v.m@rek Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 po kolko kilometroch sa má menit vlozka vzduchoveho filtra u 1.2TSI? fakt to neviem najst preto to písem tu... sorry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 myslím,že 60tkm alebo 4 roky 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 podľa checklistu tuším 4 roky a 60000km , zo skúseností pri turbomotoroch je 30 000km strop ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 (editace) Já ji měním po každých 15 000 km... ale mělo by se po 30 000 km Editováno: 4. Květen 2014, autor: unuc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 Já vždy po roce-garančka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
v.m@rek Vloženo 4. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 mam 31 000 a zacina 4 rok zivota auta, takze asi bude treba vymenit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. Květen 2014 Sdílet Vloženo 4. Květen 2014 Protože vlákno o vzduchovém filtru zde nebylo, tak jsem ho založil a přesunul to sem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Reálne treba filter meniť keď už je zanesený. U týchto motorov to je väčšinou okolo 30 tisíc km. U niekoho trochu skôr, u niekoho trochu neskôr, podľa toho kde sa viac jazdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 9. Květen 2014 Sdílet Vloženo 9. Květen 2014 Každý rok při doma prováděné servisní prohlídce ho stlačeným vzduchem vyfoukám a za pár let ho vyměním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Květen 2014 Sdílet Vloženo 9. Květen 2014 to ho radšej vymeň a nič nefúkaj...koľko je to za pár let?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 11. Květen 2014 Sdílet Vloženo 11. Květen 2014 Az mam pocit, ze uz by to chtelo novy. Ve Felicii mam druhy (16 let stare auto) a v Zetoru mam ten co s nim v Brne sjel z linky (40 let). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 Plně souhlasím s atnarfusem. Preventivně podle km se filtry mění především v servisech, protože si chtějí vydělat. Dále beze sporu se mění olejový filtr, a raději dřív než je předepsáno. Do něho není vidět a těžko se pozná jak filtruje. Vzduchový filtr u motorů s karburátorem, je taky potřeba měnit raději častěji. Zvyšuje se spotřeba, když nemá přístup vzduchu. Tahá více paliva a obohacuje směs. Ale u dnešních motorů se vstřikováním, se lehce pozná, že motor jde z těžka a že mu nejspíš chybí vzduch. Tak se může měnit, až si o to řekne. To samé palivové filtry. Přece je rozdíl v jakém prostředí jezdím a jaké palivo tankuji a nemá se tím co pokazit. Nezáleží na ujetých km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 zaujímavé je,že v niektorých vláknach doporučujú majitelia áut meniť vzducháč pri každej výmene oleja (za tie ceny na nete prečo aj nie) a tady zasa prebehne názor,že v Zetore ho má dotyčný 40 rokov...(trošku uletené prirovnanie).... ...tak som zvedavý kto tu niekto založí vlákno,že "ozval sa mi vzduch.filter,čo mám robiť" ..... Ale u dnešních motorů se vstřikováním, se lehce pozná, že motor jde z těžka a že mu nejspíš chybí vzduch. Tak se může měnit, až si o to řekne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 nehovoriac o tom že servisy podľa checklistu to menia po 60/90tkm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 A to mi třeba na turbomotorech přijde jako moc. Já měním po 30 000 km - te ještě filtr ujde, ale nedovedu si představit, jak vypadá po 60 tkm, nebo dokonce po 90 tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 A pro ostatní jednou ročně. Když nemají nájezd km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 tak a teraz si to od atnarfus a jipol57 vyžerieme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 Libero, nemáš náhodou nějaké foto takových filtrů? Já tady někde na foru něco takového viděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 bohužiaľ nie ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 ak nezabudnem niečo vám odfotím , vzducháče na octaviách po 90tkm prakticky nepriechodné , 3,2ku po 60tkm kde sa prepadol stred filtr /polsky filtron/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 Již jsem tu někde četl špatnou zkušenost s filtronem. Dal jsem ho před necelými 2 lety a možná od té doby - nevím to ale jistě - se mi objevuje sporadicky chyba netěsnost sání. Asi urychlím výměnu a brzy se na něj podívám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
momogt Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 Zdravím a čo hovoríte na športovú vložku filtra do origo airboxu ? díki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 Fungovať bude, ale nečakaj žiadnu zmenu čo sa týka výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 tak a teraz si to od atnarfus a jipol57 vyžerieme Nic si nevyžerete. Všechno záleží na provozních podmínkách. Když budu jezdit v lomu, tak i po 5 tis. bude na výměnu pozdě. Samozřejmě, že to chce se do něj občas podívat. A jestli tady dá někdo obrázky jak je filtr plný listí. To tam může na podzim napadat během pár km. A vůbec to neznamená, že je filtr neprůchozí. Stačí jen to listí vyházet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
v.m@rek Vloženo 12. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 akurat mi dnes dosjel filter z eshopu skoda-díly menim ho po 31 500 km a 4 rokoch, tak nahodim foto ako to vyzera. ked som mal feldu menil som po 67 000 km a po 11 rokoch a bol celkom v pohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.