Přejít na obsah

Rychlost na kvalt


Doporučené příspěvky

Hoj,

 

jaké máte rychlosti km/h na jakém kvaltu u 1.9 TDi 74kW? 

 

Pořídil jsem po delší době naftu a tak nějak nemám odhad, jestli to jede jak má. 1 2 4 5 táhnou suprově, turbo sviští a táhne o sto6, jen mi přijde, že je trochu slabší 3. Na 4000rpm mám 110km/h, je to v pořádku? Auto je v kombajnu a na 185/60/14. 

 

Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kód motoru těžko ovlivní rychlost - ale zkus pohledat a stáhnout si dílenskou příručku nebo aspoň knížku z nakladatelství GRADA o fábuli - a pak si spočítat z údajů o jednotlivejch převodovejch poměrech celkovej převodovej poměr od kliky až na kola. Já jsem si takhle před lety spočítal podle obvodu kola změřenýho provázkem a celkovejch převodů počty otáček, který můžu bez rizika překročení limitu rychlosti používat v závislosti na zařazeným kvaltu - a protože otáčkoměr jsem měl ocejchovanej podle přesnýho servisního přístroje, dokázal jsem jezdit daleko víc "na hranici" než kdybych se spoléhal na tachometr a jeho (ne)přesnost - nebylo problém jízdou podle otáčkoměru "vyškolit" měšťáky projetím přes jejich "check-point na padesátce" rychlostí 49,7km/h a po následným zastavení jejich hlídkou se jich neviňoučce ptát, čeho že jsem se to měl jako dopustit...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...