Přejít na obsah

dekódování Autoradia (original)


Doporučené příspěvky

On každej zná svůj kód rádia? Pokud vím tak od doby co si auto pamatuje rádio který v něm bylo a např. při odpojení aku se tak kód nemusí zadávat tak kód k rádiu nedávali. I já to tak mám a když sem měnil budíky za Maxidot tak se musel vyčíst. Nevím ovšem zda tomu tak je i u zmiňovaného auta. Na 100% funguje jen smrt :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co sem jezdil se Škodovkama, tak kod měli buď v papírech od rádia nebo ho řekli v servisu na techničák a občanku-prokázals že seš majitel. U služebních stačila obědnávka se jménem kdo dojede.

 

Navíc pokud jako prodejce budu prodávat rádio, tak si ještě před tím zjistím kód. a pak ho dám k rádiu.

 

Jinak sou lidi co by to měli umět vyčíst, ale nedělaj to zadarmo. Někdo chce 200 kč někdo 500. Záleží hodně co to je za rádio. Rhapsody? Columbus?? Bolero? Amundsen? Swing? I to ovlivňuje cenu zjištění kódu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked som pred asi dvoma rokmi kupoval jazdenu Octaviu II, nemal som kod radia Stream. Servis v nasom meste za zistenie - nacitanie kodu chcel tusim 20 EUR - napojenie na diagnostiku. Dostal som k autu komplet dokumentaciu a tak som zavolal predajcovi ktory toto auto ako nove predaval firme od ktorej som si auto kupil ja. Povedal som mu historiu, identifikoval auto aj radio viacerymi sposobmi a predajca mi po prevereni ze som majitelom auta aj radia, zadarmo a ochotne nadiktoval kod. Parada.

Ked som pred 4 mesiacmi kupoval noveho Yetika, chcel som od predajcu kod k radiu, keby nieco. Opat to iste - vraj by auto museli pripojit na diagnostiku a nacitat kod, no a nebolo by to zadarmo. Popritom ked som demontoval volant s ABG kvoli obsivaniu kozou, tak som musel s autom na mazanie chyb a vraj to vtedy nebolo mozne zistit. Tak som rezignoval, riadiacia jednotka si pamata radio v aute s ktorym je sparovane a nepotrebujem momentalne kod aj ked odpojim aku ci vyberiem radio von.

Tym som chcel len povedat ze jedna znacka, dva pripady, tri ci styri rozne pristupy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokial je radio sparovane s autom, je v riadiacej jednotke ulozeny kod ktory si "svoje radio" pamata. Osobne som to vyskusal jednak pri odpojeni baterky pri demontazi a montazi volantu a jednak som mal radio uplne von kvoli neuspesnemu pripojeniu pri montazi palubnej kamery na napajanie radia.

Aj ked je to mimo misu, priidam otazku. Pri pripojovani palubnej kamery som sa na konektore autoradia pokusal najst spinane napatie kvoli napajaniu kamerky. Skusackou som ale zistil, ze tam je len priame, nie spinane napatie. Verim, ze mi tu nejaky sikovny autoelektrikar alebo iny macher poradi, ktory kabel v konektore to je. Nechcelo sa mi totiz rozoberat plasty okolo volantu a skusat hladat na spinacej skrinke, na zapalovani, to radio mi prislo ako jednoduchsi sposob. Teraz to mam "provizorne" pripojene cez volnu poistku v poistkovej skrinke. Neviem cislo poistky, len viem ze je to spinane napatie k taznemu zariadeniu.

Poradte mi, prosim, ako by ste a kam by ste pripojili kamerku vy, pokial chcem aby sa automaticky po nastartovani auta sama zapla spinanym napatim a aby nehrozilo ziadne riziko vybitia baterky ci nedajboze skratu keby bolo napajanie stale. Mam trojmetrovy kabel s mini USB koncovku a menicom napatia, zasuvku zapalovaca pouzit nechcem. Dakujem. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nevím ovšem zda tomu tak je i u zmiňovaného auta

 

Effendi>> proto píšu viz citace že nevím jak je to u toho Roomstra, jen sem chtěl upozornit na to že každý nezná kód k autorádiu, viz např. posty od bezname nebo taky přidám screen, aku už sem měl samozřejmě odpojený taky x krát ;) Ta tvá chytrá knížka už bude zřejmě staršího data do O I ? Technika se holt mění :kol-28:

post-46170-0-54066500-1413467546_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to není tak jednoduché např. v DP na O2 se píše, že "před odpojením baterie je nejprve nutné zjistit kód rádia" - toto je oficiální postup pro autorizované servisy. Běžný uživatel se v návodu k vozu ovšem dočte, že to je úplně zbytečné...

Je pravda, že ne každý svůj kód zná, nicméně velmi pravděpodobně ví, že tam nějaký je a že to bez něj prostě nefunguje. Takže je velmi podivné, pokud někdo vědomě prodává nefunkční radio, a je i divné, že by o tom kupující nevěděl a bez kódu to koupil. Vzhledem k tomu, že se zde totyčný od položení dotazu neobjevil, bych řekl, že už si nějak poradil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...