iphonik4 Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 Zdravím, mám 2.0TSI s DSG a chci se zeptat na jednu věc ohledně ručního řazení. Pokud jsem v Déčku a zmáčknu třeba mínusové pádlo pod volantem, tak aktivuji dočasné zapnutí ručního řazení. To je mi jasné. Návod říká, že na jednu minutu. Jenže někdy se mi stavá, že jsem v ručním módu třeba jen 10 sekund a hodí se tam zase zpět D. Stává se to, když jedu jen tak na max 30% plynu. Například jedu do kopce a nechci podtáčet motor, tak zmáčknu mínus a podřadí si. Jenže pokud tomu nedám pořádně napít, tak se tam zas po pár sec hodí D. Pokud ovšem využiji tak těch 40%-100% plynu, tak tam ten ruční mód tu slibovanou minutu vydrží. Nevíte někdo čím to je?? Trochu mi případne, že to má co dělat se spotřebou - tj aby lidi nejeli celou minutu s mírně vytočeným motorem (tak do 3000ot/min), když to nevyužijí... Ovšem do kopce, kde chci jen 50-60 (tj nechci tomu dá napít), ale zároveň nechci podtáčet motor mě to celkem štve... Děkuji za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 Tak si přepnu řadící páku do polohy - "vpravo" a máš ruční mód... pak můžeš řadit pádly nebo pákou - dopředu, dozadu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iphonik4 Vloženo 9. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 No jasne, ale o tom to neni. Me spis zajima cim je to zpusobene a jestli je to chovani normalni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 9. Červen 2015 Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 (editace) Pokud si vzpomenu (a poslední dobou je to čím dál horší ) tak to zkusím taky a dám sem info... ale tak nějak se mě zdá, že to dělá to co říkáš, ale uvidíme... Editováno: 9. Červen 2015, autor: Napalm 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Chování je to asi normální, mám to asi podobně jak popisuješ. Tu minutu mi to vydrží při ustálené rychlosti na rovině, když podřadím na 3. Ale jak se otáčky přiblíží k 2000 ot/min, přeřadí dřív. Do kopce mi většinou podřadí sám nebo navolenou rychlost zachová i když se po 10s přepne na D. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iphonik4 Vloženo 10. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Jj díky za odpoveď. Ono mě to taky do kopce podřadí, ale trvá to někdy několik sekund a mě to podtáčení desně vadí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Jo, to mě taky. Hlavně u 4. Tu na rovince nechá klidně spadnout až na 1100 ot/min. Přitom u 5 a 6 nejde pod 1500 ot/min. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
16TDI81 Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 A co takhle vyřešit to tuknutím řadičky dozadu na S a je po podtáčení. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iphonik4 Vloženo 15. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Ano, to již dělám jenže zase to přetáčí proto do kopce tam vždy hodím S a nebo leve pádlo a na rovince to krásně vyjde zas na D. Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
16TDI81 Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Přetáčení ji neuškodí.... Občas je potřeba vyhnat pavouky z výfuku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iphonik4 Vloženo 15. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Tak jsem o nemyslel... Samozrejme, ze rad vyhanim pavouky. Proto mam RS v benzinu. Ale kdyz chci. Mluvim ted o tom, ze dam S a jedu po meste 40tkou na 3000 a vic otacek.. Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Přesně tak, ve městě se na S nedá jezdit, alespoň s benzínem ne. Převodovka sama zařadí až snad kolem 4000 otáček. Takže stejně musím korigovat pádlama, to už si radši dám na určité úseky manuální režim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iphonik4 Vloženo 15. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Tak tak Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.