hruskin Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 Chtěl bych si sám vyměnit olej po cca 5000 a nechce se mi kvůli tomu jezdit do servisu, jednak mám trochu obavu, aby mi jej opravdu vyměnili a taky na tom nevidím nic složitého. Jde mi o to, jestli může servis tu výměnu nějak poznat, třeba z nějakých záznamů v řídící jednotce nebo podobně a já pak zbytečně nepřišel o záruku. Teď mám nastavený proměnlivý servisní interval a na další výměnu bych měl jet až ve 30000. Tak si myslím, že bych si sám udělal dvě výměny a pak jel na klasickou výměnu v autorizovaném servisu po dvou letech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 přemýšlím o tom samém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 Něco málo v příspěvku #59 a #62 http://forum.skodahome.cz/topic/124051-servisní-intervaly-pevný-proměnný-jejich-ceny-v-servisu/page-3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 nepoznají, dělám to sám tak ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 filter dávaš origo počítam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hruskin Vloženo 24. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 24. Červen 2014 Tak jsem nakonec vyměkl a nechal si vyměnit olej v autorizáku. Cena 2600 Kč (materiál 2300). Vypadá to, že i výměnu udělali - olej je světlejší, filtr je jiný. Přešel jsem na pevný servisní interval. Jako bonus mi omačkali body pod prahy, za které se auto zvedá. Servisák kecal, že auto jinak zvednout nejde a že to nevadí a že auto má antikorozní úpravu apod. No zkrátka jsem tam byl naposledy, debila můžou dělat z někoho jinýho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Červen 2014 Sdílet Vloženo 25. Červen 2014 ale RAPID za prahy zdvíha...len sa musí na miestach na to určených Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červen 2014 Sdílet Vloženo 25. Červen 2014 a jaký olej ti tam dali ? ten na 30 tis nebo na 15 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedluk Vloženo 25. Červen 2014 Sdílet Vloženo 25. Červen 2014 Olej taky mění na 1/2 polovině doma sám.Náklady i s origo olejem a filtrem do 1000Kč.V servisu nepoznají ani prd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 takže v servisu krátkej olej cca 2600 vč. práce a LL tak 3600 +- předpokládám?.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hruskin Vloženo 26. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 (editace) a jaký olej ti tam dali ? ten na 30 tis nebo na 15 ? na 15 ale RAPID za prahy zdvíha...len sa musí na miestach na to určených Jasně zvedá, ale podle mě to zvedli blbě (asi nepodložili) a chranný nátěr (guma) je pryč. Olej taky mění na 1/2 polovině doma sám.Náklady i s origo olejem a filtrem do 1000Kč.V servisu nepoznají ani prd. Kdesi jsem četl, že si nějak značí vypouštěcí šroub. Podle mě to servis ani tak moc neřeší, dokud není nejaká závada na motoru, pak by to třeba zkoumali víc. Zkrátka jsem si zaplatil pocit jistoty, že nepřijdu o záruku. takže v servisu krátkej olej cca 2600 vč. práce a LL tak 3600 +- předpokládám?.... JJ, kalkulace za LL byla cca 3600 Editováno: 26. Červen 2014, autor: hruskin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 Jasně zvedá, ale podle mě to zvedli blbě (asi nepodložili) a chranný nátěr (guma) je pryč. No hlavně by se auto nemělo zvedat vůbec za ta místa, kde se dává ruční zvedák (lem prahu, označený šipkami) ale za prahy jsou přesně určená místa, pod které se mají dát patky stojanového zvedáku! http://forum.skodahome.cz/topic/12470-m%C3%ADsto-pro-zved%C3%A1n%C3%AD-vozu-zm%C3%A1%C4%8Dkl%C3%BD-pr%C3%A1h/page-2#entry256885 Toto je sice z OI, ale u RAPIDa to bude podobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hruskin Vloženo 26. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 Ahá, to jsem nevěděl. A dá se ten návod někde sehnat i pro Rapida? Že bych, zašel do servisu až budu mít prudivou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 .. Jako bonus mi omačkali body pod prahy, za které se auto zvedá... Ukaz foto pokud muzes. Ja bych se nenechal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 s těma značkama jsem to psal já, takhle mi to udělali v Seatu. platil jsem za LL výměnu oleje s filtrem 2600 a prohlídka 30.000km/2roky i s olejem mě vyjde na cca 3500, takže neřeším vlastní výměnu, ty ceny jsou přijatelný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 Ceny přijatelné?? Jen pro Info.Dnešní olejový servis mého Superba 3,6 mě vyšel na 1200,-Kč a to mám 6l oleje :-). Jasný,nepočítám svoji práci,materiál je v nákupu(skoro to nejlepší co je) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 když kupuju nový auto, tak počítám s tím, že budu jezdit do autorizáku a to něco něco stojí a je potřeba s tím počítat. ty ceny co jsem napsal jsou napříč značkama hodně dobrý na autorizák. pokud budu chtít sockovat, tak koupím olítanou vraždu ve které před pěti rokama jezdil můj šéf a budu měnit olej na zahradě před barákem. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 Až budeš vedět,co vše dokáže autorizák,třebas Tě ty věty přejdou 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 dobrý téma ! A kdo by se s tím v tom autorizáku jako zabýval ? Mechoš práskač by letěl žalovat za mistrem, ten za přejímacím technikem a pak by volali importérovi, že sis to vyměnil sám nebo co ??? Nejen, že poznaj hovno, ale hlavně, maj to úplně v prdeli ! 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 Přesně tak-to za prvé a za druhé-bože vžyť je to totální nesmysl,aby někdo poznal,kdo měnil či neměnil olej. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 no kdyby se něco stalo tak pak se po tom pídit můžou... asi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 26. Červen 2014 Sdílet Vloženo 26. Červen 2014 a jak by to poznali? panebože, mají problém ti prokázat i čiptuning.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 27. Červen 2014 Sdílet Vloženo 27. Červen 2014 Když použiješ origo filtr tak nepoznají nic.Určitě nejseš debil a nenaleješ si tam nějaký sračky. K tomu zvedání,oct1 měla měkké prahy,proto se zvedá vpředu za nosník,vzadu za nápravu,fabia se může zvedat za prahy,v případě,že má servis v pořádku gumové patky na zdviži tak se nic nestane.Roomster vpředu jinak než za prahy zvednout nejde,má plasty na podvozku a nedoléhají úplně k nosníku,u rapida to asi bude podobný.A ty označený body na prahu jsou určený s vyjímkou oct1 ke zvedání jak heverem tak zdviží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 27. Červen 2014 Sdílet Vloženo 27. Červen 2014 pokud není člověk jelito a neserve vypouštěcí šrouba dá origo filtr tak autorizák by mu měl být ukradenej.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 27. Červen 2014 Sdílet Vloženo 27. Červen 2014 Nedělejte si iluze že autorizáky používají jen orig.filtry.Ano,u aut v záruce ano,jinak objednávají díly jako každý jiný servis,takže Elit,InterCars,Kelly.aj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.