Publikováno Listopad 11, 20159 r Zdravím pánové, chtěl bych začít debatu na téma operativní leasing.. Mám teď F1, už má něco za sebou a tudíž je servis dražší a dražší a navíc věk a technologie taky nejsou to pravé ořechové.. Zvažuji přejít na operativní leasing má s tím někdo zkušenosti? Reps. jsem se smířil s tím, že auto nebude nikdy moje, o to ani nejde, spíš ji jde například třeba v případě nějakého servisu mimo rozpis servisu od výrobce popřípadě vrácení auta, co se týka hodnocení jeho stavu? A obecně, volili by jste možnost, stávající auto prodat a roztočit kolotoč OL?
Listopad 11, 20159 r celkem velká diskuze je tady http://forum.skodahome.cz/topic/128863-škoda-bez-starostí/?p=1917638 pokud máš na mysli OL od Škodovky
Listopad 11, 20159 r Autor Mám, ale pro zaměstnance, o podmínky ani tak moc nejde, spíš jestli má cenu, do toho b dnešní době jít a jen jezdit..
Listopad 11, 20159 r má to cenu a dost vysokou...letos se tuším v týdeníku Ekonom objevil propočet - auto za hotové/úvěr/FL/OL - započítán veškerý servis, po nějaké době auto prodáno a započtena cena ojetiny - aby se to dalo porovnat. Rozdíl na nové oktávce hotovost vs. OL bylo asi 150 tisíc v neprospěch OL. Takže služba je to poměrně luxusní...
Listopad 11, 20159 r Autor Je to má 1 rok a 20tis km max.. Klasika.. Se soukromými km se vejdu, rocne jsem teď okolo 14tis km.. Na služební cesty si beru služební auto.
Listopad 11, 20159 r Autor má to cenu a dost vysokou...letos se tuším v týdeníku Ekonom objevil propočet - auto za hotové/úvěr/FL/OL - započítán veškerý servis, po nějaké době auto prodáno a započtena cena ojetiny - aby se to dalo porovnat. Rozdíl na nové oktávce hotovost vs. OL bylo asi 150 tisíc v neprospěch OL. Takže služba je to poměrně luxusní...Jak myslíš v neprospěch OL?
Listopad 11, 20159 r Jako že když si koupíš auto za své v hotovosti + pojištění + servis + zimní gumy, prostě všechno, co ti zajistí OL a po dvou letech ho prodáš. Tak máš o 150 tisíc víc (možná to bylo jen 120) víc, než když si ho na dva roky vezmneš na OL.
Listopad 12, 20159 r a to je právě ten začarovný kruk půjček - nemám peníze, a proto všechno kupuji s přirážkou a tím pádem ani nikdy žádné peníze mít nebudu :-)
Listopad 12, 20159 r Autor No to spíš jinak, potřebuji dodělat bydlení, tudíž pro mě velkým plusem je, vzít auto, jezdit, krmit a nic neřešit, pojistku, servis, gumy, nic.. A za rok vrátit a šup další..
Listopad 12, 20159 r to není tak úplně pravda, že nic neřešíš, jestli máš malé děti tak každou čokoládu zaplatíš minimálně dvakrát :-) Před nedávnem, tady byl někde návod, jak se opotřební při vracení auta posuzuje, možná je to to, na co jsi se ptal na začátku
Prosinec 6, 20159 r Ted jsem 2 mesice resil OL. Zaver je ten, ze pro fyzickou osobu se to moc nevyplati. Pokud bych bral Supa 3 na klasiku leasing dam asi 850, na OL s odkupem 920 a na hotovost 790. Uvazuju teda odkup vozu. Ve vsem je zapocteno havarijni all risk, povinny ruc., kola a servis. OL se vyplati spis pro firmy, kde muzes vyuzit pravidelnych danove odpocitatelnych splatek. A na 50 000 kc ti az tak nesejde behem nekolika let. Navic mas pro firmu nakladovou polozku, ktera je zadouci. Na osobni vyuziti ztratove. Jinak jsem v rychlosti zkoumal i variantu splatky jako OL na 4 roky bez odkupu a leasing s prodejem po 4 letech (prodejni ceny jsem odhadoval dle inzerce na netu, prodejni cena 250-300tis. Kc). Tzn bez odkupu vozu. Doba 4 roky. Superb Kombi 125kW diesel RV 2011, najezd do 125k km. Cena na OL a leasing klasik plus minus stejne (tzn rozdil do 30tis Kc). S tim ale ze pak nemas nic a obe dve varianty jsou defakto pronajem. OL ma dal nevyhovu nutnych oprav dle pozadavku spokecnosti.
Březen 27, 20169 r Dokáže někdo zjistit, kolik bude chtít Škoda po operativním leasingu? Prý na to mají tabulky a rád bych popřemýšlel, jestli si svojí odkoupím nebo nechám. Díky
Listopad 13, 20195 r Já mám fabii III třetím rokem na operák se servisem.Nedávno jsem se ptal v prodejně automobilky,nakolik by mě přišel odkup po 4-letém splácení.Cenu mi hned nesdělili,ale ujišťovali mě,že by se mi to ani nevyplatilo,takže asi auto bude mít podle nich vysokou hodnotu.Takže já jim zaplatím 240.000kč/5.000kč/měs. (je nutno samozřejmě odečíst pov. a havar.pojištění a servis) a pak auto dále prodají jako zajeté,třeba za 200.000kč (hodnota nového byla za cca 315.000kč).Musím také podotknout, že pokaždé, když přicházím k autu,mám obavy,jestli nějakej dobrák ho neorazítkoval,hlavně neopatrným otevíráním dveří. Tento rok je prokletý. V dubnu před barákem promáčklá zadní bočnice cca 10cm na dýlku v místě lemu. Pokud by auto bylo moje,neřeším. Zde musíte téměř vše hlásit Škofinu. Rozhodnutí bylo, díl vyměnit. Spoluúčast 5%, tedy 5tis kč. Další v červenci,parkoviště před supermarketem, malá promáčklina na předních dveřích cca 2cm dlouhá s odřeninou,zatím jsem neřešil a tento měsích další ,na druhé straně na dveřích cca 1x1cm,oboje okem téměř nepostřehnutelné.Takto auto ztrácí určitě na hodnotě a až auto budu vracet,předpokládám,že i toto bude chtít nechat Škofin opravit.Jediné co toleruje,jsou škrábance do 10cm,samozřejmě pokud nejsou až na plech. Zajímalo by mne v této souvislosti,jestli je tu někdo,kdo auto už na operák měl a co musel za škodu doplácet,třeba právě co se drobných poškození karosérie týče.
Listopad 13, 20195 r Pro info, pokud by někdo neznal, jak posuzují poškození: https://www.vwfs.cz/public/6/e7/ae/23274_104931_VWFS_0027_Manual_ridice_01_brozura_236x170mm_v03_1905.pdf
Listopad 14, 20195 r Pokud je škrábanec až na základní barvu nebo je promáčklina větší než 2cm, tak bohužel, to už je přes limit.
Listopad 15, 20195 r No tvl. Tak po přečtení té příručky nechápu jak může soukromá osoba přistoupit na ty podmínky... Jedna jízda na nákup nebo jeden den stání pred panelakem a už platím a to určitě víckrát... Upraveno Listopad 15, 20195 r od zwan
Listopad 16, 20195 r Tak v manuálu řidiče pro Fabii III se píše,že se akceptuje malá promáčklina (cm se neuvádí), maximálně 2x na jeden díl. Navíc v mém případě je promáčklina cca 2mm do hloubky. A je pravda, že s obavami jdu pokažde k autu,jestli nemá další razítko. Nejhorší jsou právě parkoviště před supermarketem,kdy otevírají dveře způsobem "zarážka o vedlejší auto". Jejich argument je,že jde přece o spotřební zboží,když jim řeknete,že Škofin to vidí jinak,diví se. U nových aut je problém,že plechy nic nevydrží. Stačí zatlačit na plech prstem a je vymalováno. Upraveno Listopad 16, 20195 r od redroker66
Leden 9, 20205 r Zdravím! Nevíte prosím někdo, kolik si Škofin účtuje za 1km nad daný limit km? Díky!
Únor 8, 20205 r Ve smlouvě mám uvedeno k limitu km i toleranci +5000km. Mám tomu rozumět,že toto mohu ještě najet,nebo to už je zpoplatněno?Nic více tam uvedeno není. Určitě bych se mohl optat přímo u Škofinu,ale třeba už někdo má zkušenost. Díky!
Únor 8, 20205 r Tak myslím,že to tak je postavená každá smlouva operáku. Tedy nájezd km a povolená,výše uvedená tolerance.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.