CentriFUGA Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 Trochu to tu oživím. V pátek mi přestala jít klima, ve čtvrtek normálně chladila ... Koukal jsem na sahary a netočí se ani jedna ... je to špatně ? Dnes cesta 60km a ani za tu cestu se nezapla, ani tam ani zpět ... hadice jsou uplně teplé, takže nefunguje. Mám 260.000km mám asi počítat spíš s klimakopresorem ? Nebo bude stačit doplnit ? Vím, že to je věštění z koule. Spíš mě zajímá co dalšího by to eventuelně mohlo být ? Nechci klimu doplnit, zjistit že je špatný kompresor, ten vyměnit a znova doplnit ... ? Přijdou na to ve škodovce rovnou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor.kratas Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 u mě to byl klima kompresor sahary se roztočily až po vyměně , jinak diagnostikou kouknout kolik dava V a nemusi to byt muže to byt i čidlo na klima kompresoru což je levnější varianta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 Tak v úterý jedu do škodovky tak uvidíme na co přijdou ... jsem objednanej i na výměnu řemenu a napínací kladky u alternátoru, tak by se hold vyměnil najednou, když bude řemen dole ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Agent848 Vloženo 2. Červen 2017 Sdílet Vloženo 2. Červen 2017 Pridam svoje postrehy. Klima chladila, isla bez vypinania... Pri nabehnuti klimi bolo pocut sycanie v trubkach klimy a nasledne bzuciaci kompresor a jeho kolisanie otacok podla otacok motora. Prve co som mohol skusit bolo kontrola obsahu klimy. Po napojeni na masinu tam boli tlaky NT 4bar a VT 7,5bar... Moc som neveril ked sa vysaje a naplni na novo ze sa to zmeni. Po 45min.,,Masina vypisala ze vysala len 160g chladiva a 5ml oleja a doplnila na 525g +10ml oleja +5ml unikova kvapalina na detekciu malych unikov.. Uz pri prvom nabehnuti klimi nebolo pocut v systeme sycanie a nasledne ani bzucanie kompresora na volnobehu ani pri jazde... Takze bzucanie kompresora a pri nabehu sicanie odstranene doplnenim chladiva... mozno to niekomu pomoze .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 2. Červen 2017 Sdílet Vloženo 2. Červen 2017 je to přesně tak, jakmile v tom škrundá, jako když se na sídlišti po létě poprvé pouští ústřední topení, tak je to na 99 % málo chladiva. A z údajů o tlaku v systému se to nedá poznat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenci22 Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 (editace) Zdravim prestala mi chladit klima. Robil som som si vypis hlasok a mal som tam toto. Adresa 08: Klima/topení (J255) Labely: SVO\5K0-907-044.clb Řídící jednotka SW: 3T0 907 044 BK HW: 3T0 907 044 BK Díl: Climatronic H18 0506 Revize: 00001007 Kódování: 0000000003 Dílna #: WSC 33361 790 00101 ASAM Dataset: EV_Climatronic A01010 ROD: EV_ClimaAutoBasis_SE36.rod VCID: 7CF3C02FF70DDFFEC7F-8029 1 nalezena chyba: 9480469 - Buzení kompresoru klimatizace B10A9 15 [008] - preruseni nebo zkrat na plus Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 244 Počítadlo resetů: 61 Chcel sa opytat ci mam ist skusit dat naplnit klimu alebo mam ist rovno po tom regulacnom ventile N280 a po kabelazi. EDIT: Pozeral som tak pri zapnuti klimy sa vobec neroztoci ventilator. Editováno: 8. Červen 2017, autor: zdenci22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel130416 Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Dobrý den, potřeboval bych poradit. Při zapnute klimatizaci se mi z motorového prostoru ozývá takové ševeleni a pískání, když ji vypnu je klid. Zkoušel jsem namazat řemen sprejem na řemeny, ale nepomoho. Včera jsem byl na doplnění media, dodali 250g, ale problém pořád trvá. Prý asi špatný klimakompresor. Má s tím někdo zkušenosti? Diky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel130416 Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Jinak ješte k problému klima funguje a chladí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Mě toto šustění dělala napínací kladka u řemenu co je přes klimakompresor a alternátor. Taky to dělalo jen někdy podle toho jestli byla klima zapnutá nebo vypnutá. A nebo to může být kladka na klimakompresoru, která se nedá vyměnit. Já, než jsem stihl vyměnit napínací kladku umřel klimakompresor, takže jsem to udělal najednou. a umřel z hodiny na hodinu, do té doby to normálně chladilo, druhý den už ne ... tak snad ti to může nějak pomoci, jde o o co máš najet, já mám 260.000km a klimakompresor byl původní, takže prý už byl zhruba na řadě ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel130416 Vloženo 15. Červen 2017 Sdílet Vloženo 15. Červen 2017 Díky, začnu po pořadě měnit kladky, řemen a pak kompresor tak uvidime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 15. Červen 2017 Sdílet Vloženo 15. Červen 2017 Já to nechal naštěstí měnit najednou, tak to bylo za jednu práci, protože výměna napínací kladky je tu oříšek, ten klimakompresor už je jen tak "navíc" :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-.Brumla.- Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) Zdravím Vás ve spolek. Rád bych Vás požádal o radu. Vlastním Škodu Superb 2, řeším problém s klimatizací. Popis závad a jejich postupné řešeni autorizovaným servisem - klimatizace začala samovolně topit a nereagovala na ovládání teploty ( opět až po vypnutí a zapnutí ), oprava v servisu byla provedena výměnou klapky. Pár dní to fungovalo normálně a závada se opakovala, v servisu proběhlo přehrání SW té klapky a servomotorķů ( prý jak se tam dala nová klapka tak si to nerozumělo s ovládáním ), opět to pár dní fungovalo normálně. Nyní to nejen samovolně topí na maximum, ale také to začne treba na maximum chladit, z jednich výduchů to topí např. u spolujezdce a u řidiče to chladí. Servomotorky se to neustále snaží nastavovat už se mě i stalo, že z každého výduchu šel jiný tlak vzduchu. Dal jsem manuálně ofuk na nohy a foukalo to na obličej ... . Prostě samé lepší. V autorizáku vůbec netuší :-(. Neřešil někdo něco podobného ? Děkuji Vám za případné rady a zkušenosti. Ps: servis zkoušel měnit dále nějaký senzor na světlo, komforní jednotku a ještě něco a to nevím. Dávali to tam z jiného auta z nulovým výsledkem. Protože jsem odmítl dělat pokusnou myš a platit jim už dále za něco co problém neřeší. Pro info: za palubovkou se našel svazek, kde byl vypadlý jeden spoj. Věřím, že tím se závada odstranila, tedy rád bych tomu věřil a snad to tak bude. Ke cti servisu musím napsat, že se k tomu postavili čelem a veškeré následné pokusy po výměně servomotorku a přehrání SW šlo na jejich náklady, včetně práce technika. Editováno: 21. Červenec 2017, autor: -.Brumla.- Upřesnění 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3TFlash Vloženo 9. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2017 Ahoj má někdo zkušenost že klimatizace chladí až od 2500ot/min ? klimakopresor jsem vyměnil a nepomohlo to.. čím to může být ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 5. Duben 2018 Sdílet Vloženo 5. Duben 2018 Brumlo věřím že jsi závodu už odstranil a bylo to tím vypadlým spojem. Mě se stal obdobný problém na OII a musel jsem vyměnit řídící jednotku Climatonicu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 5. Duben 2018 Sdílet Vloženo 5. Duben 2018 Zdravím vás, můj problém se netýká klimatizace jako chlazení ale spíše problému přepnutí na vnitřní okruh. Přijde mě jako by se klapka při přepnutí na vnitřní okruh nepřepínala nebo možná jen nedovírala. Řešil už někdo tento problém?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xanell Vloženo 21. Září 2018 Sdílet Vloženo 21. Září 2018 Zdravím chtěl bych se prosím zeptat jestli nekdo taky pozoruje tohle, mam zapnutou klimu cca na 22-24 venku 29-30 klima chladi paradně po cca 2 min jizdy většinou crcacky po meste začne huceni jako kdyby se spustil nejaky druhy ventilator hlavne to je slyset kdyz stojim na krizovtce nebo pri nizkych otackach a taky pri rozjezdu, kdyz vypnu klimu okamzite to prestane....v prubehu jizdy to taky prestane nekdy, pak to zase zacne. Myslim ze treba po dalnci to nedela a pri vyssi rychlosti a otackach. Dekuji za odpovedi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richi007 Vloženo 1. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2018 Zdravím, mám záhadný problém s climatronicem. Když jedu po dálnici, tak asi po cca. 30 minutách je v autě nedýchatelně. Z výdechu přestane jít vzduch, ventilátor se točí, ale jak kdyby neměl kde brát vzduch. Po vypnutí Ac a zapnutí vše zase ok, nebo stačí zastavit. Když otevřu kapotu, tak na trubkách od klimatizace je asi tak 3-4 mm námrazy. Panel climatronicu jsem vyměnil. V aut. servisu mě řekli, že na diagnostice to nic neukazuje a že po dálnici semnou nikdo jezdit nebude. Jediný čeho jsem si všiml, tak vag přestane ukazovat teplotu za výparníkem. Teplota se snižuje z cca 10 stupňu na 0 a pak už ukazuje N/A. Neřesili jste někdo? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mioa701 Vloženo 1. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2018 (editace) On 9/21/2018 at 7:44 PM, Xanell said: Zdravím chtěl bych se prosím zeptat jestli nekdo taky pozoruje tohle, mam zapnutou klimu cca na 22-24 venku 29-30 klima chladi paradně po cca 2 min jizdy většinou crcacky po meste začne huceni jako kdyby se spustil nejaky druhy ventilator hlavne to je slyset kdyz stojim na krizovtce nebo pri nizkych otackach a taky pri rozjezdu, kdyz vypnu klimu okamzite to prestane....v prubehu jizdy to taky prestane nekdy, pak to zase zacne. Myslim ze treba po dalnci to nedela a pri vyssi rychlosti a otackach. Dekuji za odpovedi To je normálne. Klíma má vlastný ventilátor ktorý v malej rýchlosti musí na výmenník hnať veľa vzduchu. Alebo tak nejako Editováno: 2. Říjen 2018, autor: mioa701 autocorrect si robi co chce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 2. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2018 zdá se, že ŘJ zavře klapky. chtělo by se to ve vagu podívat v jaké jsou poloze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 25. Červen 2019 Sdílet Vloženo 25. Červen 2019 Může někdo poradit kdy se spínají ventilátory na chladičích? Mám pocit že se mě norozběhnou a mohla by to být pak i příčina menšího chlazení klimatizace..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 25. Červen 2019 Sdílet Vloženo 25. Červen 2019 Podle tlaku chladiva....... ano, může to být příčina, ale může to být i dusledek. (Nesepnou , když nebude potřebný tlak, tlak nebude když TŘEBA nebude chladivo.,) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 26. Červen 2019 Sdílet Vloženo 26. Červen 2019 Milda.J Díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kropin Vloženo 28. Červen 2019 Sdílet Vloženo 28. Červen 2019 Ještě bych měl jednu otázku. Asi je blbost aby měl spojitost se správnou funkcí klimatizace termostat? Nedávno jsem měnil z důvodu nedostatečné provozní teploty motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
greensuperb Vloženo 21. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2019 Mam problem s kurenim na SII. Nastavim si teplotu kurenia na max a teply vzduch mi ide len z fukara u vodicovej strany. Zo stredu fukara ide daleko menej teplejsi a u spolujazdca mi uz ide studeny. Viete mi prosim poradit? Cital som ze bud radiator kurenia alebo motorceky kurenia su KO. Dik za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 1. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2023 Ahoj, přestala mi nejspíš fungovat klimatizace... Při přepnutí na vnitřní okruh se během minuty zamlží okna (je jedno že klima před tím půl hodiny běžela). Pokud vnitřní okruh vypnu, okna se pomalu odmlží, Provedl jsem experiment - zapnout vnitřní okruh, vypnout AC, po zamlžení deaktivovat vnitřní okruh a nechat odmlžit pouze ofukem bez zapnutého AC. Výsledek - odmlžení bylo stejně rychlé, tj. efekt zapnutého AC je nulový. Zároveň jsem si všiml jedné věci - při zapnutí AC se obvykle zvednou volnoběžné otáčky - z 700 na cca 800 min-1. Teď se neděje nic, i spotřeba zůstává na 0,7 l/hod. Koukal jsem na diagnostiku, žádné chyby nehlásí. Šelest jsem nezaslechnul, ale taky co slyšet teď, když se auto prodírá sněhem. Kouknout na sahary mě bohužel nenapadlo, tak snad příště. Ověřit si funkci tím, zda chladí, teď asi úplně reálné nebude, při teplotách pod nulo asi těžko určím, odkud ta zima je Jinak chladivo jsem doplňoval někdy na jaře - tenkrát to znělo jako horský potůček v kabině... Nějaké nápady, kde hledat chybu, případně co hledat v diag v měřených hodnotách? Někde jsem tu četl ohledně napětí na kompresou, má být 12V jako zbytek auta? Kde ho můžu vyčíst? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.