TOMUS Vloženo 8. leden 2017 Sdílet Vloženo 8. leden 2017 Ja na okreskach měl kolem 75*C, 78*C teplotu oleju. venku bylo kolem -12,5*C -/+ 1.0*C Kluci jedné věci nechapu. Nový olej (hned po vyměne) má nižši teplotu na dalnici než trochu použivani. Umite mi to vysvětlit, proč se takhle děje? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 8. leden 2017 Sdílet Vloženo 8. leden 2017 asi ještě není tak vyslehany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 8. leden 2017 Sdílet Vloženo 8. leden 2017 Diky za odpověd'. Počkam aby se jiný odpovědly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 8. leden 2017 Sdílet Vloženo 8. leden 2017 Před hodinou, RDMBR napsal: tak byly to okresky 60-70 a jel jsi to 4 (tam bych rekl, ze by ta teplota mela jit pres 80), nebo 5 (pak bych rekl OK) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 8. leden 2017 Sdílet Vloženo 8. leden 2017 na trojku ctverku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Pri kľudnej jazde v týchto mrazoch sa olej naozaj neozhreje na bežnú prevádzkovú teplotu. Pri dlhšom státi s naštartovaným motorom dokonca začne chľadnúť aj chladiaca kvapalina. Počkajte si na jar a bude tozase v normále! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 jj, vždy když přijde zima, tak se začne řešit teplota oleje, jak topí auto, akumulátor atd. a až budou hice tak přijde na řadu klimča. Běžnej a každoroční Homerovskej kolotoč. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 ja bych rekl, ze zalezi i na tom, jak clovek jede, pokud to nechava ve vyssich otackach, nebo jede jak v lete tak byly to okresky 60-70 Bohužel v zimě je občas krom nízkých teplot i sníh a led na silnici, takže jak v létě jezdí jen Pražáci[emoji12] 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Nesleduju ani teplotu oleje ani stav baterky. Proste prijdu, nastartuju a normalnim tempem vyrazim. Pustim si k tomu topeni srkzeva klimu, po nejakem case hudbu. Auto se chova, svete div se, uplne normalne, jak jsem zvykly. Vlastne ne, obcas ma tendenci prokluzovat a hazet zadkem. Ma me to prekvapovat v horach, na snehu a ledu? Jsem Prazak, tak by asi melo 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Tak ako píše epo sa teraz všetci zbláznime že prišla zima, auto menej kúri, nestačí sa zohrievať ako sme zvyklý, ono vlastne fakt prišla zima ?? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Nesleduju ani teplotu oleje ani stav baterky. Proste prijdu, nastartuju a normalnim tempem vyrazim. Pustim si k tomu topeni srkzeva klimu, po nejakem case hudbu. Auto se chova, svete div se, uplne normalne, jak jsem zvykly. Vlastne ne, obcas ma tendenci prokluzovat a hazet zadkem. Ma me to prekvapovat v horach, na snehu a ledu? Jsem Prazak, tak by asi melo [emoji3] I Pražáci dělají některé věci správně a tohle je jedna z nich - auto má jezdit = sloužit a ne my jemu[emoji106] 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horky99 Vloženo 6. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2017 Včera výjezd na Großglockner a teplota oleje max 115 stupňů. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 6. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2017 Normální ježdění do 110 °C, svižnější jízda po dálnici (90-190) ve venkovních 35 °C znamenala max. 116 °C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 6. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2017 Jak píše Pawouk výše, provozní teplota motorového je v rozmezí 80 - 110 st. C. (stejně jako provozní teplota chladící kapaliny). Dlužno podotknout, že teplotu oleje nepříznivě zvyšuje jeho malé množství v motoru, pokud je na měřící rysce minimum, chybí do maxima více než litr oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 6. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2017 To nesouhlasím. Byl jsem na poslední třetině, pak pár letů po DE dálnici a auto si řeklo o dolití. Měrka na minimu, ale dolil jsem do maxima jen půl litru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasnivykolista Vloženo 7. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2017 13.7 jsem jel z HR a do stoupání k tunelu sv.Rok jsem tomu šlápl na krk a teplota oleje stoupla až na 111°C Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 Normálna prevádzková teplota oleja by mala byť niekde okolo 90 až 110°C, takže nerob si z toho ťažkú hlavu. V ropákoch sú teploty okolo 110°C úplne bežné, a pri záťaži idú aj cez 120°C, a tie oleje to zvládajú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Ahoj, běžná jízda po okreskach 94 stupnu , za mesic pouzivani Max 98. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 19. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2018 Ahoj, mám za sebou 930km do hr, stoho tak 650 po dálnici 130kou teplota max 105, většinou 104 stupnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 29. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2018 (editace) Jel jsme teď do DE, tak jsem schválně sledoval teplotu oleje, venku 32°C ve stínu, provoz byl hustší, takže se jelo v levém, tempomat nastaven na 170 a sem tam bylo třeba uhnout, takže buď zpomalit, nebo to přišlápnout. Za celých 45km co jsme takto jel se teplota oleje držela dle MaxiDotu okolo 109°C, maximum co jsem za tu dobu měl bylo 112°C. Tedy za mne spokojenost, čekal jsme ty teploty mnohem vyšší při tomto tempu. Editováno: 29. Srpen 2018, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.