Přejít na obsah

Tahnuti podvozku do strany, vibrace


john_2003

Doporučené příspěvky

Zdravím,

Rad bych se podělil s peripetiemi s tahnutím do strany. Před časem jsem začal řešit to,ze auto táhlo mírně do strany a při jízdě rovné byl volant mírně natočen do strany=>serizeni geometrii způsobilo ještě větší natočení volantu při přímé jízdě=>prohození kol zepředu dozadu a do krize=>problém přestal ale objevilo se při akceleraci na 5 při rychlostech 110 + víbrovani na volantu, po přeřazení na 6tku a následně ustálené jízdě je vše OK=> vyvážení kol a prohození kol zepředu dozadu=>opět natočení volantu do strany při jízdě rovné.

Na autě mám 17 palcové disky ET 45. Myslíte ze je to kolama?nebo něčím na podvozku? Na zimacich si vibrace neuvědomují..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

od minulého roku riešim obdobný problém, žiaľ stále bez úspechu a to som už vymenil: zadná náprava - complet + zadné lmiče, predné tmiče, predné sil.bloky ramien, no auto stále ťahá mierne vpravo + volant je pootočený taktiež mierne vpravo. GEO robená už ani neviem koľký krát - papierovo je všetko O.K., no reál je na prd!

Nemá niekto nejaký tip či nápad čo s tým?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem stejný problém na O2 Combi. Odskákané 17 palcové pneu a podivně sjeté a hlavně hlučné. Problém vyřešen při koupi nových pneu.

Slyšel jsem, že kombinace O2 Combi + 17 palcové kola = odskákané pneu+hlučné+zatáčí

Mám ještě 16 palců a ty jsou OK. Soused má 18 palců na O2 a taky OK. Momentálně po roce na 17 palc. kolech opětovný problém - > odskákané a začínají být hlučné

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak zdá sa, že sa to "asi - možno" podarilo, aj keď na úkor mierneho opotrebenia min.jednej z pneu (tie pneu mám tretiu sezónu a je na nich nabehaných cc 25.000km), čo má za následok mierny ťah do strany - vpravo.

Okrem opätovného nastavenia GEO sa povymieňali pneu medzi sebou a ako tak to ide, no a aj volant je konečne ako tak rovno a ak ho aj v rovine podržím, auto už neťahá do strany (pred opätovným nastavením GEO ťahal vozidlo pri polohe volantu v rovine vľavo).

 

Samozrejme GEO robená zakaždým ako vpredu, tak aj vzadu a to na jednom z najlepších, ak nie na najlepšom a najnovšom stroji v širokom okolí! (samozrejme laser)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...