Jump to content

Zástěrky

masoox

Recommended Posts

Rozmýšľam nad nimi, HB si dosť špiní zadný nárazník, ak to niekto máte, hoďte sem dáku fotku. Ten cajrajt z mokrej cesty totiž dokáže bez zásteriek obrúsiť farbu na spodnej hrane nárazníka časom až na plast.....

Ahojte ak máte originálne zásterky priamo od škody mohli by ste ich na svojom aute odfotiť? Predné zadné bol by som zvedavý ako na tom aute vyzerajú, pretože tiež o nich premýšľam (na hatchback) Ďakujem ak to bude možné :)

Přesně tak, buďto je chci a neřeším to, ale já k tomu mám hlavně tyto důvody, jednak nemám zaprasené auto až po okna a páté dveře, jednak nemám věčně ušpiněný nohavice u kalhot při vystupování z auta a taky beru ohled na ty co jedou zamnou. Je to opravdu lahůdka když před vámi jede nějaký vytuněneý hóša s nagelovanou palicí, obutí čím víc přesahuje z podběhů tím líp, repráky na plný pecky že se chvěje volant i u mě v autě - trošku blatíčka na silnici a máte vymalováno :kol-44:

Jak pres kopirak.

Pred lety stejna diskuse, ja uz se ji účastnit nehodlam.

Zaver byl ale jasnej - zasterky jsou v dnesni podobe a rozmerech k nicemu a jeste k tomu blbe vypadaji.

BTW: motorkar jsem tez a kdyz jedu za mokra, nechavam si rozhode delsi odstup nez 20m.

Nakonec zjistíš,že se za lemem zástěrky v místě kde přiléhá k blatníku drží jemné kamínky,které ten blatník pomalu ale jistě odírají.

Přesně tak. Nepřál bych vám vidět, jak vypadal lak u obou OI, po tom, co se po 9 letech sundaly zástěrky...

Jestli je něco za zástěrkama je mi fuk , to jsem nikdy nepozoroval . Stačí mi ale  , podívat se jak je pak omlácený zadní  nárazník na autě ze spodu. Navíc je rozdíl jet za autem které má zástěrky a které ne. ZA mě, dal bych je jako povinnost, mít je na autě..

• Pozitivní 1

Jestli je něco za zástěrkama je mi fuk , to jsem nikdy nepozoroval . Stačí mi ale  , podívat se jak je pak omlácený zadní  nárazník na autě ze spodu. Navíc je rozdíl jet za autem které má zástěrky a které ne. ZA mě, dal bych je jako povinnost, mít je na autě..

Nejsme v době Š120, kdy tam zástěrky měly jakýsi efekt. Navíc to byl stejně jen takový východoevropský folklor. Poslední auto, na kterém jsem měl zástěrky (přední i zadní) byla Felicie a byly tam k ničemu = auto bylo stejně špinavé... Možná někde v oblastech, kde se v zimě udržují silnice inertním materiálem, to může mít nějaký efekt, že není omlácený lak na nárazníku. Nevím, na svém autě bez zástěrek žádné problémy s lakem ovšem nepozoruji. A povinnost je mít? To už je poněkud přehnané, pokud máš problémy s jízdou v dešti, tak bych se spíš zajímal, zda máš v pořádku stěrače, zrak a také, jestli jedeš rychlostí přiměřenou podmínkám a s bezpečnou vzdáleností od vozu před tebou.