sTebliczek Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Ahoj, mám prosbu. Chtěl bych na fabii dát 17" kola. A tady přicházejí 2 otázky: 1) Originál 17" jsou 7Jx17", ET46. Co jsem našel, a líbí se mi, je 7.5Jx17, ET38. Podle kalkulátoru půjde kolo o cca 1.5cm ven oproti originálu. Což by neměl být problém a z mého pohledu bude kolo jen krásně lícovat s leme blatníku, každopádně je to můj odhad a budu rád, pokud tady je někdo, kdo vyzkoušel a může potvrdit. 2) Techničák má jako alternativní rozměr pouze rozměr pneu nebo i disku? Nemám teď zrovna techničák u sebe, tudíž nemůžu potvrdit. Každopádně, pokud je v techničáku pouze 7J ET46, byl by velký legislativní problém mít na autě 7.5J ET38, když pneu bude to schválené? Předem moc děkuji za ochotu a jakoukoliv radu ;-) PS. jsem tady nový, do teď jsem byl (a stále jsem, fabie je jen druhé auto do rodiny na městské popojíždění) fanouškem jiné značky a tohle je má první zkušenost se škodou, tak buďte prosím shovívaví :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Zkus pročíst tady. http://forum.skodahome.cz/topic/11434-jak%C3%A1-kolapneu-m%C5%AF%C5%BEu-d%C3%A1t-na-svoji-fabii/?hl=%2Bjak%C3%A1+%2Bkola+%2Bpneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel M Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Ve zkratce: V techničáku je pouze disk 7Jx17" ET46. Aby to bylo legální, je nutné do TP nechat zapsat i ten tvůj 7.5Jx17 ET38. Na to potřebuješ od disků typový list a následně zajet na technickou s autem, kde to technik prohlídne a typový list ti potvrdí. Na základě toho ti pak na magistrátu do velkého TP dopíší nový rozměr disků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 15. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Pavel M: diky, ale tohle vim. Otazka ohledne legislativy byla spise ohledne toho, jestli uz nekdo zazil problemy kvuli kolu, ktere bylo jen o pul palce sirsi a s ET o 8mm jinym. A nejhlavnejsi otazka. Kolo o 1.5cm ven... Bude vylezat nebo bude v blatniku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 http://www.elektrony.cz/cs/podpora/caste-dotazy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 16. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 @sTebliczek tak trochu oživím tohle již skoro rok a půl mrtvé vlákno :-) s mojí zkušeostí z loňského jara. Přítelkyně si koupila z Německa dovozovou F2..jel jsem s ní na evidenční kontrolu na STK,aby mohla být zaregistrována a nestačil jsem se divit soudruhu technikovi na STK a jeho aktivitě..auto obíhal se zrcátkem a dlouze hledal z vnitřní strany disku hodnotu ET. Vůbec jsem netušil, že by tam bylo něco jiného než v TP a hle ono opravdu bylo..auto bylo obuto na alu, které mělo o 2mm jiný ET než byl zapsaný v TP, takže s úsměvem na tváři mi sdělil, že vozidlo žádnou evidenčku nedostane. Musel jsem se držet,abych ho neposlal k zemi..:-) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 16. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 Nechapu co je na tom divného. Byla ta kola v TP? Nebyla. Tak auto neprošlo, oprávněně. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mejnymejn Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 Ahoj, máte někdo zkušenost s těmito alu, případně podobnými? https://www.elektrony.sk/cz/anzio-sprint-farba-diamant-schwarz-7-17-575987 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 @mejnymejn zkušenost nemám, ale pozor na středový otvor..F3 má 57,1mm, ale alu 63,3mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 před 11 minutami, mejnymejn napsal: Ahoj, máte někdo zkušenost s těmito alu, případně podobnými? https://www.elektrony.sk/cz/anzio-sprint-farba-diamant-schwarz-7-17-575987 Díky Pravidla nepovolují ptát se na stejnou věc ve vícero tématech. Duplicita smazána. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mejnymejn Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 před 3 minutami, ski1961 napsal: @mejnymejn zkušenost nemám, ale pozor na středový otvor..F3 má 57,1mm, ale alu 63,3mm @ski1961 byl by to problém "vyrovnat" vymezovacím kroužkem? je to moje první auto, kola teda kupuji taky poprvé, takže zkušenosti žádné ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 @mejnymejn určitě to nebude s vymezovacím kroužkem problém. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.