stevo11 Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 (editace) Ahojte páni. Chcem sa opýtať či je normálne že pri teplom počasí motor pri prvom štartovaní dlhšie točí. V chladnom počasí motor naskočí na brnk. Ale ked je vonku teplo nejako dlho točí. Zatiaľ ale naskočil stále. Už ked je motor po jazde zohriaty tak štartuje úplne v poriadku. Máte podobnú skúsenosť? Nechcem isť zatiaľ do servisu ak je to normálne. Ďakujem za vaše postrehy. Editováno: 12. Červen 2015, autor: stevo11 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knightey- Vloženo 27. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2015 Cauves, mam uplne stejne priznaky. A nebo kdyz je chladno ale motor zahrejes - cca 8km. Pak chcipnes a prijdes za par hodin, tak taky dele toci. Pokud stoji pres celou noc, tak chytne hned.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Ježek Vloženo 31. Květen 2016 Sdílet Vloženo 31. Květen 2016 Ma naprosto stejný problém. Vyřešil to někdo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knightey- Vloženo 31. Květen 2016 Sdílet Vloženo 31. Květen 2016 Jojo vyresil. Vymenil jsem palivovy filtr. To pomohlo lehce. Ale stejne to nebylo ono. Pak jsem zjistil, ze to delal jeden vstrik. Po jeho vymene bylo vse ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 1. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2016 Ďakujem za vaše postrehy a rady. Ja neviem či to budú vstreky pretože motor nezadymí a ide dobre, Spotreba je výborná. Takže neviem. Auto mám ešte v záruke takže skúsim sa objednať na servis. Snáď mi to uznajú. Riešil z Vás niekto tento problém cez záručnú opravu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tecki Vloženo 1. Červen 2016 Sdílet Vloženo 1. Červen 2016 Jasne, ja som musel menit kvoli podobnym problémom v zaruke 3 vstreky, kukni temu vstreky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 17. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2016 Objednal som sa do servisu. Vysvetlil som im ako sa závada prejavuje.Spomínal som aj tie vstreky. Vozidlo si tam nechali na dva dni aby to odskúšali. Nakoniec mi volali že tam nič nenašli. Zakaždým naštartovalo normálne. Takže neviem. Asi si to budem štartovanie nahrávať do telefónu aby som to nejako dokázal. Uvidíme čo dalej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajjja Vloženo 17. Červen 2016 Sdílet Vloženo 17. Červen 2016 Tak přesně tak, nahrávat telefonem. Sice mám RS, a ten problém se řeší již dva roky. Bez nějakého hloubkového zkoumání vyměnili všechny vstřiky a bez výsledku. Jak jsou teploty od 15 do 20°C, startuje ze studeného motoru déle. Tím déle myslím kolem 3 vteřin, takže vždy nastartuje, ale pocitově nenormální. Byla i aktualizace softu ŘJ motoru, jak jsem sledoval, nejdříve se všem zdálo, že to bylo ono, ale postupně vlastně skoro všichni konstatovali, že je to zpět. Já to v záruce stále řeším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
16TDI81 Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Taky mi to teplé někdy točí dlouho !!!! Mám najeto jen 7 tis !!! Vyřešil to už někdo ??? Přeci to musí výrobce vědět kde je problém. Mám 1.6 TDI 81 kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knightey- Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Projed diagnsotikou ruzne hodnoty. U me to byl vadny vstrik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 22. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Červenec 2016 Ahojte. Takže nahral som si do telefónu štartovanie. Motor točil 4 sekundy pokiaľ naskočil. Uznali že skutočne nie je niečo v poriadku. Takže mám doniesť auto do servisu a že vyberú vstreky a pošlu ich na expertízu do Boschu a potom sa uvidí. Aby som počítal s tým že to môže trvať aj 3 týždne. Neviem sa rozhodnúť. Auto ide dobre, spotreba je v poriadku. Iba to štartovanie. Chlapi poraďte. Mám íst do toho? Záruka mi končí v máji 2017. Čo by ste poradili? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knightey- Vloženo 23. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2016 Jo urcite jo. Bude to jednim ze vstriku. A je rozhodne lepsi mit vstriky v poradku, jinak hrozi i nebezpeci poskozeni motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 25. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Chlapi ako dlho Vám robili výmenu vstrekov? Po výmene už auto štartovalo v poriadku? Ako sa k tejto závade postavil autorizovaný servis? Neboli nejaké problemy? Keď predstavím že auto bude stáť v servise 3 týždňe tak sa mi do toho nechce. Ale radšej to riešiť v záruke ako to potom platiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tecki Vloženo 15. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2016 "stevo11" Uz som to pisal v teme "Vstreky", auto bolo v servise celkom 3 tyzdne - moja skusenost. Popisem presnejsie ako to vyzeralo asi takto: Prevzatie vozidla 1 den (ine nic nerobili), vybratie vstrekov 1 den, zabalenie a zaslanie vstrekov do CZ (na autorizovane odskusanie) 1 den, skusanie vstrekov v CZ tyzden, navrat vstrekov postou na SK 2 dni, cakanie na papierovy vysledok testov z CZ 2 dni (vstreky prisli samostatne a vysledok testov samostatne), objednanie a dodanie novych vstrekov trvalo 2 dni, vymena 2 dni. Ako v spomalenom filme... Katastrofa... A ziadne nahradne vozidlo... "Super" pristup a snaha :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 15. Srpen 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2016 Takže bol som s tým v servise. Urobili mi aktualizáciu softu. Zatiaľ to štartuje dobre. Uvidím časom. Mne sa zdá že ten motor ide lepšie. Ale to je iba asi pocit. Už vám to robili v servise? Chlapi aké máte skúsenosti s aktualizáciiou softu? Dajú sa takto upraviť štartovacie dávky paliva? Má takýto zásah vplyv na celkovú spotrebu paliva? Dík za odpovede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
16TDI81 Vloženo 4. Září 2016 Sdílet Vloženo 4. Září 2016 Vcera jsem ujel asi 150 km a auto na 15 minut vypnul a pak točilo asi 5 vteřin !!!! Nevíte zda výrobce k tomuto problému nevydal nějaké pokyny ??????? Je to přeci problém ,který se stále opakuje !!! Nebo máte někdo tento motor úplně bez této vady ???? Díky za odpovedi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 4. Září 2016 Sdílet Vloženo 4. Září 2016 Já ano. Zatím jsem to nezpozoroval jen mi to jednou točilo 3 sekundy, ale za studena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knightey- Vloženo 4. Září 2016 Sdílet Vloženo 4. Září 2016 Co chces slyset? Pokud mas najeto malo KM a mas to v zaruce, dojed to reklamovat. Jak rikam, ja mel presne stejny problem - po vymene jednoho vstriku bylo po problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasek Vloženo 5. Září 2016 Sdílet Vloženo 5. Září 2016 My v práci zatím bez problémů. Auto najeto 85 tis. km a vždy naskočí ihned. Nafta tankována standartní OMV nebo MOL, podle toho jakou dostanu tankovací kartu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
16TDI81 Vloženo 6. Září 2016 Sdílet Vloženo 6. Září 2016 Toto jsem včera zaslal výrobci: Dobrý den,prosím o zodpovězení dotazu: Mám OCTAVIA III 1.6 TDI 81 kw vyrobeno 3/2016 Najeto 10 tis km Od novoty to špatně startuje teplé. Dlouho točí než chytne . Někdy 3-5 vteřin !!! Hlavně po delší jízdě po přestávce asi 15 minut....(což koukám na netu dělá hodně Octaviím III) Dotaz zní : Má už výrobce tento problém vyřešen ????? Nerad bych toto nechával autorizovaným servisům řešit metodou pokus-omyl... Děkuji za rychlou odpověď. Až přijde odpoveď,napíšu to sem.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajjja Vloženo 6. Září 2016 Sdílet Vloženo 6. Září 2016 Mám písemně nepodloženou informaci, že do konce září má být nová velká aktualizace ŘJ motoru (řeším 2,0 135kW, ale předpokládám, že se bude týkat všech motorů TDI), která kromě jiných věcí má řešit znovu dlouhé startování. Tlačte na AS, ať se připomínají ve ŠA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quatros Vloženo 27. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2016 Tak co je neco noveho. Stale dvakrat do mesice cca 3-4 sec. V autoplusu Most /Skoda/ na me koukali jak na blba. Diky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TECHNOLOGY Vloženo 29. Září 2017 Sdílet Vloženo 29. Září 2017 pohodička páni, aj mne to robí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 19. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 (editace) Myslel som že moje problémy so štartovaním pominuli. Včera som odstavil auto na parkovisku. Po dvoch hodinách som ho chcel naštartovať. Motor točil snáď 5-6 sekúnd pokiaľ naštartoval. Sa mi zdalo že točí večnosť. Ja už neviem čo mám robiť. V servise mi zakaždým povedia že je to v poriadku a že u nich sa závada neprejavila. Asi to predám. Už to niekto z vás vyriešil? Alebo ma čakjá výmena vstrekov? Editováno: 19. Únor 2018, autor: stevo11 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knightey- Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 Bohuzel je to proste neduh techto prvnich generaci motoru 1.6 TDi CR... Jsem rad, ze jsem to prodal a uz nikdy vic naftu do baraku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.