Přejít na obsah

Problém s radením


mufi

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás páni,

mám problém pri radení z vyšších prevodových stupňov na nižšie. hlavne zo 4 na 3 a z 3 na 2. Problém je v tom, že to nejde zľahka, niekedy ti ide doslova cez "zuby". Problém nieje, keď podradím s medziplynom.   Fabia 1,2   AZQ    63000 km. Prevodový olej menený- nepomohlo.

 

Za nápady vopreď ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

    Já sehnal převodovku 2006 r.v. z bouračky  za 2500,-, naj. 60000km , uvažoval jsem o opravě ( hučela ložiska), ale v takovém případu jako u mě se vyplatilo koupit starší, ale velice zachovalou, takže hledej , sháněj, vyplatí se to, já ji sháněl a vybíral 3/4 roku  a nakonec se to vyplatilo. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kua :kol-29:  Myslel som si že to bude niečo so spojkou, alebo tak niečo... Do výmeny prevodovky sa mi veru nechce. Asi sa budem tváriť že o tom neviem a budem jazdiť pokiaľ to pôjde. :kol-138:  čím sa to podľa vás mohlo posrať. Ja tak trochu podozrievam manželku. Predsa len, je to žena :kol-73:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na benzin to je smesna castka na vrakaci horsi je to na PD tam se neda pod 5 tis sehnat. ja mam asi vylagrovany diferak,protoze  pri rozjezdu to vibruje cvaka mi  to pri pousteni spojky,razeni je tuho jak blazen a kdyz chytim poloosu pri zarazenem kvaltu tka s ni pootocim tak o  2 cm,pritom ta poloosa je nova,takze to musi byt v prevodovce,ale zatim na to kalsu dokud se to nerozleti,protoze opravy jsou drahe  okolo 10 tis zacinaji a to byva vetsinou jen  vymena lozisek a gufer o synchronech a dalsich soucastkach se nikde nepise. ty repasovane prevodovky po kompletni oprave bych chtel videt:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poté , co mi řekli na vrakovišti, že chcou za převodovku r.v. 2003  5000,- Kč , tak jsem hledal na netu na bazarech prodej převodovky z bouračky a natrefil jsem na dobrej kousek, takže hledej radši na netu. na převodovce je vyryt kod a rok vyroby, podle toho kupuj, před koupí vyzkoušej , jak tam jdou řadit rychlosti. To je mé doporučení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Trocha oživím túto tému - aj ja si už dva roky, čo vlastním terajšiu Fábiu všímam, že 3ka sa radí s menším odporom, hlavne pri podradovaní zo 4 do 3. Človek ju ide zaradiť, najprv pocíti menší odpor a menšie vibrácie v páke (jednoducho zacíti, ako pracujú synchróny), a keď tento malý odpor prekoná, tak rýchlosť sa pohode zaradí. Ak radím s medziplynom, tak rýchlosť ide zaradiť bez problémov a úplne hladko, čiže chyba nebude vo tiahliach páky.

 

Auto mám od cca 54.000km (teraz 71.500km) a robí to viac menej stále. Olej som menil pred necelým rokom, no absolútne sa nič nezmenilo.

 

Nemali tieto fábie nejaké problémy so synchrónmi na trojke alebo nebodaj sa ich poradilo bývalému majiteľovi nejako načať?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...