Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Je pravda, že u černé FII je zadní nárazník za podběhy trochu zmatnělý a ošisovaný od kamínků, ale není to vidět. Auto se zástěrkami je prostě designová tragédie, bordel neodletí, ale drží se na zástěrkách a mezi zástěrkou a prahem.

Vloženo

Debata k ničemu. Ukážu ti klidně Octávii která má od začátku zástěrky má najeto 260 tis a když jsem po zimě dával letní kola tak jsme na to koukali a nic. Pod nima je to v pohodě. U mé předchozí combi celý nárazník domlácenej od kamínku, neměla zástěrky .Takže pro mě za mě,každý ať si dělá co chce. Někomu se libí černá kola ,někomu stříbrná a tak je to i se zástěrkama. Většinu kamínku co odlétá na sklo a na kapotě jsou znát díry po kamínkách je od těch co nemají zástěrky . A zase nějakej chytrá k může napsat jezdíš blízko.To mám fakt rád.

Vloženo

Jezdíš blízko....Naše předešlá fabia měla zástěrky od začátku a vše bylo i po sedmi letech v pořádku,když jsem po roce a půl viděl u roomstera to štěrkoviště,tak jsem ty přední sundal.Záleží na tom,jaké je provedení,u fab 1 bylo upevnění k lemu blatníku poněkud lepší.Jestli někoho nezajímá,co je za zástěrkou,tak to auto dostal asi zadarmo.

Vloženo

Debata k ničemu. Ukážu ti klidně Octávii která má od začátku zástěrky má najeto 260 tis a když jsem po zimě dával letní kola tak jsme na to koukali a nic. Pod nima je to v pohodě. U mé předchozí combi celý nárazník domlácenej od kamínku, neměla zástěrky .Takže pro mě za mě,každý ať si dělá co chce. Někomu se libí černá kola ,někomu stříbrná a tak je to i se zástěrkama. Většinu kamínku co odlétá na sklo a na kapotě jsou znát díry po kamínkách je od těch co nemají zástěrky . A zase nějakej chytrá k může napsat jezdíš blízko.To mám fakt rád.

Copak, potrefená husa? Na svoje auto si nasaď co chceš, ale nenuť ten hnus jiným - jak ses snažil v předchozím příspěvku poznámkou o povinnosti zástěrek. A snad nechceš tvrdit, že v dobách povinně zástěrkových (naštěstí už dávno minulých) nebyla oťukaná auta od kamínků? Nesmysl.

Vloženo

Hkubes:Já jsem také pro zástěrky.Auto je méně špinavé-odskoušeno.Nejsou omlácené prahy od kamínků-odskoušeno.A za mnou jedoucí řidiči jsou za to rádi,že jim nehážu mokrou lajnu až na střechu.

Vloženo

Neblbněte,někdo holky,někdo vdolky.Já se jen pozastavuju nad tím,že někdo chce zástěrky a řeší,jak to vypadá.To je jako bych u tažnýho řešil jak vypadá.Buď chci tahat vozík nebo ne.Nic mezi není.

Vloženo

tažné mám schované, takže v případě že potáhnu vozík, zatáhnu za páčku a používám. Ale u zástěrek toto ještě nevymysleli  :D . Já ale zástěrky nepoužívám ani používat nebudu.

Vloženo

Já taky jedině pro zástěrky, je více chráněn spodek i bok auta a co se vzhledu týče, tak se mi auto líbí víc s, neboť se zdá širší v oblasti kol.

Vloženo

Když už jste nakousli ten vozík, tak přidám zkušenost s krátkou FI. Vepředu má zástěrky sundané - shnily kvůli nim blatníky a že by bez nich byly omlácené prahy nepozoruju. Vzadu ale zůstaly a když vyjíždím s károu z chalupy a je bahno, tak kára má zašvihanou přední sajtnu až po horní okraj. Takže tolik moje zkušenosti s účinností dnešních krátkých zástěrek - na FIII jsem je nechtěl, ani když mi je prodejce nabízel zadarmo. Oproti tomu zástěrky na staré Š105, která tahala gumové plachty skoro po zemi, opravdu fungovaly... 

Vloženo

A o tom to je.

Drivejsi velkorozmerove zasterky opravdu neco ochranily, dnesni kousky plastu nikoliv.

Marketing je ale zrejme zmaknuty dobre, kdyz je stale nekdo povazuje za skutecne prinosne :)

Vloženo

Ak niekto dá podľa zvyku na Škodovku zásterky tak sa to dá ešte pochopiť lebo stoja pakateľ ... Ale ak si ich dá niekto na Audi , Seat , VW a podobne kde jedna sada stojí od 50-200euro tak to je na pováženú ... 

Vloženo

Nevim, zda zasterky necemu zabrani nebo ne. Ja osobne jsem si je na auto dal, ale spise jako doplnek a kontrastni prvek (bila/cerna). Je pravda, ze dnesni zasterky jsou pomerne kratke, kdyz to porovnam se S120 atd... Jsem zastancem toho, at si na auto da kazdy co chces. Je to jeho auto, jeho majetek a on stim jezdi. Pokud se dotycnemu libi fialova barva, tak at si ji tam pro mne za mne da. Tyhle predsudky a podstrkovani, co je lepsi a co ne mne prijdou spise usmevne.

Tak a tedka do mne hateri:)

Vloženo

A o tom to je.

Drivejsi velkorozmerove zasterky opravdu neco ochranily, dnesni kousky plastu nikoliv.

Marketing je ale zrejme zmaknuty dobre, kdyz je stale nekdo povazuje za skutecne prinosne :)

Nevim jak marketing, ale pri desti na dalnici auta se zasterkou tvori vetsinou znatelne mene "mlhy". Vyjadreni o tom, ze dnesni kostrukce blatniku a narazniku nevyzaduje zasterky, to uz rikal pred lety i nekdo ze Skody. Jenom mne neni jasne, jaky vliv ma konstrukce narazniku, kdyz je treba u Roomsteru odkryta znacna cast pneumatiky.

Pokud by k tomu mel nekdo neco jineho nez dohady a dojmy, budu rad za odkaz.

Vloženo

Predvčerom som založil zásterky, vďaka čiernej streche ladia k autu, vôbec neprekážajú, dokonca sa mi páči ešte viac, mám taký pocit, že opticky pôsobí teraz niečo širšie. U 215mm profilu je u HB už vidno významnú časť pneu a HB si za mokra špiní na nárazník, určite so zásterkami nebude lietať bordel do takej výšky a jeho "akčný rádius" sa význame zmenší, predné zas ochránia dvere a podbehy nedostanú v zime takú "nakladačku".

• o 3 měsíce později...
Vloženo

No,nevím ale jezdím hodne daleko od aut a pokaždý mě rozbije kamínek sklo od auta přede mnou co nemá zástěrky.Divím se,že to nevadí pojišťovnám a netlačí na poslance aby schválili povinnost na zadní nápravě je mít.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...