klasický radar a tedy vysokofrekvenční elektromagnetické impulsy ... ultrazvukové jsou čidla na parkování a jejich dosah je podstatně kratší.... proto by to v FA ani nefungovalo.... když ten jede na podstatně větší vzdálenost a kdyby to nebyl radar, proč by se to tak jmenovalo? Editováno: 14. Květen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 No, že to někdo chytrej pojmenoval "radar" ještě nemusí znamenat že to tak i funguje jako radar. Asi by bylo nejlepší dotázat se na ŠA na jakém principu to vlastně funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stonek Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 Panove, popis funkce mate v prilozenem obrazku... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 Perfekt. Dík! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 No a je jasno, ještě měli napsat jestli existuje možnost že se to vlnění od nějakého materiálu neodrazí nebo že reaguje opravdu na cokoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 přečti si princip radaru a stejně tak něco o to pohlcování (Stealth), tam to všechno je uvedeno - viz výše odkazy a není třeba spekulovat, nevěřit nebo nedůvěřovat a/nebo vymýšlet konspirační teorie, radar je prostě radar! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 15. Květen 2014 Sdílet Vloženo 15. Květen 2014 No, že to někdo chytrej pojmenoval "radar" ještě nemusí znamenat že to tak i funguje jako radar. Asi by bylo nejlepší dotázat se na ŠA na jakém principu to vlastně funguje. stačí si o tom něco přečíst a dohledat jak to udělal stonek ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindrous Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 (editace) Včera jsem zkusil jednu věc. Na silnici u baráku kde není provoz, jsem dal prázdnou lehkou větší kartonovou krabici od kancelářské židle a auto rozjel proti ní s domněním, že když nebudu reagovat auto samozastaví před krabicí... Ale to se nestalo, naboural jsem do krabice - samozřejmě bez následků, jen jsem to testoval. Proč ale když je v menu front asistent zaplý tak nezabrzdil? Díky za názory :-) Editováno: 10. Březen 2015, autor: jindrous Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 V manuálu se píše, že multikolizní brzdění funguje při rychlostech nad 10 km/hod. Rozjel jsi to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 OK. Tak pak je to ta nouzová brzda? Ta má podle manuálu rozsah působnosti 5-34 km/hod. Jel jsi Jindrousi v tomto rozmezí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PatrikJ Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Procetl jsem si vlakno a musim rict, ze u me FA funguje jinak. Pokud si davam po Praze takovou "sportovnejsi jizdu", tak se mi celkem casto stava, ze kdyz brzdim az pred autem, tak se mi zobrazi cervene auto na MD a zapipa mi varovny signal. Jednou se mi uz stalo, ze auto samo pribrzdilo - auto prede mnou odbocovalo a najednou se zastavilo, tak i presto, ze jsem reagoval vybocenim ze sve trajektorie, se situace s MD a varovnym signalem opakovala a tesne pred autem mi to slaplo i na brzdu a pustilo vystrazne svetlomety. Vse v rychlostnim rozmezi 20-60 km/h. V pripade dalnice se zobrazi varovani, ze neni dodrzena bezpecna vzdalenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.s Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 (editace) Radar hlavne nefunguje na kartónové krabice. Zvyčajne nie sú z plechu a majú teda zlú odrazivosť ;-) Robil som podobný pokus. Dal som za krabicu tabulu plechu, ale FA sa mi podarilo aktivovať len raz. Ona tá detekcia bude trochu rafinovanejšia, lebo inak by to brzdilo aj na protiidúce autá a zvodidlá v zákrutách. Editováno: 10. Březen 2015, autor: peter.s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindrous Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Jel jsem 7 km/h - možná opravdu tu krabici radar "nevidí" ...a tudíž front asist nereagoval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gumofka Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Stává se mi dost často, že už mi to sahá do brzd a moc nadšený z toho nejsem, třeba když jedu za autem, co odbočuje do prava a chci ho jen lehce objet. Nekoukal jsem přesně do návodu, ale v Eco režimu se mi to ještě nestalo, jen v normálním, nebo ve sportu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.s Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 stačí dať nohu dole z plynu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corsaczek Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Stává se mi dost často, že už mi to sahá do brzd a moc nadšený z toho nejsem, třeba když jedu za autem, co odbočuje do prava a chci ho jen lehce objet. Nekoukal jsem přesně do návodu, ale v Eco režimu se mi to ještě nestalo, jen v normálním, nebo ve sportu.. Přesně tohle se mi stává taky a není to nic příjemnýho. Jednou mi to šláplo na brzdu při přejíždění z pruhu do pruhu (myška) a ten co jel za mnou neměl radost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OIILG Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Jo, jo. Zatáčka doleva a cyklista na krajnici. Ještě, že to bylo v obci, protože jsem byl pěkně překvapený, jak to začalo prudce brzdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corsaczek Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Na druhou stranu párkrát mi to upozornilo dobře - neříkám, že to zachránilo před bouračkou, ale minimálně to člověku připomene, že by měl přestat sledovat tu brunetku na přechodu a radši čumět před sebe... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gumofka Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Je to určitě fajnovej pomocník, ale je třeba ho brát v potaz a přizpůsobit mu styl jízdy. Když se mi to stalo poprvé ve zcela běžný situaci, byl jsem z toho dost vykulenej.. Ještě jde vypnout, pak mě ale štve ten žlutej trojúhelník, co mi z palubky svítí do očí a k tomu pocit, co kdyby.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 (editace) A jak udělali tohle, myslíte že v tom mají ocelovou traverzu, no nevím nevím : https://www.youtube.com/watch?v=gvZypAS3Gc8 Ještě je podmínka, že musíte pořád stát na plynu (jak psal už peter.s výše), jak pustíte nohu dolů a ani nemusíte brzdit tak to nereaguje... prostě systém předpokládá, že např. děláte úhybný manévr nebo prostě nějak reagujete.. a nechá to už na Vás (maximálně natlakuje brzdy)... P.S: Malé OT: https://www.youtube.com/watch?v=jClxcSBNwcw Že by nějaká čínská součástka.... Editováno: 10. Březen 2015, autor: Napalm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 (editace) To bude tim, ze CitiGo ma stereokameru a ta reaguje jen na opticke prekazky. Nerozlisuje plech, plast nebo krabici. Octavia ma radar, ktery vysila a nasledne prijima odrazene paprsky. Stereokamera ma dosah jen par metru. Radar desitky metru a mnohem vetsi zaber do stran (podle natoceni volantu sleduje urcitou vysec). Editováno: 10. Březen 2015, autor: tomina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Ok, díky za upřesnění, měl jsem dojem, že se jedná o stejné systémy... tedy respektive pro rychlosti 0 - 30km/h a pak nad těch 30km/h už Octavia používá zmíněný radar, který Citigo nemá.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.s Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 (editace) Citigo má laserový systém s dosahom 10m. Preto má len funkciu city safe. Editováno: 10. Březen 2015, autor: peter.s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.