Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

ja to tiez cipnute nemam , a spolu s tym trasenim sa od motora ozyva taky srkavy zvuk ako ked slamkou dopijas vodu z pohara , palivovy filter som menil a aj cerpadlo , turbo mam druhe , hadice nefucia , mal som to natlakovane , za jazdy sa robil aj LOG , vsetko OK .... ja to kurva nechapem :( 

• Autor

presne presne co tu opisujes tak to roby presne aj mne presne to iste a teraz rozmyslam ci to nebude aj interkuler ci on neroby takyto nejaky brajgl jasne aj mna to yere a riadne ale co ked tu kazdy pise ze mal v tom chybu a ja mam vsetko pomenene a akj tak to roby tak neviem uvidim co bude s tim interkulerom no uvidime

hmm to je zaujimave ake maju neduhy superby ale mojho nepocitujem nic krutak ma 400nm a nahanam ho stale ako splasenu svynu a ide jak z fabriky,hosi treba tie auta riadne poprehanat!

Upraveno od sparcp gti

• Autor

vsak jasne prehanam ho aj ja ale na vikone nepocitujem zeby isiel slabsie len to chrcanie a vybrovanie to ma serie no a neviem zistit ze co to je 

a dvojhmoty mate v akom stave

ja si myslim na 98%vstreky treba ich vybrat von vycistit v ultrazvuku a nanovo pretesnit a bude to ok :kol-47: je to priblizne 100eur zalezitost a ak nepomoze potom uz len dvojhmota

SDC11535.jpg

Upraveno od sparcp gti

dvojhmota je OK ,,, vstreky som mal vonka ked som menil vacku a hydrostely kvoli tomu :( ... prehanat to prehanam ,  menil som este aj vsetky pretlakove a podtlakove hadicky , aj EGR , vahu tak isto , ... ostava mi to uz len pustit to zo skaly :D

a to ti roby od zaciatku ako ho mas?tlaky vo valcoch su ok?

nie , ono to islo postupne ... najprv to srkanie a po dajmetomu 2-3mesiacoch zacinalo pomaly triast a postupne sa to stupnuje  , myslim ze tlaky by mali byt ok , 

A olej dáváš jakej ? Značka / typ / specifikace ?

valvoline 5W-40

Těch valvoline je více ne DURABLE , SYNPOWER, MAXLIFE diesel ? jakou má specifikaci ? to je to číslo 5xx.xx

A co když to není v motoru? Podobné přičiny můžou mít poloosy, resp.třeba vnitřní kintáky...

..takze ten olej je durablend , a na tie  poloosy mi dvaja mechanici povedali ze je to OK .. lebo mi to radil aj jeden znamy aby som si ich dal skontrolovat 

Specifikace je OK 505,01

pro všechny dieselové motory včetně vybavených vstřikovací jednotkou (TDI) splňuje specifikace VW API CF ACEA B3-98 VW 500.00/505.00, 505.01 FORD M2C-917A

Supíku ty poloos se muzo uprojevit jen pri ruznych otackach ne ? On psal ze mu to dela pri 1800 - 2000 čili to mu dela ja kan trojku ctyrku petku čili otáčky kol nato nemaji vliv ale spíš to je otáčkama motoru si myslim... Klidně me opravte :-)

Těžko říct, jen nápad....
Ale hodně mi tento problém připomíná Doktorona a jeho vydřené vačky

Přeci jen se snažím poradit co nejlevnější varianty, než se Thomas pustí do těch vaček, kterým se s velkou pravděpodobností nevyhne

supo ,,, vacku mam vymenenu , ma mozna 20 000 menil som s nou aj koniky a hydrostely . a tak ako to robilo predd vymenou tak to robi aj teraz :(

okolie ZV .. 

Upraveno od thomas18

A jakej byl důvod vydřené vacky původně? Protože pokud ti, a stačí malo prochcava nafta do oleje,tak ji můžeš mít znovu vydrenou. A ten olej ma specifikaci 505.01 co tam davas?

Upraveno od Doktorone

• Autor

taktiez mam dvouhmotu novu nabehane asik jednu vymenu olej to jest 15 000km a hosi robim dobre ked do toho motoru davam olej Castrol edge 5w 30 plna syntetika to je ten olej v takej zlatistej nadobe

Castrol edge 5W30 má specifikaci VW 504 00/ 507 00

jj  505.01 ... povodny dovod bol ten ze som s tym isiel do jedneho servisu kvoli skotrebe 8.0l chlap to dal na diagnostiku a oddekloval a pokrutil skrutkami na konikoch , spravil velku volu medzi konikom a vackou a hydrostelom , to ju potom vydralo , zacalo klepat , siel som za nim a rovno pred jeho ocami roztrhlo jednu podkovu a konik vyletel cez zasroubovane veko vonka :D no umelec . odtiahol mi to kamos , ktory to spojazdnil , vsetko ide ako pred tym , az na to ze stacilo nastavit rozvod , a teraz mam spotrebu 6-6.4  tiez vela , ale lepsie ako 8 ... sere ma uz len to srkanie a to trasenie .... 

• Autor

tak to ti opekne nadelili tomu supikovy ten mechanik no len dufam ze zistime co ma za dosledok to skrkanie a vybrovanie a ty si skusal thomasvymwenit vsetky hadice tlakove ci nie

• Autor

supe a toznamena ze to je dobre ci zle lebo co si pisal hore tak to tam nemas tu specifikaci tak ako mam tamzacat liat iony olej neposkody to nejak motoro alebo nieco alebo som zle pochopil? :kol-43:

vies co , neskusal som ich menit  , , menil som len tie , ktore sa vysuvali sice na jednej je samorezka , od majitela predomnou , ale mydlova voda nepreukazala stratu vzduchu . 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.