Přejít na obsah

Slezská Jizba "bo u nas je fajně"


jozzi

Doporučené příspěvky

k) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona.

 

h) jako mentor  :rolleyes:  Takže tohle opravdu ne.

 

 

 

f) při řízení vozidla

5. v rozporu s § 4 písm. b) nebo c) nezastaví vozidlo na signál, který jí přikazuje zastavit vozidlo, nebo na pokyn k zastavení vozidla daný osobou k tomu oprávněnou při řízení nebo usměrňování provozu na pozemních komunikacích anebo při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích,

 

přičemž § 4 písm. c) znamená:  řídit se světelnými, případně i doprovodnými akustickými signály, dopravními značkami, dopravními zařízeními a zařízeními pro provozní informace.

 

No já to vidím tak, že tam PČR píše hovadiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Malta ajajaj co ses udelal 😔 To jeste ne nejhur. U nas v PL takove veci resi dron. Z hory udela ti peknou fotku s dopisem a prichazi to Ti domu. Tehdy je mega wkurw :)  Ve vsech pripadech takhle neni ze pri pomoci drona to delaji ale uz vice. Mame silnice c. 902 tam drony pouzivaji. Tam je vsechno civilni, drony, rychle susicky a bavoraky. Obvykle na cizich spz - ne z mesta ve kterem stal se prestupek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já byl taky jednou pokutován za nezastavení na STOPce. Tenkrát to bylo taky za 500 s komentářem, že mohlo být až za 2000.

Jenže celá situace byla tak, že jsem sice zastavil, ale asi půl metru od bílé čáry na zemi. Tvrdili mi, že musím zastavit až na čáře.

Vidět do obou stran je na tom místě už několik metrů od křižovatky. STOPka je tam spíš kvůli rychlosti, jakou tam lidi někdy jezdí.

Ten úsek, kde se mi to stalo, taky dobře znám a jel jsem tím místem už snad tisíckrát. Stejně tak vím, že tam rádi stávají a vybírají.

Unavený z práce a už natěšený domů, jsem jim ty peníze radši dal, než abych se s nimi zbytečně dohadoval. A bylo to bez bodů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě ne Ondro, musím si nejdříve zajistit přístup do portálu občana, což pro mě bude nejsnazší přes bankovní idtitu, jenže to ještě musím prvně do banky. Ale pokud tam nějaké body jsou/přibyly, tak tam budou i za dva měsíce ... na blbé zprávy je vždycky času dost ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten polda má tu pokutu, podle mně, napsanou správně, i tu výši pokuty a je to bez bodů.

Má tam napsáno porušení § 22 odst. 4, což je nezastavení na "stopce". Pokutuje se to podle §125c /1k jako jiné jednání s pokutou 2 - 5 tis. Kč a je to bez bodů. Dokonce stačí domluva.

To co uvádí Pawouk výše:

cituji

5. v rozporu s § 4 písm. b) nebo c) nezastaví vozidlo na signál, který jí přikazuje zastavit vozidlo, nebo na pokyn k zastavení vozidla daný osobou k tomu oprávněnou při řízení nebo usměrňování provozu na pozemních komunikacích anebo při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, konec citace.

To se vztahuje na signál nebo pokyn a dopravní značka signály ani pokyny nedává.

Nezastavení na stopce bylo vždy bez bodů, pokud tam bylo dodrženo dání přednosti v jízdě.

Nikomu tento názor nevnucuji, nejsem vykladač zákonů, to může pouze soud a ten může mít samozřejmě jiný názor. Ale policie už dlouhou dobu postupuje takto.

 

Edit: Ještě jsem na to koukl a ta pokuta, kterou jsem napsal výše, je ve správním řízení, v příkazním řízení na místě je pokuta do 1500 Kč nebo domluva.

Omlouvám se.

Editováno: , autor: 153624
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...