marfan Vloženo 28. Únor 2015 Sdílet Vloženo 28. Únor 2015 Zdravím mal by som takú otázku, dnes som sa trocha hrabal vo VCDS a niekde som tam našiel že sa tam dá zapnúť či auto má alebo nemá ťažné. Keďže ťažné mám ale neorigo. Takže načo to je dobré keď by som to zapol ?? Vadí mi keď mám pripojený vozík a cúvam, tak mi cúvacie senzory stále pískajú. Dá sa tomu nejako zabrániť, tj. bude auto vedieť, že má pripojený prívesný vozík ?? Alebo funguje to len pri origo ťažnom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 28. Únor 2015 Sdílet Vloženo 28. Únor 2015 Zkus uvidíš . Pokazit tím nemáš co, maximálně to fungovat nebude a vrátíš to zase zpátky.. Ale kdo nic nezkusí nic nezíská . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 28. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 28. Únor 2015 ok zajtra poobede skúsim čo to spraví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 3. Březen 2015 Sdílet Vloženo 3. Březen 2015 Mám obavy že to funguje jen s řídící jednotkou tažného - originál. Jestli máš zásuvku napojenou jen na dráty k zadním světlům, jak by to poznalo, že je tam něco připojené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 3. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2015 (editace) Dneska som to zapol, tak keď tam napojím prívesný vozík uvidím. Asi sa pozrem na stránku firmy, ktorá to montovala, že ako to montuje. Neviem ako to je zapojené ale mám 13polovú zásuvku. Editováno: 3. Březen 2015, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 Když koukneš do zásuvky tak tam je malej spínač, který po zasunutí patice od vozíka propojí dráty a tím auto pozná , že máš vozík. Platí pro před face. Dál to musíš mít napojený na Can jinak to nevypíná pipák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 Ten malej spínač odpojuje mlhovku na autě, když je zapojený přívěs. Krom toho před FL odpojuje pomocníka couvání. Od toho spínače vede vodič přímo do ŘJ pomocníka. Po FL tento spínač odpojuje jen mlhovku. Jmenuje se "F 216 Kontaktní spínač pro odpojitelné mlhové koncové světlo". Zapojený vlek pozná řídící jednotka. Doslovně se jmenuje "J345 řídící jednotka rozpoznání přívěsu". Na tu jednotku je připojena zásuvka přívěsu. Podle připojených žárovek rozpozná přívěs. Tahle jednotka před FL vůbec není a zásuvka je napojená přímo k zadním světlům Takhle je to originál z fabriky. Ale marfan má po FL a neorigo zásuvku, tak to bude asi těžší odpojovat toho pomocníka. Dej vědět jestli se to nějak povedlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 5. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 sobotu pripojím prívesný vozík na skúšku a uvidím či sa niečo udeje a potom by som hladal nejaké riešenie či sa to nedá. Inak ja som videl na nete foto rádia Swing kde bolo normálne zobrazené auto z prívesom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voltys Vloženo 6. Březen 2015 Sdílet Vloženo 6. Březen 2015 Mám origo tažené. Jestli jsi tu fotku neviděl u mě http://forum.skodahome.cz/gallery/image/16680-se-zapojenym-vozejkem/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 6. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2015 Je to dosť možné, chcelo by to ešte niekoho kto má origo ťažné na fabii pred FL alebo na roomstri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 6. Březen 2015 Sdílet Vloženo 6. Březen 2015 Marfane, ve svém popisu máš r.v. 11/2012. To je po FL. Jestli máš před FL, tak bys musel přivést při zapojeném přívěsu mínus pól (kostru) k řídící jednotce asistenta couvání. Ten je v zadním levém blatníku pod tapecírem. A to buď spínačem co je v zásuvce, a nebo tam nějaký spínač přidat, a přepnout ho vždycky, když zapojíš vlek. Ale opravdu máš před FL, a SWING? Myslel jsem že Swingy jsou až po FL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 6. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2015 Nie ja nemám swinga resp. je len vo fabie po FL z podpisu, lenže tá nemá ťažné pretože je to služobné auto. Domáca fábia je pred FL a rádio mám Dance (PS: občas by som prijal aj to Swing), ale dneska som to skúsil a nič sa neudjalo keď som pripojil vozík, takže je to len pre origo ťažne alebo keď by som si to dorobil ako hovoríš. Swing sa dá dať na fabiu pred FL len ak máš prevodnik či čo, lenže to by som musel prehodiť aj cúvacie senzory za FL a to radšej nechám tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 12. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 (editace) Takže dneska som mal cestu s prívesným vozíkom a Auto vie že mám pripojený vozík pretože mi pri vyhodenej smerovky bliká ešte jedna kontrolka na palubnej doske jej farba je zelená sú to dve šípky a medzi nimi je jednotka. Editováno: 12. Březen 2015, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 Říkám to od začátku, origo kabeláž umí odpojit pípák, pokud máš origo asistent. Pokud to máš jen napojeny na kabeláž zadního světla, tak to nefunguje. Zapnutím funkce v VCDS ti to bude ukazovat jen tu 1, to pozná podle odběru. Nebo domastit ten mínus, jak psal Jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zmizik.sk Vloženo 11. Duben 2015 Sdílet Vloženo 11. Duben 2015 Ahojte, dal som si do svojej Lizy (Roomstra) domontovat origo skoda vyberatelne tazne v origo servise. Pri prevzati v servise mi povedali, ze mi bude auto pipat pri cuvani s vozikom. Nepotesilo, oni mi tam dali zakladnu el. instalaciu. Povodne som chcel tu lepsiu, takze mi povedali, ze ak sa mi to nebude pozdavat, mozem to dat vymenit. Moja ot. znie - o co vsetko pridem so zakladnou instalaciou voci konfortnej. Zatial som tu postrehol nieco takto: 1, ESP - co presne mam tym rozumiet 2, Na radiu sa mi zobrazi vozik 3, Vypalenie ziarovky - pojde/nepojde? 4, Pipanie pri cuvani - toto ma nejak zasadne netrapi, cuvat s vozikom budem aj tak minimalne. Moja ot. smeruje k tomu, ci sa oplati doplatit tych 80e naviac alebo kaslat na to. S vozikom budem jazdit len obcasne, sam tam nieco na chalupu/stavbu doviest. Najviac na zaujima to ESP. Dik za kazde info. Jop, da sa vytiahnut kluc z tazneho, ked ho vyberiem von? Zatial som neprisiel nato, ako. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Salus Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 V zásuvce pro přívěs musí být kontakt, který při zasunuté vidlici přívěsu (nebo i jen samotného adaptéru 7><13pólů nebo 13><7pólů) dává povel do jednotky couvacích senzorů, že je připojen přívěs a couvací senzory vypne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misha83 Vloženo 14. Duben 2015 Sdílet Vloženo 14. Duben 2015 já mám také dotaz:-) musí se to dodatečně nakódovat? mám neorigo tažné se spínačem v zásuvce a dle návodu připojený kablík v asistentovi. bohužel mi to vozík nepozná a asistent mí při couvání křičí... před face Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 14. Duben 2015 Sdílet Vloženo 14. Duben 2015 Musí a ani ti to neukazuje 1u kontrolky šměrovak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 14. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2015 Tá kontrolka sa nemusí zobrazovať aj vtedy ak je vypálená žiarovka ale neviem si prestaviť ako by to elektronika vedel keďže ani samotné auto nemá kontrolu žiaroviek. Nakódovanie je jednoduché stačí ísť vo VCDS centralna elektronika -> prispôsobenie -> a zmeniť tam číslo kódovania sčítaním čísiel výbavy. Ja som zistil teraz, že mám aj kontrolu brzdového obloženia tak keď budem niečo z VCDS robiť tak si to tam dám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misha83 Vloženo 12. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 nakódované to již mám-25743 po připojení vozíku mi zhasíná mlhovka, ale nevypne mi to couvací pípáky a ani nepřidá tu kontrolku s jedničkou na přístrojovce máte někdo radu? děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 13. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 máš maxidot ? neviem či to na polodote to je. Máš original ťažné, keď ti vypne hmlovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misha83 Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Maxidot mám. Originální tažné ne. Jaký to má vliv? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misha83 Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 poraďte prosím někdo:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.