Rypicong Vloženo 11. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2015 (editace) ne nemám ho změněný, protože bych musel pokaždý s výměnou oleje do servisu, kde je dražší olej a práce a hlavně bych tam musel... takže klasicky LL interval a uprostřed doma tajně vyměnit. A filtry co se prodávají na netu jsou ty samé co se dávají do nových aut nebo v servisech, tohle nikdo řešit nebude... Editováno: 11. Prosinec 2015, autor: Rypicong 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 12. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2015 Filtr navic muzes za 330 koupit klidne v AS origo. Delam to presne jak pise Rypicong a to uz nejaky servis mam za sebou. Kdyz pak jdu do AS veeu vlastni olej. Ja tam od zacatku vzdy leju Castrol Edge FST 5w30. Jezdim dene 2x26km cca 20tis za rok. Jinak olej je cernej protoze je to tak dobre. Znamka toho ze dobre pohlcuje karbon. Divne by bylo spis kdyby to bylo naopak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zajíc15 Vloženo 12. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2015 Se zeptám, mám auto staré 2,5 roků,je už po záruce, výměna oleje byla na 29k (12/2014,původní majitel), teď už mám 48k, interval měl 30k, jezdím denně 2*70km okresky, interval nechám stejný, jaký doporučíte olej? A je hodně velký problém, když nedodržím olej teď 1 x do roka,ale ještě najedu 5k km (cca 2 měsíce?), pak už to bude v pohodě vycházet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 12. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2015 (editace) Pokud mas LL nemusis menit jedenkrat do roka. Protoze tam je 30tis nebo 2 roky max. Zalezi co ti ukazuje PP. Editováno: 12. Prosinec 2015, autor: Petrrr 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 dá se poradit cokoliv, jak už jsem napsal několikrát, dle mého názoru nejlepší je nechat LL 5w30 a měnit v půlce nájezdu a pak až tě pošle počítač... rozdíl v ceně 5w30 a 5w40 je minimální... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zajíc15 Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Díky za info a nechám tedy 30k A mimo téma, mám pod svým avatarem Status varování Ale v historii jsem nic nenašel ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 (editace) To má každý ...nerieš to Editováno: 13. Prosinec 2015, autor: libero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Zdarec, tak jen info, třeba již známé Olej Castrol 5w-30 FST se již doprodávají sklady a nahrazuje ho Castrol EDGE Titanium FST LL 5W-30. Zde třeba odkaz http://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-castrol-edge-titanium-fst-ll-5w-30-5l_34226.html. Sám mám již doma a sehnal jsem přes známého za necelých 900Kč/5lt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Tak přesně tenhle olej se chystám koupit, ale zatím nevím kde trochu se bojím abych nekoupil nějakou levotu. Původně jsem myslel, že ho koupím v obautodíly.cz ,ale tam ho nemají. Jestli máte někdo nějaký ověřený eshop tak se za tip nebudu zlobit (případně i do SZ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 jaký jsi chtěl koupit ? ten nový nebo starý ? jinak je to úplně jedno... na OB maj 4 i 5 litrovou verzi - stačí 4 nebo kupuju na cc-autodíly, tam maj taky 4 i 5l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Kupoval jsem TADY, bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Chci koupit ten nový Castrol EDGE Titanium FST LL 5W-30 5l a ten bohužel nemají OB ani cc-autodíly. Ideální by pro mě byli OB, do Hradce to nemám daleko a mohl jsem si to osobně vyzvednout. Teď koukám po nějakém solidním, ideálně někým z fóra ověřeným eshopu. Nerad bych aby mě přišel otevřený nebo nějak znehodnocený olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 já bych to neřešil a vzal starší model, zásadní rozdíl v tom nebude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Marketing. Dle meho je to jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Ten castrol nic moc.. Na mid-saps ma jen TBN 6 a celkem nizkou HTHS viskozitu. Za ty penize, který stoji Castrol jsou mnohem lepsi oleje 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Lusta 17: Tady viz odkaz http://www.kontakt-eshop.cz/ to je na 99% ok, v nabídce není, ale určitě ho tam mají. Zkus se dotázat, cena myslím kolem 1100Kč/5lt. Petrrr: nevím jestli to je marketing, ale na odkazu u příspěvku č.436 je nějaký popis a i kdyby byla jen třetina pravda, tak pořád je to plus. Ale papír snese vše, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Ten castrol nic moc.. Na mid-saps ma jen TBN 6 a celkem nizkou HTHS viskozitu. Za ty penize, který stoji Castrol jsou mnohem lepsi oleje jaký ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 No tak nepochybne mobil1 esp formula 5w30.. Hths 3.58 je nadprumer stejne tak jako TBN 8(!). U mid-saps vyborne vysledny. Napr. Nejhorsi full saps oleje maji tbn klidne kolem 9-10 a to je iz nadohled. A pak drazsi.. Jako napr millers oils ee longlife 5w30 s ACEA C3-10 apod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Moc to prožíváte, vždyť to není motor do Formule 1... Stačí se držet normy určené výrobcem motoru a máte po starostech. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Presne. A menit po 15tis pro sicher a je "uplne jedno" co tam nalijes. Vse dopodrobna vysvetleno v mazivarske poradne zde na foru. Mnohem dulezitejsi nez resit jaky olej je menit olej vcas a drzet hladinu oleje pokud mozno na maximu. Plus dalsi udrzba v podobe filtrů svicek apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 S vámi oběma musím v celku souhlasit. Já taky nechtěl řešit jaký olej ( v tom mám v celku jasno ) , spíš mě zajímali nějaké zkušenosti a tipy na slušné a bezproblémové eshopy, kde se dá tento olej koupit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 (editace) Presne. A menit po 15tis pro sicher a je "uplne jedno" co tam nalijes. Vse dopodrobna vysvetleno v mazivarske poradne zde na foru. Mnohem dulezitejsi nez resit jaky olej je menit olej vcas a drzet hladinu oleje pokud mozno na maximu. Plus dalsi udrzba v podobe filtrů svicek apod.Však to by měla být samozřejmost. Davam ven LL po 10 - 12 tis km. Jen jsem chtel dat vedet, ze za stejny penize jako tento zminovany castrol lze koupit vice muziky, nic vic :-)Lusta17: Mohu doporucit e-oleje.cz. eshop nevypada nejak moderne, ale za to original oleje a vyborny ceny (jedny z nejlevnejsich v cr). Majitele znam a docela se snazi Editováno: 14. Prosinec 2015, autor: michal2009 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 (editace) Díky za tipy a jinak Mobil 1 jsem kdysi používal taky, ale to byl 10w40. Dával jsem to ještě do Favorita - měl jsem přísun zadarmo. Editováno: 15. Prosinec 2015, autor: Lusta17 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Tak dnes na 11 700 km preventivně vyměněný olej LL - vlastní. V servisu jim říkám, že chci pouze vyměnit olej a nechci nulovat servisní interval ani změnu na pevný. Až doma jsem zjistil, že mi to vynulovali. Jsem zvědav čím se budu řídit na první servisní prohlídku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 (editace) To mi udělali to samé a i inspekci, kterou jsem nechtěl. Olej mi smazaly nadobro a nechali mi jen inspekci na 30tkm. Na počkání to dají dokupy. Editováno: 30. Prosinec 2015, autor: LEdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.