Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Není problém tohle někdy vyzkoušet naživo :)

Papírový rozdíl ve zrychlení z 0 na 100km/h je pouze 0,8s takže záleží kdy jak kdo šlápne na plyn a také 1,4TSI je těžší z důvodů DSG...

Editováno: , autor: Hanysek Kocich
Vloženo (editace)

Hanysek Kocich - se stavím, uvidíme :kol-48:

Jinak možné to teoreticky je, některé 1,2 tsi měly až k 90kw a pokud ta 1,4 tsi měla zase rovných 90kw a je o něco těžší, proč ne.. Jsou tam třeba i fábky II a VW Pola s 1,2 tsi a mají zrychlení i pod 8s v sérii!!! ještě záleží na měření.

Editováno: , autor: mx6
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Tak to může být, jednou jsem dojel červený Toledo a najednou mi začlo mizet. Tak jsme to oba trochu prohnali a je fakt, že to do 120 letělo skoro stejně jak moje 1.4. Pak jsem ho po 5ti kilometrech zastavil na semaforech a ptal se taky 1.4 a jaký bylo moje překvapení, neee 1.2 77kw. Tak mi to nedalo a šel si to půjčit do Seata. Fakt to při plný náloži jede stejně tak do 140. Ale co mě rozsekalo, když mi ujel kamarád s Rapidem 1,2 63kw, pak z něj vylezlo, že to má zrovna chiplý a doladěný na brzdě na 93,4kw, jelo to krásně odspodu a lehce se to točilo do 5tisíc zátah. Fakt zajímavý. Joooo a pozor, již v sérii naměřeno 69,7kw

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

MX6 u 1.2Tsi v serii i po chipu je 8s a mene pri zrychleni na 100km/h totalne scifi.... Uz jen proto, ze moje Opc Astra s motorem 2.0T a vykonu 200 koni ho ma asi o 0,5vteriny lepsi nez 8 vterin.

Rapid v nafte o vykonu 103kw da 100km/h za 9,5vteriny.

Editováno: , autor: Jakub84138
  • o 2 týdny později...
Vloženo

K tej Astre OPC: tú váhu máš zmeranú, alebo píšeš nám sem iba údaj z TP? Totiž Opel má v poslednom čase "problém" s tým, že jeho autá majú často aj o 200 kg viac ako uvádza TP, a oproti konkurencii vrámci triedy je rozdiel aj cez 300 kg.

Vloženo (editace)

no on rapid 1.2 77kW active bude jeste o hodne lehci nez 1.4DSG v plny vybave :D

jinak podobne pocity jako zazivate v 77kW rapidu zazivaji ridici legendarniho 1.9 TDI 81kW jiz skoro 20 let (vtipny je jak je 1.2tsi podobny 1.9TDI jak vyuzitelnym spektrem otacek tak krivkou vykonu)

Editováno: , autor: oneb1t
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Pepav:

Ano, s krutak je to tak. Len nezabudat na jednu vec a to, ze TDI je 5-kvalt, kdezto TSI (77,81kW) je 6-kvalt. Teraz som mal Spaceback 1,6 TDI 66kW 230 Nm 5 -kvalt. No ako to napisat, spotreba bola dobra ;-) 

Vznikne aj recenzia, ale zatial ti prezratim, ze naspodu pocitovo vacsi vybuch, realne zrychlenie poviem ti tak nechcel by som predbiehat 1,2 TSI ked na to slapne ;-)

• o 2 týdny později...
Vloženo

asi tak, ve worku maj 5 rapidu 1.6 TDI 66KW a jeden je fakt letadlo, další tři jsou tak na stejno a poslední je líná mrcha ale žere ze všech nejmíň cca 0,8L-1,2L na 100km. Ale i nejrychlejší je s průměrnou spotřebou 5,6L, Jsou to všechno 2013/06. Teď nakoupili octávky 1.6 TDI 81KW a to je proti rapidu lenoch, zátah skoro žádnej, je to tak lineární. Čas ukáže, ale těžko se to rozjezdí.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...