Hezoun Vloženo 29. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2015 Ahojte, koupil jsem predvadecku Supa III s Columbem. V menu Car mam polozku MirrorLink...myslel jsem, ze vsechny Superby budou mit automaticky v Columbovi rovnou Smartlink. Je moznost tam toto nejakym zpusobem dohrat? Je to jen SW zalezitost nebo i HW? Podle http://updateportal.skoda-auto.com/ mi to nabizi pouze nove mapy, BT ovladac a pak Loga na radio. Nemate s timto nejakou zkusenosti? Kdyz si dam informace o systemu, tak tam je: Cislo zarizeni: 3v0035020 Hardware: H41 Software: 0200 Muzete mi, prosim, ti, kdo maji Supa s Columbem a maji v menu Smartlink napsat tyto 3 udaje? Diky, Vasek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piista Vloženo 30. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2015 Nevim jestli si to trochu nepletes. Smartlink je nazev pro konektivitu pres vice kanalu - MirrorLink, Apple CarPlay a Android Auto - viz: http://www.skoda-auto.com/en/experience/product-features/smartlink/ (v anglictine) U vsech plati, ze je treba nejdrive spojit telefon s infotainmentem (pres USB), viz navod od strany 53: http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Superb_3V/05-2015/Navigation/Columbus/B8_Superb_Columbus_InfotainmentSystem_Navigation.pdf Jaky mas telefon? Mozna je to i kompatibilitou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hezoun Vloženo 30. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Červenec 2015 (editace) Mam iphone5S. Ale v Car menu Columbusu ma byt ikona Smartlinku, ne Mirrorlinku. Po kliknuti na ikonu Smartlinku by mela byt nabidka dale, jestli Mirrorlink, carplay nebo android auto. Rozdil co je mirrorlink a smartlink znam velmi dobre, proto me to prekvapilo. Zda se jako by muj columbus umel jen mirrorlink a ne smartlink. Editováno: 30. Červenec 2015, autor: Hezoun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kraso Vloženo 30. Září 2015 Sdílet Vloženo 30. Září 2015 Tak jsem vcera cely nateseny upgradoval svuj iPhone 5s na verzi 9.0.1 s podporou wireless pro Apple CarPlay, sednu do auta, ze to hned vyzkousim... a uvedomim si, ze Amundsen/Bolero vlastne nemaji Wi-fi podporu, ktera je pouze u Columba. Velke zklamani, ze jsem s necim takovym nepocital dopredu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 30. Září 2015 Sdílet Vloženo 30. Září 2015 A pres kabel usb to pojede? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kraso Vloženo 30. Září 2015 Sdílet Vloženo 30. Září 2015 Pres usb kabel to slo i pred tim, ale kdybych tam mel i wi-fi, tak muzu nechat klice i mobil v kapse a vyrazim hned jak sednu do auta. Zapojovani usb kabelu pred kazdou jizdou je otravne, ale zase se mi nechtelo davat 30kkc navic za Columbus, zvlast kdyz navigaci jsem nepotreboval, protoze tu mam v mobilu. Takhle mi bezi bezdratove spojeni akorat pres BT na hudbu a kontakty, ale Apple CarPlay se pres nej nechytne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@rty Vloženo 2. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2015 Ja mel za to ze CarPlay jede jen přes USB, a před BT pouze klasika hudba volání,.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan.lerch Vloženo 15. Únor 2016 Sdílet Vloženo 15. Únor 2016 Dobrý den. Mám úplně stejný problém. Mám Columbus v předváděčce a mám místo Smartlink Mirrorlink. Přišli jste na to, čím to je? Díky moc za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hezoun Vloženo 15. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2016 Zdravím, jiný hardware. Dle info od servisu není možné, pro první várky Columbů, co byly v předváděčkách, zpětně dohrát Smartlink jen softwarově. Vašek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dressi7 Vloženo 15. Září 2016 Sdílet Vloženo 15. Září 2016 Mám to tedy kolegové superbáci chápat tak, že když se připojím pomocí káblu přes Smartlink, tak budu moci ovládat svou navigaci v telefonu přes displej svého Bolera...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 15. Září 2016 Sdílet Vloženo 15. Září 2016 Pokud to ta navigace podporuje, tak ano. A nejen to - vystup navigace z mobilu se bude zobrazovat na boleru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dressi7 Vloženo 16. Září 2016 Sdílet Vloženo 16. Září 2016 (editace) Bohužel jsem zjistil, že to můj telefon (Samsung Galaxy S4) nepodporuje. Kde soudruzi ze Škodovky zase udělali chybu...????????? Kdyby ten telefon byl 10 let starý, tak to pochopím. Editováno: 16. Září 2016, autor: dressi7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 @dressi7 jen pro info, i když je to zde již delší dobu bez reakce - seznam kompatibilních přístrojů je uveden zde - http://www.mirrorlink.com/phones Jinak není to v rukách Škodovky, ale spíše výrobce telefonu. Údajně je s tím spojena licence, kterou výrobce telefonu musí zaplatit...proto seznam kompatibilních přístrojů není tak dlouhý a chybí tam i poměrně uvažovatelné kousky (OnePlus 3T, Huawei, LG apod.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
duchyo Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 Rád se s vámi o něco podělím... Mám Columbus + Sim s daty ( WiFi ) SIII z 1/2016 L&K. Telefon Samsung S7. Stahnul jsem si do něj aplikaci z Galaxy apps apk Carmode, z Obchod play apk Button Savior ( non root ) a poslední pak LG MirrorDrive - u té jsem zakázal ve správci aplikací "oznamování". Pak bylo nutné telefon přepnout do "Snadný režim". "Standardní režim" si telefon pamatuje vč rozložení ikon atp., ale jen s originálním pozadím ( pro opětovné přepnutí ). Telefon s odemčenou klávesnicí připojím pomocí USB s Columbusem, a pak intuitivně, až se mi pro Mirrorlink schválena apk LG MirrorDrive ukáže na displeji Columbuse. Kliknu na ni a zrcadlí se mi komplet telefon. Vše funguje, jako kdybych ovládal přes displej telefonu. Mj. WAZE, YOUTUBE, ČT ONLINE atd. Zkrátka vše, jako na telefonu. Pokud nejde aplikace ovládat na displeji Columbuse "Škoda tlačítky nebo dotykem jako na telefonu, použiju rozbalovací menu tlačítek Savior button, nebo hardwarová tlačítka kolem displeje (dle situace ) Savior button se nechá individuálně nastavit ( vzhled, velikost, průhlednost atd...). Jediné, co se nezrcadli a kdy je displej Columbuse "černý", je když chcete volat z menu telefonu a ne přes hardwarové tlačítko Phone... Hovor ale probíhá. Pro rozpojeni telefonu a Columbuse doporučuji jít přes menu a NE natvrdo odpojit kabel. 1x se mi seknul Columbus. Testuju to asi týden, narazil jsem na videa s touto tématikou na YouTube ve spojení s VW... V návodu doporučuje maník Nova Launcher, ten jsem nahradil zmiňovaným přepnutím na "snadný režim". Pak mu tam také pořád vyskakovala hláška, že apk LG MirrorDrive je jen pro LG, proto jsem jí v menu telefonu zakázal oznamování... Tak snad vám to také půjde Na YouTube najdete podle MIRRORLINK 1:1 SAMSUNG VW DISCOVER PRO/MEDIA COMPOSITION MEDIA 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 29. leden 2017 Sdílet Vloženo 29. leden 2017 Mám aktuálně Samsung S7 Egde a telefon se mi po 10 sec. po připojení přes Mirrorlink restartuje - zdá se, že není kompletní restart, ale tzv. "soft" restart, neřešil jste někdo ? S7 Egde - 6.0.1 - PDA G935FXXU1BPJJ Superb III MR2017 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 Tak jsem so ft restarty u sebe také vyřešil, způsobovala to zakázaná Samsung klávesnice. Měl jsem ji zakázanou, jelikož se mi občas nastavila jako výchozí místso GBoard a to byla chyba. Proč Samsung klávesnice ovliňuje Mirrorlink nemám tušení. Jinak používám Nova Launcher pouze s LG MirrorDrive (nemám ani Carmode), jak už uváděl @duchyo a zatím celkem dobrý (na delších trasách zamrzává WAZE...zpomalí se až se sekne). Ještě kdyby se mi neodpojoval rSAP, tak by to bylo téměř bez chyby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeRo93 Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 @Sharky vyriešil si aj toto? - vždy po pripojení sa zapne Samsung klávesnica, bez ohľadu na to akú máš predvolenú - chcel by som svoju - aplikácie sa asi kvôli rozlíšeniu správajú inak, (napríklad KODI) - nejde ovládať dotykom - ako vyvolávaš stavový riadok? Inak to funguje super a toto sú už len mušky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 9. Březen 2017 Sdílet Vloženo 9. Březen 2017 Hmm, tak nevím :- Samsung klávesnice se mi nezapíná- YouTube/Waze funguje, zbytek jsem nezkoušel popravdě- horní lišta, na tu jsem ještě nepřišel... Nefungují ani context menu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Habi001 Vloženo 11. Duben 2017 Sdílet Vloženo 11. Duben 2017 Změna v nabídce SmartGate, zavedení ŠKODA One App Modely – všechny vozy Modely KODIAQ od MR2017 a FABIA, RAPID, OCTAVIA a SUPERB od MR2018 disponující funkcí SmartLink+, nejsou kompatibilní s původními aplikacemi určenými pro SmartGate. Tyto aplikace nahradí jedna aplikace ŠKODA One App, která bude zahrnovat mimo jiné funkce původních aplikací. Aplikace bude dostupná v obchodech Google Play a Apple Store během dubna. Pro komunikaci s vozem lze využít buď palubní WiFi síť (Amundsen, Columbus), nebo připojení přes kabel (Swing, Bolero, Amundsen, Columbus). Připojení kabelem vyžaduje podporu MirrorLink nebo Apple Car Play na telefonu zákazníka. V budoucnu bude dostupná i pro Android Auto. Funkce Apple Car Play a Android Auto nejsou v ČR zatím oficiálně dostupné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horamil Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 Dobrý den, konečně byla na Google play vložena nová aplikace, která posouvá možnosti MirrorLinku ve Vašem vozidle o kategorii výše! Stojí 179,99,- Kč ( platíte přímo google play) včetně DPH, ale její možnosti jsou takřka neomezené. Máte-li vůz za půl milionu ( a více ) korun a telefon řádově za deset tisíc, určitě investujte dalších 180,- Kč do pomocníka, který z Vašeho auta a telefonu udělá nerozlučné kamarády. Můžete například sledovat on-line vysílání TV, mít k dispozici webový prohlížeč, pouštět v autě videa, komunikovat na Facebooku nebo Twitteru, nebo si třeba pouštět jen internetová radia a dalších cca 30 funkcí. Můžete si dokonce do aplikace přidávat své vlastní oblíbené aplikace běžící z widgetu nebo url adres. Potřebujete jen MirrorLink ve Vašem voze a MirrorLink kompatibilní telefon. Žádný root ani crack telefonu, žádné odemykání VIM, žádné úpravy ve voze. Chodí na všech telefonech s MirrorLink 1.1. od Android 4.1 až po 8.0. Vše přehledně a pohodlně ovládáte z displaye Vašeho vozu, k dispozici je i klávesnice s hlasovým přepisem, můžete své zprávy diktovat, ne je psát! Vše v asi 40 jazycích, včetně češtiny. A kde ten zázrak za pár korun najdete? Zde: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto Bližší informace naleznete zde:https://www.facebook.com/groups/1284093011720537/ Dopřejte si skvělý vánoční dárek! Hezké vánoce a mnoho spokojených kilometrů ve Vašem voze Vám přeje Miloš Horák 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozef999 Vloženo 3. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2020 Ahoj, je nieco taketo aj na iPhone? Rad by som cely mobil preniesol na Colombus vratane videi, obrazkov, apiek. Vdaka-. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vitek Vloženo 4. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2020 (editace) iPhone tohle neumi. Ma jen CarPlay a tam je Apple hodne striktní co vyvojarum dovoli a co jim vlastne i umozni udelat. (Jake API maji k dispozici). Existuje jen jedna moznost dostat uplnej mirror iPhone na Carplay a to je jailbreak mobilu, ale tim se clovek vystavuje hodne problemu a i moznou ztratou zaruky na mobil. Editováno: 4. Srpen 2020, autor: Marek Vitek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozef999 Vloženo 4. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2020 Ahoj, dik za odpoved. iPhone mam uz po zaruke. Moze klaknut cely telefon typu ze pridem o udaje fotky atd.? Ma jailbreak nejaky vplyv na zaruku vozidla? A co tato varianta? https://www.tssgroup.cz/univerzalni-modul-pro-zrcadleni-telefonu-mirrorlink-usb/ Myslite ze by montazou takejto veci mohla spadnut zaruka na vozidlo? Pripadne sa dohodnut s montaznou firmou ze by sa to dalo pred pripadnou reklamáciou vozidla vymontovat... Dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.