Legalize Vloženo 2. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 Mám OIII 2.0 TDI 110 kw, 2016, kterou jsem koupil ojetou s cca 95.000 najetými km. Po krátkém čase mi začalo drnčet před řidičem v oblasti budíků. Zdrojem byl kolenní airbag řidiče. Vyřešili mi to v autorizovaném servisu. Po čase to ale začalo znova a znova to vyřešili v jiném autorizovaném servise. Teď to začíná opět a zatím jsem to vyřešil kouskem molitanu zastrčeným mezi plastem palubovky a tím airbagem. Při prvním zákroku mi poškodili (uvolnili) plast palubovky u toho airbagu a při druhém ho už utrhli úplně. Teď ho tam mám přidělaný dvěma stahovacími páskami. Dále mi klepal držák parkovacího lístku - vyřešeno zastrčením kousku papíru mezi držák a A sloupek. Dále mi drnčela utržená pružina ve dveřích řidiče, která napomáhá vracet kliku. Že je to tím, mě upozornili v autorizovaném servise, ale neobtěžovali se to vyřešit (prý by se musel vyměnit celý tapec, jehož pevnou součástí je i klika s pružinou a ten stojí 8.500 Kč) - vyřešil jsem kouskem molitanu zastrčeným do dírky mezi tapcem a klikou. Drnčela mi i palubovka někde nahoře uprostřed, hlavně když jsem měl přes středový výduch ventilace nainstalovaný držák mobilu (kvalitní a drahý Brodit). Nějak to pořešili v autorizovanám servisu, ale s držákem to opět začalo drnčet, tak jsem zvolil jiný typ s přichycením na čelní sklo. Pak mi ještě podrncávalo něco ve spolujezdcových dveřích, při sundání nohy z plynu a klesání otáček. Někdy to znělo spíše jako z B sloupku. V autorizovaném servise mi nějak přitáhli lanko stahovačky. Od té doby se mi děje zvláštní věc. Většinou tak po 10 minutách první jízdy v určitý den mi začnou rezonovat dveře spolujezdce při cca 1800 - 2000 otáčkách. Po nějaké době se to utiší a pak už se to ten den při dalších jízdách neděje. Další den znova. Měl jsem již sundaný tapec spolujezdcových dveří, ale nevím přesně jak se dostat ke stahovačce a co kde případně vypodložit. Zvuk se ozývá jakoby z míst, kde je reproduktor. Asi oddělat reproduktor a podívat se tam? Nebo reklamovat opravu v autorizovaném servise? Přikládám odkaz na foto a video. Budu rád za vaše rady a postřehy. https://uloz.to/tamhle/IlsXb87IAYfE#!ZGuuZmR1Amt4AGN4BGD5ZGN0LmZ0EJMMDJbjMUcDMmAlZzH2 Z celé situace jsem dost nešťastný navíc při každé demontáži interiéru (mnou, ale i pracovníkem autorizovaného servisu) se něco poškrábe, ulomí nějaký zácvak apod. Vůbec jsem zklamaný celkovou kvalitou a provedením interiéru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Legalize Vloženo 2. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 ... ještě abych byl kompletní, tak mi po jednom vrácení auta z autor. servisu začala při jízdě vyloženě (plastově) vrzat vyklápěcí schránka, která je vlevo na palubce u řidiče (za ní jsou pojistky) - vymezil jsem ji a utěsnil pomocí nalepovacích "filcíků" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Legalize Vloženo 2. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 A ještě dotaz. Údajně O III po faceliftu už na takové problémy s drnčením a pazvuky v interiéru netrpí. Můžete to někdo potvrdit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 2. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 Drnčení a pazvuky se objeví bohužel postupně všude, může za to klesající kvalita materiálů, zpracování a taky české silnice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmenadis Vloženo 7. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2021 No můžu s klidem říct, že se to děje i u O III FL 😄 Jak jsi psal, že ti drnčí palubovka nahoře uprostřed, tak to přesně teď dělá mně, je to takový lehce otravný zvuk a reaguje to vyloženě na vibrace auta. Když na vrch palubovky položím ruku, tak to přestane. Nevím, jestli se mi to chce úplně řešit, abych musel nějakým způsobem odmontovávat celou palubovku... neměl by případně někdo nějaký tip, co by to mohlo být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 7. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2021 Když je vedro tak mi něco drncni někde z míst a sloupku u spolujezdce nebo palubovky a nebo tapce na dveřích v těch místech, ale od volantu to nejsem schopen rozklíčovat a když stojím na místě a jen že vším kroutim a mačkam tak nic 🤔😁. Každopádně je to jen když nejedu po hladkém asfaltu, takže se to dá vydržet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Billy11 Vloženo 19. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2021 (editace) Od 150km/h výš mi něco polupavá v této obasti pod volantem jako kdyby pleso sklo rezonovalo nesetkal se někdo ? Editováno: 25. Červenec 2021, autor: Billy11 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Bačovský Vloženo 2. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2021 (editace) Nahrál jsem drnčení pod palubkou v závislosti na otáčkách, ale předpokládám, že palubka bude muset jít dolů, protože všechno ostatní, co se dalo vyzkoušet v okolí toho zdroje zvuku jsem už zkusil. Auto je v záruce. Nesetkal se s tím někdo? :-( https://youtu.be/FHs4JjHuGd4 Editováno: 2. Srpen 2021, autor: Marek Bačovský Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marian7 Vloženo 21. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2021 V 2. 7. 2021 na 20:29, Legalize napsal: Mám OIII 2.0 TDI 110 kw, 2016, kterou jsem koupil ojetou s cca 95.000 najetými km. Po krátkém čase mi začalo drnčet před řidičem v oblasti budíků. Zdrojem byl kolenní airbag řidiče. Vyřešili mi to v autorizovaném servisu. Po čase to ale začalo znova a znova to vyřešili v jiném autorizovaném servise. Teď to začíná opět a zatím jsem to vyřešil kouskem molitanu zastrčeným mezi plastem palubovky a tím airbagem. Při prvním zákroku mi poškodili (uvolnili) plast palubovky u toho airbagu a při druhém ho už utrhli úplně. Teď ho tam mám přidělaný dvěma stahovacími páskami. Dále mi klepal držák parkovacího lístku - vyřešeno zastrčením kousku papíru mezi držák a A sloupek. Dále mi drnčela utržená pružina ve dveřích řidiče, která napomáhá vracet kliku. Že je to tím, mě upozornili v autorizovaném servise, ale neobtěžovali se to vyřešit (prý by se musel vyměnit celý tapec, jehož pevnou součástí je i klika s pružinou a ten stojí 8.500 Kč) - vyřešil jsem kouskem molitanu zastrčeným do dírky mezi tapcem a klikou. Drnčela mi i palubovka někde nahoře uprostřed, hlavně když jsem měl přes středový výduch ventilace nainstalovaný držák mobilu (kvalitní a drahý Brodit). Nějak to pořešili v autorizovanám servisu, ale s držákem to opět začalo drnčet, tak jsem zvolil jiný typ s přichycením na čelní sklo. Pak mi ještě podrncávalo něco ve spolujezdcových dveřích, při sundání nohy z plynu a klesání otáček. Někdy to znělo spíše jako z B sloupku. V autorizovaném servise mi nějak přitáhli lanko stahovačky. Od té doby se mi děje zvláštní věc. Většinou tak po 10 minutách první jízdy v určitý den mi začnou rezonovat dveře spolujezdce při cca 1800 - 2000 otáčkách. Po nějaké době se to utiší a pak už se to ten den při dalších jízdách neděje. Další den znova. Měl jsem již sundaný tapec spolujezdcových dveří, ale nevím přesně jak se dostat ke stahovačce a co kde případně vypodložit. Zvuk se ozývá jakoby z míst, kde je reproduktor. Asi oddělat reproduktor a podívat se tam? Nebo reklamovat opravu v autorizovaném servise? Přikládám odkaz na foto a video. Budu rád za vaše rady a postřehy. https://uloz.to/tamhle/IlsXb87IAYfE#!ZGuuZmR1Amt4AGN4BGD5ZGN0LmZ0EJMMDJbjMUcDMmAlZzH2 Z celé situace jsem dost nešťastný navíc při každé demontáži interiéru (mnou, ale i pracovníkem autorizovaného servisu) se něco poškrábe, ulomí nějaký zácvak apod. Vůbec jsem zklamaný celkovou kvalitou a provedením interiéru. Ahoj zkus řešení že strany 37 od uživatele TTT. Mě se to samé dělo na benzínové RS. Skodovka nabízí i tlumiče které hadičky svazi a mělo by to být ok. Jde to řešit různě koukni a dej vědět zda pomohlo. Tohle rezovovani od strany spolujezdce navíc v tehlech otáčkách je většinou spojené právě s palivovými hadičkami.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Legalize Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 O problému s hadičkami vím. Už jsem utlumoval hadičky vzadu, kde vcházejí do nosníku, v nosníku i pod kapotou v předu. Toto mi v ničem nepomohlo a není to můj případ. Teď mi v pravých dveřích občas lehce chrastí a z dveří to rezonuje, jak jsem psal, někde kolem 2000 otáček při první jízdě se studeným autem to po čase začne dělat. Pak přestane a už se to většinou ten den neděje. Tato rezonance se objevila po zásahu v servisu, kdy nějak "uchycovali" lanko stahovačky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spec Vloženo 22. Září 2021 Sdílet Vloženo 22. Září 2021 On 10/25/2020 at 12:01 PM, tttt said: Pánové @Prograw , @michal.vrbka a @michal.vrbka Tady máte slíbené fotky. Je zbytečné to řešit nějakým tlumičem apod. stačí jen zeshora dát například starý hadr a tím se vymezí ta vůle, která způsobuje rezonance, které jsou slyšet někde u spolujezdce. Mám to takhle cca 2 týdny a absolutně vyřešeno a drží to tam fest, že není potřeba to nějak utahovat (lepit) apod. Práce na minutu, výsledek stoprocentní a cena = starý hadr :-D Ďakujem ti veľmi pekne za tvoju radu. Spravil som to iste co ty síce miesto handry som pouzil (izolaciu z reproduktorov, vymienal som reproduktory a izoloval vsetky dvere) a pouzil jednu binderku na zaistenie a z lahka pritiahol nie silno. Mne spolujazdcove dvere drncali pri otáčkach od 1500 do 2000, po tvojej rade je klud :). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel S Vloženo 12. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2021 Zdravím,dnes se mě konečně podařilo najít příčinu otravného drnčení v místě spolujezdce a to když motor točí 2000 až 2500 . Dělali to už zde zmiňované palivové hadičky vedoucí pod autem na pravé straně. Stačilo je jen trochu zajistit,já jsem tam nacpal polyuretan a je klid.👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mati-cb Vloženo 13. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2021 A do jakého místa přesně si dával ten polyuretan? Já už to zkoušel a mě to nepomohlo... tak možná špatné místo. A máš benzín nebo naftu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel S Vloženo 13. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2021 (editace) Mám naftu a dal jsem to přesně zde jak tam dal kolega hadr (omlouvám se,že jsem použil jeho fotku.)jen jsem to více zatlačil nad ty hadičky směrem k těm cvakům co ty hadičky drží. Editováno: 13. Říjen 2021, autor: Pavel S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Smolík Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 V 19. 7. 2021 na 14:29, Billy11 napsal: Od 150km/h výš mi něco polupavá v této obasti pod volantem jako kdyby pleso sklo rezonovalo nesetkal se někdo ? Ahoj, přišel si na přičinu pazvuku ? Děje se mi to stejné, ve větší rychlosti něco klepe z oblasti pod volantem/ od noh... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Billy11 Vloženo 15. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2021 (editace) to máme stejný problem , bohužel jsem sundal airbag kolenni, budiky komplet kryt volantu a ne a ne na to přijít . Editováno: 23. Červen 2022, autor: Wojnar Necituj bezprostředně poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Billy11 Vloženo 15. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2021 V 2. 8. 2021 na 20:16, Marek Bačovský napsal: Nahrál jsem drnčení pod palubkou v závislosti na otáčkách, ale předpokládám, že palubka bude muset jít dolů, protože všechno ostatní, co se dalo vyzkoušet v okolí toho zdroje zvuku jsem už zkusil. Auto je v záruce. Nesetkal se s tím někdo? :-( https://youtu.be/FHs4JjHuGd4 V te oblasti mi rezonovala mřížka ofuku celního okna , komplet jsem to prostrikal teflonovym sprejem jak z venku tak ze Vnitr stim ze rádio ven , a dlouhá násada na stříhání dutin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mati-cb Vloženo 26. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2021 Chtěl bych se ještě vrátit k tomu drnčení za studena mezi 2000-2500 ot/min... V jiném vlákně, ani to nebyla Octavia, ale motor 1,6TDI, jsem našel zmínku o TPI 2055928/1. Nevěděl by někdo, co se tam uvádí? Začala být zima a zase to drnčí, nejenom při přidání, ale i při ubíraní plynu. Možná to TPI s tím vůbec nesouvisí, ale už nevím co s tím... Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoonza Vloženo 24. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2021 Ahoj. Netušíte co by mohlo být toto drnčeni? Je to jen dokud se olej neohřeje nad 50C. Stačí lehce přidat a drnčí to na všechny rychlosti. Motor 2.0 tdi, Octavia 3 FL 2020. Moc díky 20211124_173129.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prograw Vloženo 29. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2021 Všem, kterým rachotí auto mezi 2000 - 2500 ot./min jsem asi před týdnem úplně náhodou udělal průlom ve svém bádání. Zkoušel jsem tlimut palivové vedení, ale to vůbec nepomohlo. V každém případě, zvuk vychází někde z prostřed palubní desky, už jsem tady posílal videa (už asi několik stran zpět), jak se zvuk projevuje. Zjistil jsem, že když vypnu vzduchotechniku na "off", tak zvuk přestane. Lze to i pozorovat, pokud točím na neutrál, vypnu vzduch a auto je během vteřinky ticho. Plánuji to nahrát a poslat do autorizáku, ať se mi k tomu vyjádří. Evidentně někde rezonuje nějaká klapka, která se otevírá při studeném autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mati-cb Vloženo 20. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2021 Tak mohu potvrdit, pokud se vypne Climatronic ("Off"), tak ta největší rezonance za studeného stavu přestane. Zkoušel jsem i přepínat na sklo, tělo, nohy, vnitřní okruh... měnit teplotu... pomůže jen vypnutí. Jen pro doplnění - FL 1,6Tdi, 85kW. Je to zajímavé, souvisí to tedy nějak s klimatizací / topením, dělá to jen za studeného stavu a přitom je to něco, co "rychle vychladne". Stačí někde zastavit na hodinu a už to zase chvíli rezonuje (motor přitom nestačí úplně vychladnout, olej je pořád přes 50st.C). Ujede se pár stovek metrů a je klid... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoonza Vloženo 6. leden 2022 Sdílet Vloženo 6. leden 2022 Mě přijde že je to kryt rozvodů. Občas se mi ho povede někam posunout a přestane to. Jen se to po nějaké chvíli vrátí zpět. Nedaří se mi trefit proti čemu klepe. Možná se to už povedlo někomu vypodložit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoonza Vloženo 7. leden 2022 Sdílet Vloženo 7. leden 2022 Tak jsem to teď zkoušel a doopravdy, když se vypne climatronic, přestane to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prograw Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Jsem objednaný na 25.01. na servis, říkali 2-3 pracovní dny a pravděpodobně budou muset demontovat celou palubovou desku. Přemýšlím, zda do toho vůbec jít, protože tady už se v tématu někomu stalo, že po demontáži palubky to začalo drnčet zase jinde.. Budou chtít video, takže pak pošlu i sem. Dříve to prý nezjistili kvůli tomu, že když jdou auto s podobným problémem projet, vypnout jako první rádio a vzduchotechniku, aby lépe šlyšeli všechny zvuky 😄. Tudíž to nikdy nemohli slyšet.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoonza Vloženo 25. leden 2022 Sdílet Vloženo 25. leden 2022 Zkus kouknout na ten kryt rozvoďáku. Mám dojem, že to jde odtud. Když se někam přihne, vždy to na chvilku zmizí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.