Přejít na obsah

LOZISKA V KOLESACH


miroslav273

Doporučené příspěvky

Zdravim vas.Poprosim o radu!

V lavom prednom kolese mi uz celkom jasne odxhadza lozisko.Neprenasa sa to ani na riadenie len to dost huci (hlavne pri nizkych rychlostiach).Mozem na tom este jazdit?Kamos mal to iste na fabke a jazdil na tom bez problemov.Moze sa nieco stat ked to nedam hned opravit?Dik

Editováno: , autor: miroslav273
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl ten samej problém minulej rok. Dělalo mi to pravý přední a ve chvíly, kdy jsem to dal opravit už to dělalo pěknej humbuk. Najezdil jsem s tím asi 4000km od doby co to začlo dělat. Byl to služebák a já neměl čas to nechat vyměnit. U mě to na nic jinýho vliv nemělo, vyměnili mi ložisko a mám zatím rok klid ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OI 1.8T RS a měnil jsem ložiska těsně před 90t km a to FAG. Měnil jsem je sám, práce na den, ušetřeno cca 4000 Kč oproti servisu:)

Tos mněnil bez přípravku ? Co jsi použil za nářadí, přípravky ?

Lidicky a co ITA-GERMANY ? Trochu mi to sumelo pri zataceni, nechal jsem to vymenit - je to lepsi,ale stale to neni ono. kol9 Tak ted cekam na prezuti na zimni, jak moc se to zmeni. Ale mam obavy, ze ITA neni zrovna to prave. Uz jsem se ptal v jinem threadu, ale odpoved jsem se nedozvedel. kol103

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vie tu niekdo napisat cenu aj s pracou(nie v znackovom servise)na lozisko FAG?

Me vysla prace v jednom neautorizovanem servise (Bratislavska,Brno) na 1100,- Kc. Lozisko jsem si koupil sam, protoze mi nabizeli nejake neoriginalni za 2200,- lol Koupil jsem nakonec ITA-GERMANY za 440,- (snad mi neupadne kolo :( ), FAG nemeli - ted ho maji za 800,- - kde? Zde - http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/4b0-498625. Myslim, ze je potreba k tomu jeste vzdit matku a segerovku (dohromady cca 200,-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OI 1.8T RS a měnil jsem ložiska těsně před 90t km a to FAG. Měnil jsem je sám, práce na den, ušetřeno cca 4000 Kč oproti servisu:)

Tos mněnil bez přípravku ? Co jsi použil za nářadí, přípravky ?

Byla to docela kovbojka :D Postup jsem nafotil a plánoval jsem udělat takovej foto návod, jak na to, ale nestíhám :( Problémů bylo dost - tak třeba povolení tý 12-ti hranný matice - rozlomil jsem 1 ořech na golu, pak jsem zlomil starou golu (připadala mi pevnější než nová... mýlil jsem se), pak jsem teda použil pevnější ořech, ale i tak mi to dalo sakra zabrat. Další věc, co mě potkala, tak povolování matic u čepů... Všichni mě varovali, že nepude čep vyrazit... Ale opak se stal pravdou - čep mi vyskočil ještě něž jsem vytočil matici... Problém byl v tom, že ikdyž jsem použil odrezovače a kdejaký serepetičky a ještě jsem na čep ze zhora tlačil, stejně se plast v matici kousnul a čep mi vyskočil - takže rozbrus a matici odbrousit, takhle dopadly obě strany auta :angry: No a nakonec ke známýmu na lis - vylisovat, nalisovat... Takže klasický nářadí, pořádnou golu a ořechy, lis nebo známýho s lisem ;) dávku trpělivosti a v případě povolování tý 12-ti hranný matice notnou dávku agresivity a síly :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...