Přejít na obsah

Interval výměny oleje / výměna oleje a filtru

Honza9007

Doporučené příspěvky

ne nemám ho změněný, protože bych musel pokaždý s výměnou oleje do servisu, kde je dražší olej a práce a hlavně bych tam musel... takže klasicky LL interval a uprostřed doma tajně vyměnit.

A filtry co se prodávají na netu jsou ty samé co se dávají do nových aut nebo v servisech, tohle nikdo řešit nebude...

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Filtr navic muzes za 330 koupit klidne v AS origo. Delam to presne jak pise Rypicong a to uz nejaky servis mam za sebou. Kdyz pak jdu do AS veeu vlastni olej. Ja tam od zacatku vzdy leju Castrol Edge FST 5w30. Jezdim dene 2x26km cca 20tis za rok.

Jinak olej je cernej protoze je to tak dobre. Znamka toho ze dobre pohlcuje karbon. Divne by bylo spis kdyby to bylo naopak.

Odkaz ke komentáři

Se zeptám, mám auto staré 2,5 roků,je už po záruce, výměna oleje byla na 29k (12/2014,původní majitel), teď už mám 48k, interval měl 30k, jezdím denně 2*70km okresky, interval nechám stejný, jaký doporučíte olej? A je hodně velký problém, když nedodržím olej teď 1 x do roka,ale ještě najedu 5k km (cca 2 měsíce?), pak už to bude v pohodě vycházet  ;)

Odkaz ke komentáři

Zdarec, tak jen info, třeba již známé  :kol-31:

Olej Castrol 5w-30 FST se již doprodávají sklady a nahrazuje ho Castrol EDGE Titanium FST LL 5W-30. Zde třeba odkaz http://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-castrol-edge-titanium-fst-ll-5w-30-5l_34226.html. Sám mám již doma a sehnal jsem přes známého za necelých 900Kč/5lt.

Odkaz ke komentáři

Chci koupit ten nový Castrol EDGE Titanium FST LL 5W-30 5l a ten bohužel nemají OB ani cc-autodíly. Ideální by pro mě byli OB, do Hradce to nemám daleko a mohl jsem si to osobně vyzvednout. Teď koukám po nějakém solidním, ideálně někým z fóra ověřeným eshopu. Nerad bych aby mě přišel otevřený nebo nějak znehodnocený olej.

Odkaz ke komentáři

Lusta 17: Tady viz odkaz http://www.kontakt-eshop.cz/  to je na 99% ok, v nabídce není, ale určitě ho tam mají. Zkus se dotázat, cena myslím kolem 1100Kč/5lt.

Petrrr: nevím jestli to je marketing, ale na odkazu u příspěvku č.436 je nějaký popis a i kdyby byla jen třetina pravda, tak pořád je to plus. :kol-31:

Ale papír snese vše, že? :kol-47:

Odkaz ke komentáři

Presne. A menit po 15tis pro sicher a je "uplne jedno" co tam nalijes. Vse dopodrobna vysvetleno v mazivarske poradne zde na foru. Mnohem dulezitejsi nez resit jaky olej je menit olej vcas a drzet hladinu oleje pokud mozno na maximu. Plus dalsi udrzba v podobe filtrů svicek apod.

Však to by měla být samozřejmost. Davam ven LL po 10 - 12 tis km. Jen jsem chtel dat vedet, ze za stejny penize jako tento zminovany castrol lze koupit vice muziky, nic vic :-)

Lusta17:

Mohu doporucit e-oleje.cz. eshop nevypada nejak moderne, ale za to original oleje a vyborny ceny (jedny z nejlevnejsich v cr).

Majitele znam a docela se snazi :)

Editováno: , autor: michal2009
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak dnes na 11 700 km preventivně vyměněný olej LL - vlastní. V servisu jim říkám, že chci pouze vyměnit olej a nechci nulovat servisní interval ani změnu na pevný. Až doma jsem zjistil, že mi to vynulovali. Jsem zvědav  čím se budu řídit na první servisní prohlídku.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...