LuboBBSK Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Tiez som nad tym rozmyslal, ale potom som videl ponuku zimnych kompletov pre F3 na skoda-auto.sk a oni tiez predavaju pneumatiky s rychlostnym limitom T. Ci je mozne oficialne ist o "tupen nizsie" to som nezistoval. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 před 23 minutami, miland42 napsal: Ahoj. Jak je to prosím s tím rychlostnim limitem na pneu? Mohu dát na 81kW verzi 185/60r15 88T ? Někde jsem snad četl, že s rychlostí limitem můžeš jít o jeden stupeň níže. Nerad bych , abych měl při případné kontrole nějaké problémy. Navíc výběr v tomto rozměru a 88H zrovna velký není, resp. veškeré zimáky jsou nedostupné. A do Číny se mě jít nechce. Díky za názory. 81 kW má maximálku v techničáku 197 km/h, index T je na 190 km/h, tudíž správně by jsi měl mít v zorném poli řidiče upozornění na sníženou rychlost. Maxidot tuhle funkci nabízí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Maxidot nemám, takže nalepit někam třeba zboku, jak dávají info o oleji cedulku? A mohu s těmito gumami jet i za hranice? Plánuji letos, resp. tuto zimu Itálii přes Německo a Rakousko. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 (editace) Ano, už jsem takové nálepky někde viděl, pokud nechceš nic riskovat, tak si jednu pořiď a nalep si ji do zorného pole řidiče. Můj názor je, že bych se radši pokusil sehnat zimní gumy s parametry jaké mají mít, například Nokian WRD4, Continental CWC TS830 nebo Michelin Alpin A4 se v rozměru 185/60 R15 88H vyrábí. Editováno: 6. Říjen 2016, autor: los pakos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 20 minutes ago, LuboBBSK said: Tiez som nad tym rozmyslal, ale potom som videl ponuku zimnych kompletov pre F3 na skoda-auto.sk a oni tiez predavaju pneumatiky s rychlostnym limitom T. Ci je mozne oficialne ist o "tupen nizsie" to som nezistoval. Nasa Vyhlaska to umoznuje, ALE ak chces mat pneu s nizsym rychlostnym indexom, musi to byt aspon na 160km/h + pneu musia byt oznacene horskym symbolom (obrazok vlocky v masive). Az ked to splnas, das nalepku do zorneho pola vodica alebo si nastavis upozornenie v palubnom pocitaci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Na tom palubním počítači by to asi mělo jít i u MFD - je to ta fce upozornění na překročení rychlosti, kdy to pak pípá? Otázka je: zůstane tato hodnota nastavena i po vypnutí motoru a tehdy, když se podívám třeba na průměrnou spotřebu, teplotu motoru.... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 (editace) Ano, je to ta funkce, kde se nastaví rychlost a po překročení to pípá, nevím jak je to na MFA, musíš vyzkoušet. Pokud tohle máš, tak stačí. EDIT: Editováno: 6. Říjen 2016, autor: los pakos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 (editace) edit: nevidel jsem, ze je uz dalsi stranka a ze uz tady odpovedi jsou Editováno: 6. Říjen 2016, autor: sTebliczek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Našel jsem teď toto, cituji: "Nastavená hodnota rychlostního limitu zůstane v paměti i po vypnutí a zapnutí zapalování. Po přerušení jízdy na déle než 2 h se nastavený rychlostní limit deaktivuje."Takže by to mělo být průchozí i v zahraničí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 F) Technické požadavky na výbavu vozidel koly, pneumatikami a protiskluzovými řetězy: 2. V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Zaujimave, u nas je (podla mna az absurdne) striktne formulovana vyhlaska. Kazdopadne tu bol dotaz na zahranicie = treba sa riadit ustanoveniami danej zeme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 (editace) Díky všem za reakci a pomoc. Editováno: 6. Říjen 2016, autor: miland42 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 před 7 hodinami, miland42 napsal: Našel jsem teď toto, cituji: "Nastavená hodnota rychlostního limitu zůstane v paměti i po vypnutí a zapnutí zapalování. Po přerušení jízdy na déle než 2 h se nastavený rychlostní limit deaktivuje." Takže by to mělo být průchozí i v zahraničí? Pletete si nastaveni pro limiter. Pro pneu je nastaveni jinde v menu u tlaku pneu a to je nastaveni trvale. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Na fóru si myslím nevykáme. To ale není důležité. Ne nepletu si speed limiter (omezovač rychlosti) a upozornění na překročení nastavení rychlosti. Já nemám Maxidot, takže musím v podstatě před každou jízdou nastavit na páčce stěračů upozornění na dosažení nastavené rychlosti. Je to mezi teplotou motoru, průměrná rychlost, aktualní spotřeba, ... atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 poto jsou vlastně tři položky: 1. Speedlimiter 2. Upozornění při dosažení určité rychlosti 3. Upozornění při zimních pneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Jen mě mrzí, že to nejde nastavit u MFD natrvalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 A jaké máš radio? A na mobilu občas vypadne písmenko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 před 13 minutami, miland42 napsal: Jen mě mrzí, že to nejde nastavit u MFD natrvalo. Nelze přeci nastavit něco, co tam nemáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 6. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2016 Jasně. Nemám. před 8 minutami, mpiotrovsky napsal: A jaké máš radio? Blues. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miland42 Vloženo 7. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2016 Tak s tím nastavením Max. rychlosti na palubním PC u MFD je to jinak. Tuto nastavenou rychlost si pamatuje déle než 2 hod. takže lze bez problémů používat toto. Nevymazalo se to ani po 15 ti hodinách. [emoji106][emoji16] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 7. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2016 Na a v navodu maš napsané že když nemáš infot. s tlačítkem car tak máš zajet do servisu si nechat rychlost nastavit. Třeba by to zvladl někdo z fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 7. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2016 Tiez mam objednany na 81kW verziu T-index. V radiu Swing je moznost nastavit rychlostny limit pte zimne pneu. Aj v pneuservise mi potvrdili, ze je mozne mat o jeden index nizsiu hodnotu ako mam v technicaku (s nalepkou/upozornenim) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 7. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2016 Ale ako som napisal vyssie, pneu musia mat horsky symbol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vejbuch Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Ahoj, rád bych se zeptal na otázku ohledně kol jelikož si nejsem jistý V TP mám povoleno toto: 185 60 R15 84H, disk 6JX15 ET38, Mohu ale použít tyto plecháče které mám? 185 60 R15 84T, disk 6JX15 ET38, jen si v MaxiDotu nastavím limit na nějakou hodnotu při překročení a to stačí ne? Děkuji, Michal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Ved na tejto stranke mas cesku legislativu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.