Leden 2, 20223 r U iPhonu to nejde. Kolegovi s rok starým Samsungem se to připojuje ihned po nastartování.
Leden 2, 20223 r Já mám taky Samsung. Nastavenou automatizaci, takže se mi hotspot v mobilu zapíná v autě automaticky, ale auto si ho prostě nepamatuje.
Leden 2, 20223 r Nové telefony (SAMSUNG třeba) mají bezpečnostní funkci která při každém zapnutí HotSpotu vygenerují náhodnou MAC adresu (identifikaci telefonu). V nastavení Hotspotu je tlačítko "konfigurovat" potom je "upřesnit" a tam je potřeba v sekci Typ MAC adresy vybrat "MAC adresa telefonu". Alespoň takto je to u mého Galaxy A52S 5G.
Leden 2, 20223 r To bude asi ono! Telefon mám stejný a opravdu tam mám volbu náhodná MAC adresa. Takže měním na adresu telefonu a odpoledne vyzkouším. 😀
Leden 2, 20223 r @Malinali tak pak když si pořídíš carstick, můžeš v něm mít sim, která čerpá data z karty co máš pro volání https://www.o2.cz/osobni/multiinternet
Leden 2, 20223 r Před hodinou, Malinali napsal: To bude asi ono! Telefon mám stejný a opravdu tam mám volbu náhodná MAC adresa. Takže měním na adresu telefonu a odpoledne vyzkouším. 😀 Jenom pozor, ještě bude nutné zadat heslo jednou k té nové pevné MAC adrese. Až na potom to snad bude fungovat. :)
Leden 4, 20223 r Tak bohužel taky to nepomohlo. Zkusila jsem udělat i tovární reset WLAN, ale problém trvá. Vždy po nastartování je zeměkoule na displeji červená, pak tedy vyhledám hotspot, zadám heslo, připojím se, zeměkoule je pak bílá a vedle nápis WLAN. Když během jízdy hotspot na mobilu vypnu, zmizí nápis WLAN, ale zeměkoule zůstane bílá a jakmile ho znovu zapnu auto se k hotspotu připojí. Ale to funguje jen dokud nevypnu zapalování. Zatím tedy nemám záplacené online služby - právě protože chci nejdřív tohle uchodit. Ale předpokládám, že toto by na samotné připojování auta k hotspotu vliv mít nemělo. quest100: za tuto informaci díky, začíná to vypadat, že to budu muset takto vyřešit.
Leden 4, 20223 r @MalinaliPořiď CarStick s datovkou, tak jak radí @guest100 Používám ho už 5 let a vše bez problému. Upraveno Leden 4, 20223 r od LukášCBR
Leden 4, 20223 r A nemůže být problém právě v tom že nemáte zaplacené služby? Co tedy vlastně funguje, když nejsou služby zaplacené? Ona ta bílá ikonka neznačí že je auto připojené k Wifi, ale že vidí internet. Je červená i v případě že je auto připojené k WiFi hotspotu ale nejsou na telefonu povolené mobilní data. Někdy trvá i nekolik minut po zapnutí hotspotu než je ikonka bílá, tedy než si Infotaiment ověří že vidí do internetu. V návodu je napsáno že je bílá když jsou "služby ŠKODA connect" dostupné což pokud nejsou zaplacené nemusí být. Tedy v tomto případě bych za indikátor spojení nepovažoval ikonku globusu ale informaci v nastavení WLAN kde je vidět zda je vozidlo k Hotspotu připojeno. Já sobně používám oboje, jak CarStick tak HotSpot, dle toho zda potřebuji použít USB k něčemu jinému. Doufám že se mi brzo podaří mít USB2 a už to nebudu muset řešit. :) Upraveno Leden 4, 20223 r od Fox50
Leden 7, 20223 r Moc toho bez online služeb nefunguje, ale funguje třeba propojení s mobilní aplikací MySkoda. Nicméně opravdu se to nepřipojí, chce to pokaždé vlézt do nastavení a zadat heslo. Ještě jsme teď pár dní zkoušeli připojit manželův mobil a ten se nedaří pro změnu připojit vůbec (taky Samsung). Asi tedy nezbývá jiné řešení než CarStick.
Leden 9, 20223 r Tak mám novou zkušenost, vlezl jsem do auta, spojení se navázalo a fungovalo (carstick) potom jsem potřeboval USB tedy jsem místo něho zapojil telefon. Ikonka zůstala bílá ale on-line spojení nefungovalo (ani nemohlo nepřipojitl jsem se na WiFi hotspot). Podle ikonky se prostě řídit nedá. Pozor mobilní aplikace My škoda vůbec nepoužívá datové spojení z mobilu! To funguje na integrovanou simku v autě, která se používá na třeba i na SOS a volání do servisu v případě poruchy.
Leden 9, 20223 r Mně jde hlavně o aktualizaci map. Infotainment mám připojený přes Android Auto nebo i přes WLAN (mapy.cz nebo WAZE), ale přes ně zatím jedna jediná aktualizace map neproběhla. Aktulaizace mapy šla asi přes tu simku v autě. Jinak mně nefunguje aplikace Zprávy ani Kalendář. Už jsem dost na to rezignovat. Hlavně že auto bez problémů jezdí, svítí ... :-)
Leden 9, 20223 r Aktualizace map online je jen na infotaimentu Comumbus, Amundsen nemá on-line aktualizace map. Aplikace zprávy a kalendář? V autě není kalendář, tam je počasí a zprávy z RSS které se nastavují přes web v profilu auta. Upraveno Leden 9, 20223 r od Fox50
Leden 9, 20223 r Aplikace Kalendář je e-shopu. Ty mapy, pokud mám zaplacené na tři roky, tak se neaktualizují? Tomu nerozumím.
Leden 12, 20223 r Mapy jsou ke stažení zdarma na škoda update portálu. Ale musí se nakopírovat na SD kartu. Nové mapy vychází cca po půl roce. Můžete dát odkaz na e-shop?
Leden 13, 20223 r Stahování map na SD kartu nejde, protože tam jsou jen USB-C. Zkoušel jsem stáhnout mapy na USB a nahrát, bohužel bez úspěchu. E-shop se mně zobrazuje v Amundsenu a tam přímo ty aplikace je možné kupovat. Na webu je link: https://shop.skoda-connect.com/articleOverview. Scan viz níže.
Leden 13, 20223 r @stafa Toho jsem si nevšim, ale i tak bude mít MIB3 a tedy jiný svět než My s MIB2.5 :)
Leden 13, 20223 r @Fox50 No áno, ale ja som sa už chystal volať do Škodovky, prečo nemám v Columbuse kalendár, keď ho majú chachári v Amundsene, kua...
Leden 13, 20223 r před 19 minutami, jaydoo napsal: Náhodou neviete poradiť, ako updatnut na audi A4, MR2016. Kamarát ma poprosil... 1) Je to tu o O3 2) Updatnout co? Mapy, POI, FW? 3) Jaký má infotaiment? Asi to nebude Amundsen že.
Leden 14, 20223 r 1. Viem 2. Mapy 3. Pýtam si radu tu, lebo neviem, kde sa mam obratit. Netuším čo má...je to take male radio...takže Amundsen to nebude...Na karte má napísane MIB-HS 4. Kedže sa tu nachádzaju aj odkazy z VW, tak som si dovolil sa spýtať... Upraveno Leden 14, 20223 r od jaydoo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.