Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Jak Petr spomínal 850w je hodne málo, avsak na kazdeho situaci vyhovuje jinej kavovar, my napriklad nejdriv meli klasilku Krups KP100BCE pro Nescafé Dolce Gusto (pokud se tohle dá povazovat za kavovar). Darovali sme ho tchyni a pak sme se zacali poohlizet po novém, robustním a pravém kavovaru. Jak jsem spominal, na kazdeho situaci vyhovuje něco jineho, proto je nejdrive dobre se podivat na nejaké recenze (na netu jich najdete plno). Posleze, pokud si najdete ten správný, kazdému jde samozrejme o cenu kavovaru, tak je taky dobré se podívat na heureku a vyhladat si presne ten kavovar, ktery jste vybrali podle recenze a vasich potreb. Hodne se taky jedná o kávu, kterou do sveho kavovaru sypete, napriklad ja pouzivam vyhradne jeden druh od powerlogy, co je jemne acidnejší chut, ale nedoporucuje se moc experimentovat a menit texturu zrna atd... castim masiny to muze vadit. A jinak, nakonec jsem podle testu a recenze skoncil u znacky DeLonghi. Co mi prislo vyhovujici. Ale, jak rikam, na kazdeho situaci je vyhovujici jiny produkt. Pomer cena/vykon si teda muzete skontrolovat podle testu a heureky, to je to co jsem se naucil ze sveho patrani a co muzete zkusit taky vy. Dobrou chuť!

P2221449.jpg

  • o 1 měsíc později...
Vloženo
V 23. 3. 2018 na 20:18, MichalHos napsal:

Taky jsme dlouho přemýšleli jaký kávovar pořídit, protože kávu pijeme celá rodina denně a tak jsme aktivně všichni začali hledat na netu. Co by člověk pro kafe neudělal, že. Já jsem našel tuhle stránku https://vas-pomocnik.cz/kavovary/ kde mají všechno, co potřebujete vědět ke koupi, takže jsme díky tomu vybrali Catler ES  a jsme vážně spokojení. Máme ho asi třičtvrtě roku a díky občasnému čištění pořád šlape jak má a žádný problém jsme neměli.

To je zvláštní, minimálně bych rozdělil ty kávovary na pákové, kapslové, automatiky atd. Podívej se např sem kde to je rozepsaný :).

  • o 1 rok později...
Vloženo
V 1. 2. 2019 na 13:00, Seniáš napsal:

To je zvláštní, minimálně bych rozdělil ty kávovary na pákové, kapslové, automatiky atd. Podívej se např sem kde to je rozepsaný :).

Dík za tip :) Zrovna procházím pákové kávovary  a vybrat vhodný je těžší než jsem si myslel.

Vloženo

Ahoj, kupoval jsem na Vanoce, na doma spokojenost.

Pravdepodobne stejny jako ma skoda

https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/delonghi-ec-685-m/#

K tomu mlynek

https://kavomlynky.heureka.cz/delonghi-kg-89/#

  • o 10 měsíců později...
Vloženo (editace)

Ahoj,

dlouho jsem tu nebyl. Hlásím že jsme si na směnu koupili tu Magnifica Delonži a jede furt. Můj obstarožní bosch se jí dá kvalitou i po asi 10 letech rovnat ale nastavení má méně. Mleté kafe bych už nikdy nevzal. Kafe beru v akci většinou z pražírny z Křižan, kafe z krámu je většinou staré a smrdí, jen v nouzi bereme. Tchibo už nekupujeme, z pražírny je prostě kafe nejklepší. 

Kapsle a automat na kapsle z lidlu a například dolčegusto jsou jen lepší odvar z kafe. Správné silné a chutné esspreso si uděláte jen z pákového a nebo automatického esspresa

Editováno: , autor: elvis78
  • o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Po pár letech používání kapslového kávovaru od Tchiba jsem se chtěl posunout trochu dál. Po prostudování baristických diskuzí a různých prodejců baristických potřeb a malých pražíren jsem se rozhodnul pro pákový kávovar. Sice složitější používání než automaty, ale člověk si "vyhraje" a něco naučí a může ovlivnit výsledek a opravdu, každá káva chutná jinak a je třeba ji jinak namlít apod. Nechtěl jsem nic velkého a drahého, neboť se tím nechci živit, ale zase jsem chtěl něco co vydrží a je odzkoušené a není to klasické zboží z obchoďáku. Nakonec jsem se rozhodnul pro mlýnek italské značky Eureka a kávovar od španělské značky Ascaso. Výrobky splnily očekávání a opravdu i správnou volbou kávy dokáži udělat typické kavárenské espresso nebo "kapučíno". Na běžné užití kupuju některé "supermarketové" značky kávy (Davidoff, Segafredo) a jinak se snažím využívat soukromých malých pražíren, které jsou ve městech kam zavítám a nebo značek, které se v supermarketu neobjevují. 

20210203_150634.jpg

Editováno: , autor: l79
  • o 4 týdny později...
Vloženo

My jsme vybírali kávovar podle tohoto článku https://www.lazenskakava.cz/jak-si-vybrat-kavovar-na-doma/ Nakonec jsme z jejich e-shopu vybrali Nivonu NICR 520 a jsme naprosto spokojeni :) 

  • o 8 měsíců později...
Vloženo

Jsem na dovolené a tak mám čas kafrat. Tu magnificu jsem pořídil i domů. Z jednoho prostého důvodu, vícero důvodů : pořizovací cena, cena náhradních dílů nesrovnatelné nižší než u Bosch,Siemens, zmáčknu čudlík a jedu.mlynek nechávám na skoro co nejjemnější mletí a jen si podle druhu kávy dávám víc nebo míň vody. Spařovací jednotka malinká, snadno se čistí.

  • o 6 měsíců později...
Vloženo

Já mám taky tu Magnificu, ale ať koupím jakoukoliv kávu, tak ta pěna tam prostě není takový, jak bycj si to představoval...

 

Mlýnek mám nastavený na střední stupeň, hrubost mletí mám nastaveno na nejvyšší (nejnižší je na turka).

 

Mám to nastavený dobře? Nebo dělám něco špatně.

  • o 2 roky později...
Vloženo

sice nemáme stejný kávovar, ale co jsem vypozoroval, obrovský vliv na to má mléko, není totiž mléko jako mléko. Rozhodně se vyhýbáme 1,5% mlékům v akci, protože ty, aby se dostaly na tu akční cenu, jsou to akorát vypláchlé tankery a tučnost možná dosahují akorát tak na úroveň 0,5% a potom to nedělá žádnou pěnu. Když nám to udělalo poprvé, lekli jsme se že je něco s kávovarem. Pak jsem koupil na zkoušku jednu krabici neakčního 1,5% mléka a ejhle, namísto 2mm sotva pěny, byla v hrnku 2-3cm nádherná pěna, která držela.

Vloženo

1,5 % mlieko je na kvalitnú penu málo. Ja mám už asi 7 rokov pákový kávovar DeLonghi EC 820.B a robím si len capuccino.

Používam krabicové TESCO 3,5% mlieko. Na kvalitnú penu musí byť mlieko dobre vychladené.

Vloženo (editace)

Já tam dávám jen 3,5% plnotučné jak od nás, tak z PL a pořád nic. Hrubost mletí je tak nějak uprostřed (6 z 12)...a mlíko skladuju před použitím v ledničce...

Editováno: , autor: hardhouse.trip
Vloženo

Mám pákový kávovar a prostě ta tryska udělá i z mléka 1,5% pěnu, jasně není taková jak z 3,5%, ale pro děti co si do toho zamíchají kakao používám i to 1,5%, jinak 3,5%, samozřejmě z ledničky. Kupuju jen čerstvé v krabici žádné trvanlivé i když i z toho se dá udělat silnou tryskou pěna. V kavárnách více méně používají trvanlivé, protože je levnější a vydrží jim delší dobu otevřené. Podle mě je problém právě u těch automatických kávovarů v malé síle páry co napěňuje mléko. Jinak na dobré kávové nápoje s mlékem je zapotřebí i kávu s "krémou" to znamená italské pražení - trochu tmavší.

Vloženo

No tak jasně...pozoruju, že 

V 11. 7. 2025 na 23:02, l79 napsal:

Podle mě je problém právě u těch automatických kávovarů v malé síle páry co napěňuje mléko. Jinak na dobré kávové nápoje s mlékem je zapotřebí i kávu s "krémou" to znamená italské pražení - trochu tmavší.

 

No tak jasně... ať přijdu ke komukoliv na návštěvu, kdo má pákový kávovar, tak má vždycky dobrou pěnu, ať má ten kávovar jakkoliv starej. A je jedno jestli je to crema nebo espresso.

 

AŽe by byla malá síla páry si nemyslím (u těch automatů). Spíš mi furt nejde do hlavy, jak to že ze začátku je pěna super a a postupem času je ta pěna horší? Kávovar čistím každý týden, tabletku na odstranění kávového oleje každý měsíc, mazání varné jednotky každý měsíc (v návodu každé dva). Odvápnění a výměna filtru taky nezanedbávám...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...