Červenec 22, 20196 r Ahoj chtěl bych koupit Fabií v záruce,ale jaksi se nemohu rozhodnout 1.0Tsi r.v.2018 nebo 1.2Tsi r.v.2017 obě mají najeto cca do 12tis.Vybave podstatě stejné a cenovka také jen 1.0Tsi má záruku 5let.S 1.2 mam již nějakou zkušenost.Trivalec jsem slyšel jen nastartovaný a trochu mě to znepokojilo...Děkuji za vaše poznatky...
Červenec 22, 20196 r Když jsem kupoval auto, taky jsem se rozhodoval mezi 1.0 TSI a 1.2 TSI v 81kW variantě, dal jsem přednost 1.2 TSI, nedávno si kolega koupil 1.0 TSI Rapida a co jsem s tím párkrát jel, utvrdil jsem se, že jsem udělal dobře. Na druhou stranu musím připustit, že pokud bych bezprostředně nepřesedl z jednoho auta do druhého, asi bych těžko poznal zásadní rozdíl. Ale oba jsou to dobré motory, jen k 1.0 TSI se musí trochu jinak přistupovat a více řadit. Zajdi do nejbližšího ŠA salonu a projeď si litr a uvidíš, on člověk může napsat sáhodlouhou slohovku, ale na osobní zkušenost to nikdy mít nebude.
Červenec 23, 20196 r Za mne 1.2 TSI, lepší rozjezdy, v záběru tišší, bude bez OPF. Litr vydává kolem 2500-3000 ot. i při lehkém plynu nehezký zvuk, aspoň ten můj. Občas mě to štve, hlavně když je dobrý povrch a jedu "na pohodu". Zase jestli je r.v.2018 už FL, tak bych vzal asi spíš ten (kvůli třeba dojezdům oken, lepším světlům atd.), záleží co kdo preferuje a o jakou jde výbavu.
Červenec 23, 20196 r 1.2 TSI jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet. Mám 1.0 s DSG a bohužel to není moc vyladěné spojení. Převodovka drží motor většinou mezi 1 a 2 tis. otáčkami a občas je mi toho motoru líto. Když to situace dovoluje, tak dávám režim sport a trochu víc na to šlápnu, motor se pak nedusí. Když je někdo přede mnou, tak naopak zrychluji hodně zlehka a většinou se nepěkným zvukům z motoru také vyhnu. Do města je podle mě turbomotor celkově nevhodný (i kvůli vysoké spotřebě), na dálnici a okreskách jsem s ním spokojený. Manuál půjde víc vytáčet, takže to s ním třeba nebude tak hrozné ani ve městě.
Září 1, 20196 r V 21. 6. 2019 na 23:42, Kuchar7 napsal: V konfigurátoru je zpět F3 1,0 TSI 81 kW 6-stup. mech. Jestlipak se navrátí i v kombinaci s DSG? Dnes jsem na náplavce mluvil s prodejcem Škodovky a podle něj není 81 kW verze dostupná. Prý kvůli nějakým problémům ve výrobě. Kdy bude dostupná nevěděl. Jediná Fabie, kterou tam měli, byl hatchback 70 kW ve výbavě Monte Carlo. Z webu Škoda Auto: "FABIA MONTE CARLO je určena všem vyznavačům sportovní jízdy." S motorem 70 kW to budou skutečně ohromující sportovní zážitky.
Únor 6, 20214 r Zdravím. Píšu sem jako úplný laik, který se absolutně v autech nevyzná, takže prosím o shovívavost :D Momentálně si půjčuji Škoda Fabia Combi 2016, 1.2 66kW a plánuji kupovat své, pravděpodobně také Fabii Combi (2017-2020) nebo Rapid (2017-2020) a nevím na jaký motor koukat? Je 1.0 70kw srovnatelný s tím 1.2 66kw nebo raději koukat na 81kw? Jde mi hlavně o příjemnou jízdu a o pohodlí při rozjezdech atd. Využítí: denně cca do 15km a příležitostně delší trasy (hlavně v létě) Díky za rady a hezký den.
Únor 6, 20214 r 70kW je do města příjemnější, nemá tak dlouho jedničku jako 81kW verze litru. Ideální by byl asi 1.2 TSI 81kW z 2017, ale dělali se jen z počátku roku a moc jich za dobré peníze v dobrém stavu v nabídce není. Ale toho 70kW bych se nebál, je živější než 66kW a převody má stejné, jen ho prostě chce držet nad 1500ot.
Únor 6, 20214 r Tento názor tak úplně nesdílím, mám 1.2 66kW a příležitostně jedu i 1.0 70kW a rozhodně příjemnější jízda s mojí 66kW, to myslím hlavně po městě a okolí, nebo kratší trasy, držení vyšších otáček a neustálé podřazování kvůli dunění 1.0 je celkem otrava a celková plynulost jízdy je lepší u 66kW. Chápu že dnes není moc na výběr, ale pokud sežene 1.2 tak za mě lepší volba pro jeho požadavky.
Únor 6, 20214 r Na 15 km bohatě stačí i 70 kw, je to jen a pouze o zvyku a když už jsem si na starý kolena zvykl i já.... Jezdím max ve dvou, ve fábii jsem byl silně stísněný (po oktávce) tak jsem šel raději do Rapida. Nedávno jsem se díval na jednoho pěknýho ročního.
Únor 6, 20214 r Na 15km denne - chápem 7,5km ráno tam a 7,5km večer späť - by bola asi najlepšia voľba 1.0MPI! ;)
Únor 6, 20214 r Rozhodně na 7km dlohou cestu to ten motor odrovnáš, protože budeš mít benzín v oleji, ten problém při krátkých trasách zůstal na příč všemi TSi motory.
Únor 6, 20214 r Už to zdaleka není takový problém, jako u původních 1.2 TSI. A ani tam to nevedlo k destrukci motoru. Naše 1.0 TSI přesně takové <10 km trasy jezdí a myslím, že když se to občas vystřídá delší trasou a nevyužívá se proměnlivý interval, tak se není nutné obávat. Ano, MPI by bylo lepší, ale 55 kW už před nějakou dobou vypadla z nabídky.
Únor 7, 20214 r @ronall Souhlasím, to je prostě to, že litr se musí držet v otáčkách, to že je příjemnější bylo myšleno ve srovnání s 81kW verzí litru s 6q převodovkou. Krátké trasy nejsou ideální, ale tyto malé motory se prohřejí celkem rychle a pokud se to sem tam proloží nějakou tou delší, smrtelné to pro motor asi nebude...
Únor 7, 20214 r Ešte minimálne MR2019 bolo aj to silnejšie MPI v kombíkoch, to slabšie MPI v krátkej Fabii bolo myslím o nejaký rok dlhšie. Áno, s TSI musíš jednoznačne kombinovať aj dlhšie trasy minimálne s blížiacim sa termínom emisnej kontroly - v opačnom prípade môžete skončiť ako ja! :D Spoiler Upraveno Únor 7, 20214 r od brrrrm
Duben 3, 20214 r Na druhý deň som vzal Fabku na diaľnicu, prehnal som ju 150-160 na 4ke a na ďalší deň ráno emisná splnená. A odvtedy opäť každý deň 5-10km trasy po okrese Košice... veď do emisnej ešte ďaleko! 😊 Upraveno Duben 3, 20214 r od brrrrm
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.