Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Tak mě dodali auto na Dunlop SP sport blueresponze. Mám 16" kola z výroby. Jak jsem koukal v "nezávislých" testech super hodnocení. Sice mám najeto teprve pár stovek km, ale musím  říci že jsou velmi tiché. (http://www.mpneu.cz/testyletnipneu/)

Upraveno od o3viki

• 1 měsíc později...

Ja to mel na 225/40 R18 Continental SportContact 2. Prijde mi, ze ubytek vzorku je u nich poznat po kazde jizde. To same u SportContact 5, ktere jsem mel na Passatu, takze na dalsi sezonu zkusim neco jineho.

Nesmíš jezdít pořád driftem :D  Jinak vzorek jde vpředu u všech pneu dost rychle pryč, má to dost velký kroutící moment

• 3 týdny později...

Má niekto na RS pneu bridgestone potemza 225/45 R18? Skúsenosti, aká je hlučnosť? Ja som mal na fabii bridgestone, oco má na octavii bridgestone a tá hlučnosť je hrozná :( . Bojím sa že aj ja dostanem na RS bridgestone a budem si musieť kúpiť štuple do uší :kol-44:

Já je mám, viz. mé předchézí příspěvky v tomto vlákně... hlučnost je sice vyšší ale nic hrozného... zatím jsem na nich najel tak 8 tis.Km , pak přezuto na zimní... u kterých je hlučnost srovnatelná (stejný rozměr)...

OIII má rozhodně lépe odhlučněný podvozek než např. OII nebo Fabia (jak jsi psal ve svém vlákně), což také pomůže.... jinak sedí perfektně a na limitu pěkně pískají :kol-28:

diik za info ..... no uvidim hadam to nebude take hrozne :)

• 2 měsíce později...

Má niekto na RS pneu bridgestone potemza 225/45 R18? Skúsenosti, aká je hlučnosť? Ja som mal na fabii bridgestone, oco má na octavii bridgestone a tá hlučnosť je hrozná :( . Bojím sa že aj ja dostanem na RS bridgestone a budem si musieť kúpiť štuple do uší :kol-44:

Já mám, ale najel jsem s nimi jen pár desítek kilometrů do prodejce, takže Ti vyčerpávající odpověď nedám, ale na první dojem mi hlučné nepřišly.

BRIDGESTONE POTENZA S001 225/40 R18 92Y jsou senzační!

Sice tolik nevydrží, ale přílnavost ("lepivost"¨) nejlepší v této cenové relaci. Hluk neřeším, ale nezdá se mi nějak mimo průměr. Mám RSo, kde byly z výroby.

Upraveno od mirek22

Oni dávají na RS 225/45 R18? Mno na LaK mám tyto stejné akorát 225/40 R18.

Teď jsme se podíval na rozdíl cen u pneu 225/40 R18 a 225/45 R18. Celkem čumím jaký je tam cenový rozdíl ty 40tky vycházejí dost levněji WOW.

Podle me preklep, dava se normalne 225/40 R18, jiny rozmer pneu pro R18 v TP ani neni.

Mno tím by se to vysvětlilo :-) pak by to RSo vypadalo jako koza no :-)

Na 1.8 TSi mám z výroby rovněž  BRIDGESTONE POTENZA S001 225/40 R18 92Y. Přijdou mi hlučnější, ale nikdy před tím jsem 18" neměl, tak nemám srovnání. V každým případě to není nic dramatickýho. 

Já mám od Š-A na 16" Minoris (+ paket pro špatné cesty)
pneu Michelin Energy Saver 205/55 R 16, 91 V

(na rezervu - jaké pneu tam je, jsem se ještě nedíval)

Na autě 17´´DENOM Michelin primacy hp 225/45 R17 94W

Rezerva Michelin Energy Saver 205/55 R 16, 91 V

• 2 roky později...

Oživím toto téma dotazem.

Jakou značku pneu jste na autě dostali v poslední době, tj. třeba koupených v letošním roce? Docela mě překvapilo, když jsem dnes u svýho zákazníka koukal na 5 octávek dodaných teď v říjnu, všechny 2.0tdi, dsg, style, liftback a prakticky každá

měla jinou značku pneu. Na 2 byly Hankook, a pak po jednom kuse continental, dunlop a nexen. Dá se toto nějakým způsobem ovlivnit? Příští týden bych měl mít auto podobný konfigurace a rád bych Dunlopy se kterými jsem letitě spokojenej. Nexeny má žena a žádná sláva.

Ja kupovano 8/17 a mam tam Dunlopy R17

Upraveno od Jojo91

Vyrobeno 02/2017 a měl jsem  Hankook R17.

Vyrobene 05/17, 19" a Pirelli

Ale to nemas ako poriesit. Dostanes co bude...

Já s tím tak nějak už počítám, že to bude prostě loterie. Čekal jsem v tom nějakou pravidelnost dle výbavovýho stupně, typu kol nebo třeba motorizace. Osobně se mi to vůbec nelíbí, ale neovlivním to. Alespoň že u sady zimních kol je rovnou psanej i typ pneu. Já bych si prostě na auto nedal jiný gumy jak Dunlop nebo Conti. Příjde mi to zvláštní, že za stejný prachy dostane někdo dražší a někdo levnější gumy. Ale tak uvidím, třeba se na mě usměje štěstí

Je to jako se všemi dalšími díly na autě. Ten kdo z preferovaných dodavatelů dodá díl v požadované kvalitě nejlevněji ten dodává. VWAG ty pneu může nakupovat za +/- stejný ceny a nemusí je mít vyrazně dražší tak jak se to jeví nám na aftermarket trhu.

• 3 týdny později...

Tak já mám na autě od výroby gumy Dunlop SportMaxx 225/45/17 na kolech Trius. Pro mě maximální spokojenost.

• 1 měsíc později...

Výroba 4/2017, také gumy Dunlop SportMaxx 225/45/17 na kolech Trius. Po necelých 30000km vzorek vepředu 3mm a vzadu 5mm. Ale zase je to Gtec.

Bridgestone Turanza 18" 225/40R18 92Y, 

Disky Turbine

Výroba 9/2017

Jen malá zajímavost, když jsem na podzim přezouval na zimní (Škoda komplet 17“ CrystalContinental TS 850 P 6.0J × 17" ET48), tak mechanik v pneuservisu utrousil docela jedovatou poznámku "...nějaký malý kola na tu zimu..." :D

Pro srovnání foto mých letních a zimních při přezouvání, takto to fakt vypadá všelijak:

20171102_120158.jpg

Upraveno od omicron

Určitě, ono to fakt vypadá bizarně, sloupec těch tří 18" letních do skladu je skoro tak stejně vysoký, jako čtyři nové zimní 17tky :D

A jo, souhlas, když kouknu do okolí, 90% aut je maximálně na 16kách... Beru to úsměvně, také jsem se ho ptal, jaká zimní má na svém autě, a opět utrousil cosi o 15kách, a že ty moje 17" místo 18" vypadají divně :D

Kdybych neměl na autě DCC, asi bych i letní dal 17"... Obávám se, že až se to jednou po.ere, tak to bude kostitřas :wacko:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.