Přejít na obsah

Předehřev motoru 220V


Alesjan

Doporučené příspěvky

Přesně. Další věc je, co se stane, když takovému 2kW předehřevu z Aliexpressu odejde čerpadlo nebo termostat. Ponechme stranou požár - s příkonem rychlovarné konvice mám obavu, že bude předehřev vařit. Proto čím dál víc uvažuju o samotížce s nižším výkonem, která na předehřev garážovaného auta bude stačit. Být auto venku na větru, byl by lepší vyšší topný výkon s čerpadlem, ale v garáži...

 

Tak jsem kouknul na předehřevy DEFA a hádejte co? Mají to před chladičem oleje dole, viz montážní návod pro O2. Co mě ale dost mrzí je cena té kabeláže, aby byl konektor v nárazníku (montážní návod) a nemusela se pořád zvedat kapota. Sada s krátkým 2,5m přívodním kabelem vyjde s DPH a dopravou na ty cca 2 tKč, jak psal KAYKA007. :angry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musel bych se kluků zeptat je to připevněno pod vzduchovým filtrem. Jinak dneska ráno bylo venku 12st. A žena říkala že se na palubním počítači objevila teplota oleje 50st. cca po 3km. Jinak při zapnutí klíčku ukazuje teploměr okolo 40-50 st. ale pak to na chvíli klesne přičítám to cirkulaci a spojení chladící kapaliny z obou okruhu po nastartování. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, KAYKA007 napsal:

Jinak při zapnutí klíčku ukazuje teploměr okolo 40-50 st. ale pak to na chvíli klesne přičítám to cirkulaci a spojení chladící kapaliny z obou okruhu po nastartování. 

 

To spíš ukazuje na to, že to topí lokálně pod čidlem teploty a čerpadlo není schopné vodu rozvést po systému (v tom mu zřejmě brání stojící čerpadlo vody v bloku motoru). Druhý okruh se připojuje až po dosažení 90 st., jeho otevření je navíc plynulé, na ručičce teploměru by nemělo být rozpoznatelné - ona mimo jiné pěkně zaokrouhluje - často nezachytí ani dvacetistupňové výkyvy. Pokud chceš přesnou teplotu, tak ji najdeš přes VAG.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...