xx30 Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Existuje nějaký prostředek ( opravný fix ) na opravu laku po idiotech, kteří neumí vystupovat z auta aniž by neomlátili jiné auto. Dnes mi někdo otevřenými dveřmi vyštípl kus laku z kliky dveří. Nemyslím lakovou tužku, kde je štěteček jako na natírání plotu, ale něco čím se dá přetřít bílá podkladní barva aby to tak nesvítilo. Něco jako fix v konkrétní barvě. Důlek zůstane, ale světlá barva nebude vidět. Myslím, že by něčím takovým šly opravit i lehké škrábance. Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Myslim, ze to existuje, protoze jsem takto videl zatrenou Fabii II v autobazaru. Nebyla zatrena tim steteckem, ale prave ze to vypadalo presne jako zatrene nejakou fixou. Jinak jsem se s tim ale nesetkal, zkus Google. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 objednej primo ve skodovce stoji to do 200 kc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Ale tam jsou prave jen ty se steteckem. Nebo maji i fixy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 3. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Díky, ale to v té škodovce je právě s tím štětečkem. Měl jsem to u minulého auta a po zatření to bylo hrozné. Byly to na metalízu dvě lahvičky, jedna s barvou, která ani moc neodpovídala realitě a druhá s lakem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 chce to npoužít Google jak již bylo výše zmíněno - třeba zde nebo zde možností je spousta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Lehké škrábance zalešti kvalitní leštěnkou a následně vosk...nějakou dobu to vydrží. Hluboké škrábance jedině tou origo opravnou sadou (se štětečkem), vše ostatní se bude rychle vymývat. Jen je lepší nepoužívat ten štěteček (dělá moc velký kapky), ale místo toho párátko a opatrně kapnout do tý díry a zacelit jí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 (editace) Presne tak. A uplne se vykaslat na ten ciry lak, ten vysledek jenom zhorsi... Editováno: 3. Září 2014, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Přesně! Ten jsem taky nikdy nepoužil... U pastelových barev je to vyřešený, tam neni. Třeba Candy se opravuje celkem snadno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Na menší škrábance je ideální toto: http://www.detailingshop.cz/lesteni/83-autoglym-super-resin-polish-500ml-lestenka.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 4. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2014 díky za rady, vyzkouším, pitomců co neumí vylézat z auta je pořád spousta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 4. Září 2014 Sdílet Vloženo 4. Září 2014 (editace) Tak tenhle problém jsem taky řešil. Taky jsem myslel na nějakou tužku v barvě vozu. Žena objevila v Globusu tužku za cca 75 Kč, ale bez barevného odstínu, tedy vlastně univerzální. To mi bylo dost divné, ale 75 Kč jsem se rozhodl zariskovat. Přímo na ní je napsáno, že to funguje na škrábance šířky max. 1 mm a je to tak skutečně. Na větších to nešlo, ale na těch tenkých jsem prostě jezdil ze strany na stranu a připadalo mi to, že to rozpouští okolní originální lak a přetírá tím ten škrábanec. A ty malé škrábance fakt prostě zmizely. Je to něco podobného co uvádí Hravec: http://express-lakovna.cz/clanky/fix-it-pro-tuzka Ale mně skutečně změnila bílý tenký škrábanec na okolní modrou, tedy to nefungovalo jenom na vrchní čirý lak. Jenom aby nedošlo k omylu - nevypadá to jako po profesionální opravě. Zblízka a na omak je poškození vidět. Jenom není bílé. Už jsem ji po použití vyhodil, ale v případě zájmu tam zajdu a nafotím. Editováno: 4. Září 2014, autor: boban1108 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 tukanec resim tak, ze mam ten lak se steteckem, v podstate lakem vyplnim ten dulek, prebrousim jemnoukym smirkem, zalestim a po tukanci ani pamatka. Nevim jak u metalizi, zda lavicka je smichana s lakem nebo ne to nevim. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 U metalizy jsou 2 lahvicky, samotna barva a zvlast ciry lak (jak uz bylo receno). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 26. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2014 Jen mě tak napadlo. Mám garáž a v něm auto. Natřel jsem část ponku, který je také v garáži. Můžou výpary z té barvy nějak poškodit lak auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 28. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2014 teoreticky mohou, záleží čím jsi to natřel, čím máš natřené auto a jak moc těsní vrata. Prakticky je to ale úplná kravina. To je daleko pravděpodobnější, že se se toho smradu nadýcháš, zamotá se ti hlava a při vyjíždění to odrbeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinek79 Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 zdravim, poradíte jak na poškrábaný černý obklad B sloupku?? dá se rozleštit ? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 28. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 28. Únor 2015 Tak dnes jsem přišel k autu a na zadním nárazníku šrám od někoho kdo neumí couvat. Někdo při couvání se opřel do mého nárazníku. Po rozleštění jsem si všimnul, že na nárazníku zůstala popraskaná barva v délce cca 15 cm. Takový pavouk z mikroprasklin, který nejde rozleštit. Je nějaká šance to opravit aniž by se měnil nárazník? Co by jste s tím dělali vy? Měnit celý nárazník se mi moc nechce, pojistku sice mám, ale bojím se aby trefili barvu. Díky za nápady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 jestli je to popraskaný tak to teda musela být pořádná prda. Tohle se stává pokud dojde k velkému prohnutí (a následnému samovolnému stovnání) nárazníku. Měnit nárazník nemusíš, praskliny budou jen v laku: 1. částečně to lze zamaskovat nějakou leštěnkou, která ty praskliny vyplní a neboudu tak vidět 2. necháš to přestříkat - stačí jen to postižené místo. Neboj, pokud nebudou úplný tataři, tak barvu trefí přesně, pro rozleštění to nepoznáš. 3. zvykneš si na to. To je nejlepší možná varianta, protože to na tom nárazníku určitě nebyl poslední šrám. Až toho bude víc, tak ho necháš přestříkat celý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jooe1 Vloženo 14. Březen 2015 Sdílet Vloženo 14. Březen 2015 tak taky se mi to stalo, někteří lidi kálej na okolí. Nechal jsem to udělat u lakýry za 15 stovek a nikdo nic nepozná. Spoluúčast mám 1000 ale takhle žádný papírování........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Tak jen pro ty co maji pastelove barvy, treba Bila Candy, cervena, modra atp. Skoda zacla delat u vsech barev u stetecku a spreju provedeni Barva+Lak. Nevim co to udela kdyz se lak nepouzije, zda se to casem vyšisuje nebo ne.No radost z toho nemam, s tim jedno balenim se delalo dobre. Coz se da ted taky, ale opravdu nevim co to casem udela s tou barvou kdyz se lak nepouzije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 To je určitě z důvodu, že od nějakého data mají i pastelové barvy ještě další vrstvu bezbarvého laku, stejně jako metalízy. Ptal jsem se na to v několika servisech a i v ŠA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vodka11 Vloženo 19. Červen 2016 Sdílet Vloženo 19. Červen 2016 Nechcem zakladat novu temu, tak sa skusim spytat tu. Neviete poradit, ako zistit kod farby? Potrebujem dat nieco nastriekat a neviem akou farbou. Lakyrnikovi asi nebude stacit ze biela laser. Dakujem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 19. Červen 2016 Sdílet Vloženo 19. Červen 2016 Na stitku u rezervy nebo v servisni knize. Jsou to ctyri cislice vedle sebe, napr. 9910 - myslim cerna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vodka11 Vloženo 19. Červen 2016 Sdílet Vloženo 19. Červen 2016 Vdaka, nasiel som to. V mojom pripade LF9F-J3J3, pricom to prve je kod lacku a to druhe kod interieru. Mozno niekomu pomoze tento link: http://paintref.com/cgi-bin/colorcodedisplay.cgi?year=2015&con=y&make=Skoda&rows=50 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.