Přejít na obsah

Kódování funkcí na Fabii III (VCDS)

kokta7

Doporučené příspěvky

Tak nevím jestli to mám zkoušet, ale vycházel jsem z toho, že ta naše Fabie 3 model Style  6-ti kvalt 2015 má multifunkční volant, vyhřívané sedačky, všechny okna v elektrice, adapt.tempomat, start-stop ,dešťový senzor, hand free docela vybavená a Asistent rozjedu v základu není. 

Ale moc děkuji za zájem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono hlavne štandardne chýba vo vcds veľa .lbl súborov, ktoré práve vytvárajú tie popisky v long coding. Ale pri F3 si nemyslím že by mal byť problém aktivovať a taktiež si nemyslím že pri Rapide bude s tým problém. Všetko je dohladateľné na webe. Ale hlavne pozor, Fabia a Rapid majú rozdielne ABS systémy, teda aj kódovanie je rozdielne.

Odkaz ke komentáři

Nevim no, Za 8 let jsem se nesetkal aby to na nejake F3 či rapidu nešlo . Dokonce znamy ma autoskolu a poridil si F3 s vybavou , kterou jsem ani nevedel, ze muze vubec existovat :-)) Svihadla i v predu, zpetne zrcatka manualni, samozrejme bez mlhovek, plastovy volant... proste to nemelo vubec nic, vybava jak u favorita 🙂 A i tam asistent rozjezdu v pohode sel aktivovat a fungoval..ale dali jsme to zpet, protoze potrebuje aby se to lidi ucili bez asistentu 🙂 Ono taky muze zaležet na tom kdy a cim si to necha clovek ,,nakodovat" .Pokud si nekdo poridi funglovku a ,,Koduje" mu to nekdo ,,Čínou" na ktery ma starsi verzi VCDS tak taky samozrejme nemusi nektere veci jit. Ale to plati i u originalu..nova verze vychazi cca 2x do roka... Takze pokud si nekdo napriklad poridil funglovku - plácnu : rok vyroby 2/2019 a aktualni (nejnovejsi)  verze vcds v te dobe byla  Leden /2019 a pak az cervenec /2019 , tak v tom meziobdobi jit vsechno nemusi no. - s tim jsem se setkal uz nekolikrat. 

Odkaz ke komentáři

Tak kamarádi moc děkuji hlavně Wirerovi za video, asistent rozjezdu nakodován a  funguje. Díky. 😀 👍

Ale ještě mám jednu prosbu myslím že na Fábii 3 je na zrcátku dešťový senzor, ale nevím jestli a jak funguje? Věřím ,že se zase něco od vás dozvím. Díky.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Ahoj všem (předem se omlouvám za případný double dotaz, ale prolezl sem hledání a nenašel sem nic).
Nevíte o někom v Plzni (a okolí), kdo by dokázal aktivovat HHC a rozsvěcení zadku při denním svícení" na F3?
Děkuji za každý tip.

Editováno: , autor: REDONIUS
Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Ano, toto vím, že to jde vyřadit formou napětí nebo teploty. Problém je, že SS mnohokrát chcípá naprosto studené auto hned na první křižovatce po výjezdu a chcípá ho i při naprosto podvybité baterce.....což rozhodně není dobré za žádných okolností. Naopak při plně nebo dostatečně nabité baterii a motoru prohřátém na 90C by semtam chcípnutí až tak nevadilo, viděl bych v tom i nějakou úsporu. Přece jen je teď hodně rozkopaných cest s kyvadlovkou, kde se dlouho stojí. Při potahování v kolonách, kde to na 100m chcípne auto 10x+ by se to dalo hezky řešit pouhým vypnutím SS na čudlu, tak nějak si dovedu představit nějaké smysluplné využívání SS. Bohužel to mají naprogramované natolik stupidně, že je to absolutně k nepoužití. Tak mě jen zajímá, jestli to jde nějak smysluplně nastavit kodováním. Např. v kolonce, kde je limit napětí pro oblbnutí SS, přes kterou jej skoro všichni vyřazují nastavením 12,1V, příp. jaké napětí tam zadat, pokud by to takto fungovalo?

Odkaz ke komentáři

V tom případě je krátká odpověď nejde :D

Kdysi jsem si dělal převodník/kontroler primárně kvůli kompatibilitě s multifunkcí v novém volantu a při té příležitosti jsem si tam doprogramoval i SS s pamětí, uvažoval jsem nad rozšířením, že by to bralo v potaz okolní teplotu a teplotu motoru (na komunikační sběrnici jsou tyhle data volně k přečtení) ale nikdy nedošlo k realizaci. Stejně by to mělo drobný nedostatek, že pokud by došlo k deaktivaci SS tak by na budíkách občas problikla notifikace, že je SS aktivovaný/deaktivovaný. 

Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, MiroslavsIII napsal:

.... že SS mnohokrát chcípá naprosto studené auto hned na první křižovatce po výjezdu a chcípá ho i při naprosto podvybité baterce.....

U mě se SS chová jinak. Dokud není úplně zahřátý motor a zároveň baterka nemá cca 13,8V tak se SS neaktivuje, Není chyba někde jinde?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...