Únor 12, 20196 r Zdravím, tak mam ještě jeden (hloupý) dotaz. Dá se dotankovat i přes to, že bych měl ještě např. 1/4 nádrže? Jakože neuteče mi to při připojování té pistole nebo není třeba dané technicky, že se musí vyjet CNG komplet? Díky.
Únor 16, 20196 r Tak dnes proběhlo dotankovaní i přes to, že tam byla asi 1/4 nádrže a všechno v pořádku. Nokec nám to vyšlo tak, že jsme vzali v Brně u Makro na stojanu Bonett a oproti té CNG stanice u pošty nebe a dudy. Dokonce i manželka, přes to, že měla úraz na dlani, tak v pohodě natankovala se vším všudy.
Únor 16, 20196 r Tak tady je Octávka na Cng,která už má něco najeto.Neuhodnete, kolik má tato Octavia G-TEC (CNG) najeto
Únor 19, 20196 r mám TAXI v Litomyšli, zatím mám najeto 167 500 km a měnila se akorát žárovka ve značce a brzdy jinak vše OK. za celoudobu motor ,,sežral'' jen litr oleje
Únor 19, 20196 r Zaznamenali jste, že někde v Německu tak před měsícem explodovaly při tankování ty nové kompozitní nádrže? [emoji848][emoji849]
Únor 19, 20196 r Zajímavé. Tady je ten článek Uvidíme, jestli k tomu budě nějaký závěr. Já každopádně plánuji kontrolu každý rok při výměně oleje. Každopádně dopátral jste se někdo k tomu, kolik stojí nová bomba + případná výměna?
Únor 27, 20196 r 1.4 TGI mám v Golfu Variant DSG a plná spokojenost (Octavii jsem chtěl, ale nemá takové prvky výbavy jako Golf). Nedávno jsem navštívil výrobní závod Škody v MB. A dle informací o průvodkyně, kdy jsem probírali i CNG, tak naznačovala, že 1.5 TGI je pocitově stejně výkonné (točivý moment se nezměnil), ale má vyšší spotřebu než 1.4 CNG. Uvedla kolem 5 kg.
Únor 27, 20196 r Já jsem před koupí samozřejmě procházel diskuze a zkušenosti a hodně lidí hanilo výkon. Je pravda, že jsem neměl nikdy žádné žihadlo auto, ale služebně aktuálně ještě jezdím s 1.6TDi, které má papírově stejný výkon, a rozhodně je ten benzín (tedy CNG) živější a líp táhne (pro mě, jako v podstatě laika je pocitově svezení v cng rozhodně příjemnější i na dálnici). Takže to, že se někde na brzdě naměřilo +-96kW bych viděl i reálné, nemám problémy s předjížděním ani jízdou na dálnici, kdy i na 6ku konstantně zrychluje a "jde za plynem".
Březen 7, 20196 r Zdravim vás, Bohužel taky patřím k těm, kterým se cca v 1400-1900 otáčkách při mírném plynu ozývá tíché vysokofrekvenční pískání někde z motorového prostoru. (probíralo se na stránce 19-20). Servis to zatim řeší, chtějí měnit redukční veltil, ale celkově vypadají naprosto bezradně. Podařilo se to někomu z vás odstanit? Upraveno Březen 7, 20196 r od Sap22
Březen 7, 20196 r Vzhledem k tomu, že jsem si toho pískání všiml někdy po pár tisících, a teď ve 125k je to pořád víceméně stabilně stejné, jsem se rozhodl to neřešit a beru to jako že když se fouká plyn tak to holt může pískat.
Březen 7, 20196 r Souhlas - to pískání je vlastnost … ne chyba. Spousta lidí to neslyší. Plynem to není … co já jsem slyšel, tak je to něco v uložení přední nápravy, ale vada to není … na funkci to nemá vliv. Teď jsem se vrátil z olejového servisu, vše OK. Jenom jsme se s technikem bavili o tom proč má CNG interval 15t (já bych i u benzinu měnil stejně po 15t). Říkal, že olej je více namáhaný kvůli vyšší teplotě spalování plynu (vyšší než u benzinu).
Březen 7, 20196 r Nemá to nic s nápravou, ale se změnami tlaku plynu a ano, je to vlastnost. Někdo to slyší, někdo ne. Zbytečný si kvůli tomu nechat rýpat do auta.
Březen 7, 20196 r Minulý týden jsem se svezl se dvěma stejnými auty a nepískalo ani jedno. Tak se domnívám, že by se to mělo dát opravit. Rád bych tedy věděl, jestli to už někdo řešil..
Březen 7, 20196 r To máš jako cvakání vysokotlakého palivového čerpadla, někomu cvaká, někomu ne. Stejně to nemá smysl řešit, je to vlastnost a výměna dílu to řeší jen na chvíli. Já bych si kvůli tomu nenechal na auto sahat. Jednu věc opraví a dvě rozbíjí, to nestojí za to, když trvalá oprava není a jde jenom o mírně rušivý zvuk.Já u jednoho nového zvuk neslyšel a u druhého s 20tkm slyšel, ale já slyším i trávu růst.
Březen 8, 20196 r Guam souhlas. Je zbytečné kvůli tomu šahat do auta. Navíc stačí zařadit po městě místo pětky 4 a slyšet to není takže neřešit. Jak píše Guam taky slyším trávu růst, takže věřím tomu, že 90 % majitelů to ani nevnímá.
Březen 8, 20196 r @ guam, jack znojmo, Ptal jsem se jestli to tiché, ale protivné vysokofrekvenční pískání někde z motorového prostoru při 1400-1900 otáčkách při mírném plynu někdo řešil, případně jak se mu to podařilo odstranit. Podruhé jsem se snažil dotaz ještě raději přeformulovat. Asi je obtížné tomu porozumět, ale --neřešil a nevadí mi to-- mě nepřijde jako relevantní odpověď. Prosím o odpověď lidi, kteří to již řešili nebo případně jak se jim to podařilo nebo nepodařilo odstranit. Předem velmi děkuji.
Březen 11, 20196 r Zajímavý článek o CNG, Budou zdražovat plyn.https://autobible.euro.cz/ojetiny-cng-kdy-se-vyplati/?fbclid=IwAR1XL1S569u6V1QFIqQtwuRa5-VjXfDKzjLdMDk9xQ5xIpwNmoBNzxQxAls
Březen 13, 20196 r Tak pořád i po zdražení cng bude úspora, protože to auto jezdí v rozmezí 3,3-4,5kg (co mám zatím zkušenost, tak okresky kolem 3,5kg, dálnice kolem 4kg a město do 4,5kg), na takové hodnoty se s jiným motorem nedostanete. Jako naše jezdí hodně po městě, takže nemít v Brně stanici "na každém rohu", tak bych ji asi taky nevzal. Ale i na trase Brno-Praha se dá natankovat (myslím ve VelMezu je Bonett). Jinak to pískání nemůžu osobně posoudit, protože tam mám furt ty blbý zimáky, který děsně hučí. Už to ten měsíc vydržím a na letních to budu pozorovat.
Březen 13, 20196 r Až na to, za je to nesmysl. Podle spritmonitoru, kam přispívají především kokenovrti, je spotřeba v průměru 4,5. Což je dneska spotřeba nafty, hybridů a benzín jezdí o litr, litr a půl víc.
Březen 14, 20196 r před 17 hodinami, guam napsal: Až na to, za je to nesmysl. Podle spritmonitoru, kam přispívají především kokenovrti, je spotřeba v průměru 4,5. Což je dneska spotřeba nafty, hybridů a benzín jezdí o litr, litr a půl víc. Proč nesmysl? Já mám dlouhodobou spotřebu 3,7kg podle palubáku, reálně podle tankování 3,8kg, což může být tak odpovídající tomu co píše P1azer.
Březen 14, 20196 r Ale jo, možné to je. Mám tchána, který má na OIII 1.4TSI průměrnou spotřebu 4.9 Ale nebudu tvrdit, že je to obecně běžná spotřeba. Smiřte se s tím, že průměrná spotřeba se pohybuje okolo 4,5 při obecně kolenovrtském stylu jízdy, jaký vyznává většina uživatelů spritmonitoru. Pokud se cena benzínu a CNG ještě více přiblíží(což se stane téměř jistě) nebo dokonce otočí, jako je tomu v některých evropských zemích, tak zemní plyn v autech bude jeden velký omyl.
Březen 14, 20196 r Dobře, samozřejmě je to hlavně o stylu jízdy. Tchán jezdil s focuse 2 tdci za 6L a já jsem s ním pak jezdil po stejných trasách za 5,3L. Teď jsem jel Brno-Plzeň sluzebákem, takže za mě srovnání, při tachometrovych 143km/h s tempomatem: O3 1.6TDi - 5,6L O3 1.4TSi CNG - 3,9kg Navíc to CNG je soukromé auto a hodně jezdí a bude jezdit i po městě a myslím, že ve městě ten rozdíl bude ještě větší. To CNG ve městě jede cca 4,5kg, kdežto klasický benzín je tak o 2L výš. Je to na každým, já jsem CNG nevyhledaval cíleně, chtěl jsem klasiku, ale když se naskytla možnost, tak jen mi jde o to, že snad nebudu litovat. Jinak teda dostanem po kulách, protože tady jsme ve špatné sekci na řešení spotřeby.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.