slapnahrabe Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 (editace) Zrovna tento start máš náhodou dost hezký, řekl bych standardní, oproti tomu, jak umí někdy vytahaný řetěz na tomhle motoru mlátit. Ten nezvyklý zvuk způsobují právě ty zvýšené otázky, než to spadne na normální volnoběh. Je to něco kolem emisí a katalyzátoru, na fóru tady k tomu jsou již diskuze. Např. zde https://forum.skodahome.cz/topic/109818-vibrace-a-kolísání-otáček-po-nastartování/ Editováno: 15. Červenec 2017, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 Je to standardní projev tohoto motoru, u startu je tam sotva postřehnutelné velmi krátké zarachtání, zbytek videí je zcela v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 Ahoj, mám 26tis.km a mám vteřinové rachtání při každém studeném startu. Dle ŠA normální jev. Jediné kdy byl klid, bylo po výměně oleje asi týden, pak vše jako dřív :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chochin Vloženo 20. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2017 Ahoj, trochu mi nejde do hlavy to, že to drobné zarachtání začalo občas až minulý rok v létě. Od té doby se frekvence zarachtání při startu zvyšovala. Řetěz jsem nechával přibližně před 1/2 rokem kontrolovat a byl OK. Nemohla by to mít na svědomí napínací kladka, pomohla by výměna? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 Z mojej skúsenosti by určite pomohla výmena napínacej kladky . Končí mi záruka a tak som si dal preventívne skontrolovať rozvody. Vymenili mi napínaciu kladku na záruku. Rachotilo mi to len občas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 To mi řekněte jakou napínací kladku myslíte, když TSI rozvody mají napínací vodící lišty, které tlačí hydraulický napínák... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 Taky mi to nějak neštimovalo, ale třeba je řeč o variantě novější s řemenem. Což te´dkoukám v PC na podpisy, že není. Asi mysleli napínák a nebo je někdo v AS lakoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chochin Vloženo 21. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2017 před 7 hodinami, miklisek napsal: To mi řekněte jakou napínací kladku myslíte, když TSI rozvody mají napínací vodící lišty, které tlačí hydraulický napínák... S tou kladkou jsem to bral automaticky, ani mě nenapadlo, že je to řešeno jinak Dá se hydraulický napínák vyměnit vzlášť? Máte tucha kolik to tak stojí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2017 Spíš měl odpovědet FUMIHA.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 22. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2017 před 11 hodinami, Chochin napsal: Dá se hydraulický napínák vyměnit vzlášť? Máte tucha kolik to tak stojí? Co se rovnou podívat na stránky dodavatele náhradních dílů?? Např. tady https://www.skoda-dily.cz/katalog/fabia-2/nahradni-dily/motor/kladky-rozvodove-sady-remeny-a-retezy/kladky-a-napinaky-33.html?strana=2&sort=&listtype=&query= Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 22. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2017 (editace) Sorry pomenoval som to tak ako písal Chochin. Nemal som pri sebe protokol o oprave. Správny názov je Napinak reťaze kod: 03F109507F. Cena 38.40€ Editováno: 22. Červenec 2017, autor: FUMIHA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2017 S tím napínákem jsem to měl podobně. Po vymontování kvůli měření prodloužení řetězu byl klid, možná ho trochu vyčistili a rozhýbali, teď po startu tam je opět klasické krátkodobé zarachocení, které přiznám se už ani nevnímám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 23. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2017 (editace) zaregistroval jsem teď poprvé také kratičké zarachtání. Na motorce jsem napínák vytočil a pročistil ,lezly z toho srágory, rozhejbat, nasadit a nebo vyměnit. Rachtání není úplně dobrý.Pokud je to dobře přístupné, určitě bych to rozebral a vyčistil. Editováno: 23. Červenec 2017, autor: elvis78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chochin Vloženo 24. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2017 Tak jsem se dnes objednal na proměření rozvodoveho řetěru a pokud bude v pohodě, tak vymění pouze napínák. Tak se necháme překvapit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 (editace) Tak to jsem zvědav. Mě už to rachotí na každý studený start, totiž včera jsem od posledního tadytoho příspěvku nastartoval abych ozkoušel zapojení zásuvky k TZ a zarachotilo to pěkně dlouze.Dnes ráno opět.Ujel jsem od koupi cca 1500 km. mám 46 tisic na tacháči.Když je olej teplej tak to neudělá, zatím. Editováno: 25. Červenec 2017, autor: elvis78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chochin Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 před 9 hodinami, elvis78 napsal: Tak to jsem zvědav. Mě už to rachotí na každý studený start, totiž včera jsem od posledního tadytoho příspěvku nastartoval abych ozkoušel zapojení zásuvky k TZ a zarachotilo to pěkně dlouze.Dnes ráno opět.Ujel jsem od koupi cca 1500 km. mám 46 tisic na tacháči.Když je olej teplej tak to neudělá, zatím. Dávám to tam ve středu 2.8. , Tak dám pak vědět, jak jsem dopad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 Chochin: necituj přímo předcházející příspěvek. 85tkm, to už je skoro na výměnu celých rozvodů, ne? Pokud to bude hodnota hodně blízko 74 mm, zvážil jejich bych preventivní výměnu, i když se servis může cukat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chochin Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 miklisek Cca 72 mm a vejš? Zítra tam ještě zavolám, aby mi nejdřív dali informaci co naměřili Auto tam vždycky dává drahá polovička, tak musím trochu tlumočit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 Celozivotni rozvody se preci nemeni. Kdo to kdy slysel. [emoji23] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 (editace) řetěz nemůže vydržet žádnej, to je nesmysl.Vím z práce, je jedno čí je to výrobek ,jestli francouzske, českej, japonskej neboněmeckej.Všechny se stejně vytahaj a to se točí pomalu.Ještě bych zkusil napínák ale samotnej jsem ho nenašel jako zboží.Pokud se řetěz pořád napíná, vydrží běžet dlouho ale pak se vymačkaj i kola a musí to být znát na časování, čili pravidelnosti chodu motoru v našem případě. Mám ho, levnej teda zrovna není napínák zde takže za mě bych udělal olej, filtry a napínák.Ale počkám si na resume Chochina A s tim olejem že to odsávaj i ve fordu, mi řekl i kolega, majitel fordu, že tam zůstává dole půl až litr. Fakt ftipný. olej dělá zásadně doma a po deseti tisících. Editováno: 26. Červenec 2017, autor: elvis78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 26. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2017 Co je smysl ci nesmysl o tom se muzeme bavit. Ovsem v predpisu udrzby vozu jednojakeho motoru TSI s rozvodovym retezem neni a to ani po vsech tech znamych problemech predepsana vymena rozvodu. Ty totiz od prvopocatku techto motoru byly koncipovany jako celozivotni. To ze se pak ukazalo, ze vlivem ruznych konstrukcnich pochybeni tomu tak neni je jina vec. Auta s retezem a to celozivotnim a bez problemu se jiz davno vyrabela, at uz to byl starej Mercedes ( piano) nebo posrana Felicie. Jen ze to se jeste vyrabelo bez tlaku na uspory a bez tlaku ecoteroristu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 29. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2017 (editace) Tak jsem teď v rychlost otevřel kapotu a v místě kde jsem očekával napínák, je nějaké čidlo vertikálně a nějaký asi teda napínák ale na klíč velikej jak kráva asi 24 a vejš. Je to možný? Nemůžete mi někdo najít obrázek kde je přesně napínák řetězu? dík. jdu dopíjet soudek tak nemám čas,že Tak je to ono, utahuje se 60Nm. Editováno: 30. Červenec 2017, autor: elvis78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2017 Najdi si to v dílenské příručce - je k dispozici na foru, anebo se do toho nemontuj, když ten motor neznáš a nemáš čas se pídit po detailech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 30. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2017 (editace) Tak byl to napínák, na klíč 27. Vypumpoval jsem z něj hustý černý olej. Napínák asi 4mm od max vysunutí lehce zadrhává.Možná to tak má být. Vypumpoval jsem z něj humáč, propláchl, a napumpoval v oleji shell helix H7 5w40. Uvidíme zítra ráno až pojedu na evidenčku. jak zachrastí reťazka..... Editováno: 30. Červenec 2017, autor: elvis78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 30. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2017 (editace) Vypumpoval?? Píst by správně neměl jít zatlačit dovnitř. viz popis funkce + obrázek (řez) v příloze. napínák.pdf Editováno: 30. Červenec 2017, autor: McMatej doplnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.