rkonf Vloženo 12. Březen 2017 Sdílet Vloženo 12. Březen 2017 Originál tyčky i čepy řízení jsou tam. Stálo to ranec peněz a hned po vybalení z pytlíku přišlo mírné rozčarování. Na čepu a tyčce je vyražený nápis ECO, i když jsem žádné Economy díly neobjednával. Na krytce čepu byly černé mastné otisky. Takže se opravdu tyto díly (asi přímo v TRW) repasují. Ale vše vč. závitů vypadalo "nově". Dále mě překvapilo, že tyčky se v kloubu pohybovaly velmi snadno a po namontování čepu neudržely ani vlastní váhu a "padaly dolů". Měl jsem tedy obavy, ale vše je OK, bez vůle a tiché. Doufám, že to tak dlouho vydrží... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 12. Březen 2017 Sdílet Vloženo 12. Březen 2017 Ahoj, měl bych na vás malý dotaz. Když couvám a zabrzdim, něco mi klepne nebo cvakne v přední nápravě, konkrétně někde u levého kola. pokud zabrzdím znovu, už se to neozve, jen při prvním sešlápnutí brzdy. Pokud brzdim, když jedu dopředu, nic takového se neozývá. Věděl byste někdo, co by to mohlo být? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 13. Březen 2017 Sdílet Vloženo 13. Březen 2017 Tipuju, že je drobná vůle v uchycení brzdové destičky. Jestli nemáš s brzdama jiné problémy, tak to neřeš. Dělá to tu více lidem a opravdu jen při couvání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Březen 2017 Sdílet Vloženo 15. Březen 2017 Nějaké jiné problémy s brzdama nemám, tak pokud je to od nich, nechám to být. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 29. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2017 Ahoj zdá se mě, že jsem kdysi sem zakládal téma.Ale nemohu to najít. Chci se zeptat. Opět mě něco křupe v přední nápravě. Křupe to při natočení kol do strany na místě i 2x za sebou. Při rozjíždění bez plynu s natočenými koly, při jízdě i při brždění do zatáčky ikdyž je spojka sešláplá. Křupe taky při otáčení volantem a pomalém rozjíždění. Nekřupe to při rozjezdu na plný plyn. Křupání se nám zdá, že se ozývá z prostředka a z levého kola. Rány jdou cítit i v podlaze. Mechanik mě vyměnil silentbloky ramen, čepy řízení a za 2 dny vymění horní uložení tlumičů. Ikdyž to podle něj nepomůže. Myslí si, že to může dělat silentblok převodovky. je to možné? Všechno je tuhé. Na místě se nic neprojevuje a můžu vše zkoumat. Pružiny jsou dobré. Další čepy na ramenech prý byly vpohodě. Poraďtě už jsem z toho zoufaly. :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 11. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2017 (editace) Prosím o radu. Pořád mě lupe něco v předni nápravě a už si nevím rady. Dělá to z prostředka ale někdy se mě zda že i z levého a pravého kola. Jako by něco chodilo do stran. Když jsem zatocil kola do leva a prudčeji se chtěl rozjet tak v tom zakrupalo i 3x za sebou. Ale jinak to krupe i za jízdy když jedu do zatáček. Vyměněn levý homokinetak, čepy řízení, silentbloky ramen, gumičky stabilizátoru, horní uložení tlumičů, lozisko. Pružiny jsou dobré. A vše je tuhé. Nemám na to už sil. Asi to dám do šrotu, nebo prodám. Křupne to klidně každý kilometr nebo 5km nic. Křuplo to jednou i když jsem zatáhl za prave kolo ven z auta za vrchní část pneumatiky a kruplo v tom taky. Kruplo to asi 5x když jsem zajíždel do garáže. To znamená když jsem otáčel kolama a couval na spojku bez plynu. Vše je tuhé. Už jsem to tu řešil ale už si nevím rady tak chci další rady. DĚKUJI. A POLOOSA ma jediná vůli asi 2mm dopředu a dozadu. EDIT: OPRAVENO!!!! Odvezl jsem to takovému garážníckému mechanikovi a ten první den rozebral celou nápravu, vyměnil pravý vnitřní i vnější kloub (vnitřní kloub byl přidřený, vnější chycený taky) a potom co to pořád dělalo tak už chtěl zkoumat řízení a převodovku. Nakonec druhý den si byl 100% jist, že to dělá 3 měsíce staré ložisko pravého kola. Mělo axiální vůli a tím cvakalo. Málo kdo tomu chtěl věřit a většina kolegů v práci se shodla, že to je blbost, ale mechanik měl pravdu a je to opraveno. Pan mechanik byl velice vstřícný, ochotný a snažil se nalézt závadu. Nakonec oprava stála 7200kč, ale mám klid a chudák nad tím trávil 2 dny projížděním a rozebíráním až to opravil. A mohu ho všem, kdo jsou z okolí ostravy doporučit. Jmenuje se pan Petr Vrtal a je ze Staříče. Editováno: 13. Prosinec 2017, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Mne tiež niečo búcha v prednej náprave,je to taký tupý a nie príliš silný zvuk čo počujem v interiéri.mechanik všetko prekontroloval no nikde nenašiel žiadnu vôľu a ani pajser nič nenašiel ako niekde písal "suri",jedine čo našiel tak zadné silenbloky na ramenách boli už pretrhnuté,tak som dal vymeniť všetky 4 silenbloky,a búchanie neprestalo. Napriklad na F1 ke´d boli v háji tyčky stabilizátora tak to bolo cítiť na zdvihnutom aute aj rukou že to malo malinkú voľu no tu nič všetko ako pribité. CO sa týka tučiek stabilizátora tak sú na F1 a F2 zhodné?,preto sa pýtam lebo som nenašiel typ motora BXW ale iba CGGB na tejto stránke. https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6r0411315-spojovacia-tyc-stabilizatora-skoda-5422.html presne takúto tam mám:Spojovacia tyč stabilizátora Škoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 23. Únor 2018 Sdílet Vloženo 23. Únor 2018 Na tej stránke po prihlásení, môžeš "do garáže" uložiť svoje auto podľa VIN. Následne si ho môžeš vybrať a stránka by ti mala ponúkať iba diely vhodné na tvoje auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 23. Únor 2018 Sdílet Vloženo 23. Únor 2018 (editace) Dnes mi prišli tie tyčky stabilizátora, objednal som originál. Zadajú sa mi nejakej pofidernej kvality. Také ako sú na obrázku čo dal kimmi. Dávali ste ich niekto ? Editováno: 23. Únor 2018, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Je fakt, že vzhledově nevzbuzují důvěru, ale jsou v pohodě a vydrží. Měl jsem je už z výroby na autě z roku 2009. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Tak ja mám ešte tiež original. Aktuálny stav tachometra 267500km. Len teraz som bol na STK a povedali mi, že by som ich mal vymeniť pretože už majú vôľu a pri prejazde cez spomalovače to tak divno buchne. Inak pri výmene sa nerozhádže geometria, že ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 26. Únor 2018 Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 Ne, na geo nemá výměna kostí vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barlang Vloženo 10. Březen 2018 Sdílet Vloženo 10. Březen 2018 Ahoj, je normálne, že dokážem tyčkami stabilizátora pohýbať rukou? Chcelo to trochu silu ale dokázal som s nimi pohýbať. Auto bolo normálne na zemi.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 12. Březen 2018 Sdílet Vloženo 12. Březen 2018 Řekl bych, že jo. Pruží to trochu v uložení a asi i trošku sám stabilizátor. Důležité je, zda není citit v čepech kostí vůle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 (editace) Zdar! Rád bych se zeptal, jak se projevují špatné tyčky stabilizátoru. Mám FII zřejmě ještě s nápravou před modifikací a poslední dobou pozoruji tlumené bouchání na nerovnostech. Nedávno se měnily silentbloky, jinak za 110 tkm nic. Editováno: 14. Červenec 2018, autor: Twisted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 (editace) Tyčky většinou poznáš tak že chytneš se za hagusy a rozhoupeš pořádně auto do stran.... Pokud jsou hodně vybite tak to bude klepat.... Nebo povolíš jednu stranu Tyčky a zkusíš rukou jestli je volná Editováno: 14. Červenec 2018, autor: kecka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 Dík. Letmo jsem to zkusil a zatím nic, ale ještě uvidím. Zespodu se k nim asi dost dobře nedostanu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.