Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Hojte hledal jsem totu všude a nic jsem nenašel,chtěl bych se zeptat kde se dá ověřit zda mi ukazuje rychloměr správně?Kámoš mi říkal že na brzdě?Poraďte :)

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název vlákna.
Vloženo

To mě vůbec nenapadlo,takže vlatsně stačí když si do svého chytrého telefonu stáhnu aplikaci gps a podle toho to poznám.Díky

Vloženo

V telefonu je GPS moc pomalá - lepší je přímo specializovaná mašinka, ta má procesor jen pro výpočty navigace a rychlosti. Takovým těm "tabulovým" radarům porůznu pověšeným někde na sloupy po vesnicích nebo na krajích měst moc nevěřím, mám ověřeno právě podle rychlý GPS, že kecají = minimlně 2-3km/h do plusu, už jsem se setkal i s 10km odchylkou do plusu - ale zajímavý je, že žádnej takovej pouliční radar mi ještě neukázal míň, než můj tachometr nebo moje GPS...

Vloženo

Tou "specializovanou" GPS navigací myslím prostě normální navi, Tom-Tom, Garmin a podobný - je to prostě mašinka při svojí činnosti se soustřeďující jen na výpočet polohy z přijímanýho signálu plus korelaci polohy s požadovanou trasou a cílem - ničím jiným. 

Navi aplikace ve founu jede "na pozadí", i když na displeji je navigační mapa, systém řeší všecky další věci spojený s funkcí mobilu - pohotovost k příjmu i k vysílání, kontakt s GSM sítí, přechody z buňky do buňky, batery management a pod. Když si zapneš asistenci podle GSM nebo dokonce on-line přes WAP/mobilní data, je dokonce ještě pomalejší. Aby byla aplikace rychlejší než obvykle = srovnatelná s běžnou samostatnou navi, musel by ten foun "jet" v režimu "off-line" a s GPS bez asistence, jen výhradně podle družic systému GPS. Když jedu na navi v telefonu, naprosto běžně se mi stává, že i při 80-90kmh přejedu odbočku, kterou foun nahlásí stylem "po 50m odbočte doprava" - vyzkoušeno. První hlášku dává když jsem půl kiláku daleko, druhou někde 200-300m daleko, poslední minimálně 50m - když je to ale na silnici mimo obec a odbočka je značená jen směrovou tabulkou 15m před samotnou křižovatkou jako je to běžný mimo "jedničky", tak prostě v "on-line" režimu odbočku přeletíš, protože navi aplikace ji nahlásí až když jseš těsně u ní. V režimu off-line bez založený SIMky je stejná aplikace o poznání rychlejší a hlásí přesnějc. Stejně rychle reaguje i na změnu rychlosti.

Vloženo

No, pokud pojedu dostatečnou vzdálenost, vyberu si dostatečně dlouhý rovný úsek nějaké silnice, ustálenou rychlostí, tak i ta GPS v mobilu mi prozradí s dostatečnou přesností jak je na tom s přesností zobrazované rychlosti palubní rychloměr.

Pokud ještě toto "měření" zopakuji několikrát po sobě, vždy kdy budou nějak příhodné podmínky, udělám si dostatečný obraz o zobrazované odchylce.

Vloženo

Jenže to trvá dlouho, Wojny - myslím že pro člověka je důležitější, aby si mohl zkontrolovat přesnost tachometru TEĎ A TADY - pokud možno co nejdřív po koupi nebo po výměně kol, aby věděl, o kolik se může pohybovat s rafikou "nad limitem" aniž by vyprovokoval zásah represivní složky...

Vloženo

Obrátím to:

Smartphone s GPS a nemusí to být zrovna smartphone, a možností nainstalovat jakoukoliv GPS aplikaci, která umí zobrazit rychlost, je dnes mezi lidmi podstatně víc než oněch jednoúčelových GPS "mašinek".

Tudíž TEĎ A TADY splňuje spíš moje řešení ;)

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...