Přejít na obsah

Rezervní kolo 18 palců... je to možné?


RadomirD

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

Ahojte,

mam stejny dotaz, akorat na sedan. Ma nekdo plnou standardni 225x40 R18 v rezerve?

 

Vzhledem memu stesti, kdy z 5ti pneu zavad jsem musel 4x kupovat novou gumu (naposledy 14 dni zpet vymena 3 mesice stare pneu...) a tomu, ze muj konkretni typ trva objednat i vice nez tyden (btw ne kazdy e-shop je ochoten prodat 1ks...), bych rad vymenil me dojezdove kolo za plnohodnotne. Jelikoz leto/zima prohazuju 17"/18" a z predposledni pneu nehody mi zbyla jedna perfektni 18" guma, chtel bych si casem sehnat plnohodnotny 18" disk. Samozrejme za predpokladu, ze se tam vejde, nebude precnivat atp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak jsem to pred par dny zkousel. 18" se tam sice prumerem vpohode vejde, ale problem je trochu se sirkou. Mirne nadzvedava koberec. Ne moc, ale prece.

 

Takze za me asi ne. Asi bude lepsi varianta 17" zimak (na disku Flash - 205 sirka). To zkusim, az budu na zimu vytahovat zimaky ze sklepa...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u těch "HLINÍK" rezerv si dejte pozor na NÁRAZ nakýho blba zezadu , až budete uplatnovat škodu na svojí-jeho pojištovně ,, pokud je rezerva vzadu v prolisu a daná výrobcem (otáčej se na VIN)  , je BRANÁ JAKO SOUČÁST DESTRUKČNÍ ZÓNY ,,, pane koukam že máte jinou - tak to je nam líto ... a celej zadek si opravte jak chcete 

jiná věc je u toho prvního případu , kdy ma zřejmě dle VIN pouze opravnou sadu a JAKOUKOLIV rezervou vlastně zadek dle pojištovny zpevňuje ....

Editováno: , autor: HANZTD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm, koukam, že zas typická česká úprava.... já porát nemůžu pochopit, proč se z toho českýho národa stala taková hrouda zmrdů.... A auta, co měli rezervu volitelnou, teda jako že tam žádná zóna neni?? A když rezerva bude na nápravě, a ALU bude v kufru, tak to mam jít taky doprdele? Nebo cizinec má jít rovnou doprdele, když se řídí jinou legislativou?? Kdo zas tohle vymyslel??

 

Když jsem se ptal svojí pojišotvny (Vivium, nyní Axa), jestli je pojištění kráceno na základě změny příslušenství (kola, hagusy, nosiče kol,...), tak na mně koukali jak na blbce, na co se jich ptam. Opatrně mi odpověděli, že pokud si nenamontuju nějakou šílenost, kterou bych si někde zbastlil sám, že je standardní, že jakýkoliv výrobce a dodavatel ať OEM, nebo renomovaný (značky alu, Thule,....) v Evropě má akreditaci na to, že jeho výrobky splňují TÜV do provozu a tedy nevidí důvod, proč by mně na tom kdo krátil??? To samé ohledně oprav auta, auto se odveze do servisu, použijí se originál díly a to se zaplatí. Nebo na co se ptáte, že co bychom vám jako neměli platit??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozumim ti napro100 a souhlasim s tebou a tvojema argumentama  ,, 
ovšem je taková doba , (NEJEN) pojištovny přišli na to,že občan "kýve hlavou" na jejich argument a NA TO ONI SÁZÍ 
prostě na štítku máte napsáno A tak tam mělo být A , vy tam máte B , je to sice jen o jeden kruček vedle,ale pořád je to B 

další věc která hraje u čehokoliv podstatnou roli , je ta , na jakýho FRAJERA  u likvidace události natrefíš 

osobně mam na autě spoustu "B"  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, to je soudne neprosaditelny.

 

Vzhledem k tomu, ze SII se dodaval volitelne ve vsech 3 kombinacich - plna rezerva, dojezdovka i opravna sada, muselo by se prokazat, ze vozidlo ma jine technicke vlastnosti z vyroby pro kazdou z techto variant. Coz nema. Nerikam, ze neexisuje model auta, kde by se to tak z vyroby mohlo objevit, ale to podle me zadna Skodovka neni.

 

Rovnez existuje Skodovkou vydane pisemne vyjadreni, ve kterem popisuje, ze u SII s rezervou je povolene pouzivat jen lepici sadu a jedna se dle Skoda Auto, a.s. o schvalene provedeni (u FI to napr. schvalene provedeni neni). Rovnez si primo u skodovky muzete dokoupit rezervu/lepici sadu jako originalni pristlusenstvi. Cili IMHO si u SII muzete do kufru vrazit co chcete a nemuze to mit vliv na pojisteni, resp. pripadny soudni spor musite vyhrat.

 

Specialne jsem se pred casem o to, co muzu mit misto rezervy, zajimal kvuli LPG, tak to nahodou vim...

Editováno: , autor: nemo.x
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, já myslim že pojištovna ze západu, kdyby jí to nějakej vykuk se snažil vysvětlit z dotyčně ČR bandy, by jim dali asi pěkně vytmavit.

 

Samotnýho mně takle někdo ťuknul, měnil se nárazník. Chlap si fotil moje zimáky (stál jsem na křižovatce poslední na červené) a tu hranu zevnitř, jestli není proražená. Náhradní kolo ho nezajímalo.

 

Nicméně, auto v době vzniku bylo homologováno s povinným náhradním kolem. Legislativa oď loňského roku (musel bych dohledat), toto nepožaduje. A to ze směrnice Evropské Komise. Tedy Škoda vydala dokument, že náhradní kolo/lepící souprava je dobrovolná věc.

 

Moje motivace je mít plnohodnotné kolo a ne dojezdové, když mám auto seriově na 17". Panč když píchnu, tak proč bych někdy v noci měl řešit, jestli pojedu 80kmh pár set km, nebo hledat nějakej 24hod pneuservis v Německu.

 

Samotnýho mně spíš dere, že je to vabang s nějakýma zmrdama alias v ČR pojišťovnou.

 

PS: tedy s HanzTD jsem za dobře :)

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No prave tu plnohodnotnou rezervu resim taky, protoze je ta dojezdovka strasnej vopruz, kdyz nikdo nema muj konkretni typ plne pneu skladem a trva to dlouho, nez prijde. Jezdim kazdy den po prazskem okruhu do/z prace a jezdit 80kou je o drzku a zase nechci znicit tu dojezdovku, abych ji nemusel shanet...

 

S SII proste v tomhle nemuze byt problem. Ani s CZ vykutalenymi pojistovnami...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...