Čečulák Vloženo 21. leden 2018 Sdílet Vloženo 21. leden 2018 V 19. 1. 2018 na 9:28, Lupen_cz napsal: No asi jsem to blbě popsal, ale u mně vidím spíše problém v tom, že po vypnutí zapalování neklesne napětí ihned na nulu, ale zůstane na 4-5 V (nevím jak dlouho). Což vypne jenom kameru, ale GPS modul (asi) běží. Po zapnutí zap. kamera začne nahrávat, ale už se nespáruje s GPS modulem. Jinak po zapnutí zapalování nameřím na pojistkách klasických 12,5V. Vše funguje správně pouze, pokud kameru vypnu úplným odpojením od napájení. At už vytažením kabelu, pojistky, nebo zásuvky zapalovače, jak jsem dělal původně. Následné připojení nastartuje kameru i GPS modul. Nedavno jsem pripojoval modul na SS. Bez proudu mam vsechny male pojistky v druhe rade. Privod proudu je z vrchu. Funguje mi to skvele. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 Tak problém s GPS vyřešen koupí pojistkového pouzdra na mini pojistky s odbočkou. Zapojením na malé pojistky, které jako jediné(tedy alespoň vetšina z nich) po vypnutí zapalování nedávají žádné napětí. Kabel odbočky napojen na kabel adaptéru zapalovače z Ali. Teď GPS funguje jak má. Pokud tedy někdo budete zapojovat Truecam s GPS modulem a nehodláte po každé jízdě vyndavat kameru z auta, tak ji zapojujte do těch malých pojistek. Midi pojistky poz. 23-28 po vypnutí zapalování pouze snízí napětí z 12,5V na 5,6V a to dělalo mému GPS modulu problémy. Mám bez-klíčové zapalování, tak možná u startování klíčem to může byt jiné. Všem bych chtěl poděkovat za vaše rady a názory. Teď už se konečně nemusím o kameru vůbec starat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 A na jakou pozici jsi to zapojil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 (editace) Přesně ti to neřeknu, ale je to ta prostřední řada a jedna ze zásuvek mezi 32 a 35 pozicí. Do jednoho z volných slotů. Moc jsem to neřešil. Pokud to chceš přesně, tak bych se podíval večer. Montoval jsem to na parkovišti hned před krámem a vzhledem k tomu, že pozice byla nevyužitá a fungovalo to, tak jsem se ani nepodíval, co na ní má být napojené . Editováno: 30. leden 2018, autor: Lupen_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 @Lupen_cz Díky za info. Až mi dorazí ta odbočka z Ali tak se chystám taky tak zapojit kameru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 (editace) Tak už jsem konečně zapojil tu kameru přímo do pojistek. Po proměření pojistek jsem to zapojil nakonec na pozici 26 "spínač vyhřívání předních sedadel". Na poslední fotce je vidět kam jsem "zapojil" druhý vodič na kostru. Kameru mám za zrcátkem a kabel schovaný pod stropním obložením nad čelním sklem a poté pod plastem na A sloupku je kabel natažený dolů do palubky. Všechno funguje jak má a konečně nemusím řešit zapojování kamery do zapalovače. Editováno: 2. Březen 2018, autor: VojtaCZ 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Při tom měření si na této pojistce naměřil nulu? Protože u mně tam jde po vypnutí zapalování něco kolem 5V a dělalo mi to problém se zapínáním(resp.vypínáním) GPS modulu. Musel jsem proto koupit ještě redukci na mini pojistky a zapojit to na ně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Já tam měl nulu. Na žádné pojistce jsem 5V nenaměřil. Buď tam byla nula nebo napětí baterky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Ach jo, snad to u mne ma nakej duvod a nemám tam něco podelanyho. Ještě mne napadá, startujes tlačítkem nebo klíčema? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Já na týhle pojistce dodělával výhřev a taky jsem tam měl 0V. startuji tlačítkem a ani jsem neotvíral dveře, což je jako vytažení klíčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Já startuju tlačítkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 @Lupen_cz Co takhle zatížit obvod při měření. Těch 5V je samozřejmě divná hodnota, tak aby to nebyl jen nějakej "šum". Ty multimetry mají velký vnitřní odpor, takže bych to zatížil alespoň LEDkou, nebo žárovičkou. Pokud jsi měřil s připojenou kamerou, nešlo to napětí z té kamery? O.T. Pět stránek příspěvků s takhle jednoduchou písemkou. . 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 Měřil jsem bez kamery, přímo v díře na pojistku a kostra na šroubu od dveří. Na Mini pojistkách to při vypnutí zapalování spadne na nulu. To dokazuje i to, že GPS s kamerou připojená na ty mini pojistky funguje normálně, ale na ty vetší pojistky se nevypne GPS modul. Kamera ano, protože asi její relátko vypíná na vyšší napětí, než je těch 5V. Jak se ten GPS modul nevypne současně s kamerou, tak už s ní při zapnutí zapalování nekomunikuje. Tak jsem jezdil asi 14 dní bez GPS informaci. Potom zakoupil pouzdro na Mini pojistky a vše bylo vyřešeno. GPS vypíná i zapíná společně s kamerou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 Tato teorie, ač se zdá být elektrolaikovi logická, nebude správná. Se domnívám. Tím spíše, že ostatní na té pojistce měří 0V. Máš to ale vyřešené, tak nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lupen_cz Vloženo 4. Březen 2018 Sdílet Vloženo 4. Březen 2018 Ani nevíš, jak bych si rád tady přečetl tu správnou teorii.Ale musíš uznat, že v těch pojistkách je určitý rozdíl...pokud: 1. Při stejném měření, stejným přístrojem, za stejných podmínek, naměřím jiné hodnoty po vypnutí zapalování. 2. Při stejné kameře i stejném adaptéru, jen je adaptér pojistky zapojen na mini pojistku, tak kamera funguje správně. Pokud zapojím do těch větších pojistek, tak druhou jízdu už GPS nezapisuje data do souborů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 5. Březen 2018 Sdílet Vloženo 5. Březen 2018 No jestli se té kameře spíš nelíbí to rychlé zapnutí, vypnutí, zapnutí. Některé okruhy, velké spotřebiče, jsou při startování blokované. Jestli ses trefil napoprvé do takového okruhu, můžeš se sám kouknout do schemat, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waw Vloženo 21. Květen 2018 Sdílet Vloženo 21. Květen 2018 Okolnosti poslední doby mě taky donutili koupit kamerku, radši... Sehnal jsem kameru do USB tedy napájenou 5V, v žádným případě jsem nechtěl tahat kablík přes palubku a ještě si zaplácnout jediný USB, nebo pořád pamatovat vysunovat napaječ ze zapalovače. Zvolil jsem napájení ze stropního světla. Použil jsem na to adaptér od starýho sony erricsona do zapalovače, napájel přívod ke světlu a krátkým kablíken přivedl ke kameře. Kouká ho z tapecu jen pár centimetrů. Velkou výhodou je, že nemusím myslet na vypínání či zapínání a taky to, že kamera snímá při vypnutém zapalování 10 minut pokud se neotevřou dvěře pak běží dalších 10 což se může hodit třeba při nějaký boračce, kdy kamerka bude těch 10 minut snímat so se děje i když je zapalování vypnuto. Zamknutím auta se vypíná hned. Asi by šel použít stabilizátor 7805, ale myslím, že be se dost hřál, proto ten adaptér. Jde samozřejmě použít i ten co je dodávaný s kamerou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 21. Květen 2018 Sdílet Vloženo 21. Květen 2018 7805 zásadne s chladičom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 21. Květen 2018 Sdílet Vloženo 21. Květen 2018 a odporúčam aj filtračné kondenzátory. ale to už asi na inú a dlhšiu debatu. nabíjačka k mobilu najlepšia a najľahšia voľba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 Chci si do nové fabie dát záznamovou kameru. Zapojení bych nechal na autoelektrikáři. Ale jak je to se zárukou? nebude problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 se zárukou čeho? Instalací kamery se do ničeho nazasahuje, takže co může odejít, je maximálně kamera Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 Tak abych ji nemusel zapojovat do zasuvky tak si ji necham nainstalovat a tam se urcite zasahuje do elektroinstalace. Tak kvuli tomu se ptam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 pokud budeš mít z alíku ten "adaptační pojistkový kabel" nedá se o "zásahu" do elektriky hovořit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 Tak tomu nerozumim az takhle proro to davam autoelektrikarovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 no pokud se použije toto , tak se akorát vyjme pojistka na určité pozici (která je např. pod napětím při zaplém klíčku, třeba zadní stěrač), do toho místa se píchne ten kabel, s tím že vyjmutá pojistka se vloží do slotu, který je "průchozí napřímo" a kamerová pojistka se hodí do toho druhého bypass slotu, kabel s očkem se ukostří a do zapalovačové zásuvky se strčí origo zapal.zástrčka od kabelu ke kameře, toť vše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.