Přejít na obsah

Tlak v pneu

Kadeřník

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

2,2 ? A to máš jako nejnižší na štítku ? Pokud ano, nemám námitek, pokud ne tak více namáháš a opotřebováváš bočnice pneu.

Za mě je to fakt málo s přihlédnutím k tomu, že většinou nejezdím sám : (viz štítek na mém 2,0 TSi/206 kW):

tlak.thumb.jpg.fe18032ef0d7a29c7e165e63df34807d.jpg

Aktuálně mám 2,5 vepředu a 2,7 vzadu a žádný problém na 18" s mlácením nemám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Zdravim, na infotainmentu mam neco jako "Kontrola tlaku v penumatikach", vysvetleni ze to mam zkontrolovat podle tabulky manualne a pak tlacitko "SET",
To znamena ze mereni (kontrolu tlaku) mam pres ABS a pri nakupu nove sady kol nemusim brat jednotlive merice do kazdeho kola. Chapu to spravne?

Diky moc.

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...
V 14. 7. 2016 na 18:23, Plzeňáček napsal:

Tady zadna elektronicka cidla jako v Hnujdae nejsou, hlida to pouze zmenu otacek kola oproti ostatnim, coz bere data normalne z cidel a jednotky ABS, takze se nic kodovat nemusi.

No právě toto téma jsem hledal. Tak se potřebuji zeptat a musí tam být ty TPMS měřiče tlaku nebo nemusí? Děkuji.

Odkaz ke komentáři

V 8. 3. 2023 na 17:20, stanmar napsal:

No právě...

Používám aktuálně tento

pneum.thumb.jpeg.bd25fea93f3208239f2ca689ab494323.jpeg

ale jestli měří přesně nevím.

Mám ten samý a kdysi se to zkoušelo a srovnávalo , tak prý údajně je nejlepší nejpřesnější měření 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, roman63 napsal:

Nemusí, stačí obyčejné bezdušové ventily.

Tak to moc velké díky , já totiž teď kupoval nové kola + pláště a jeden známý mě tvrdil taky že to tam k ničemu není, tak jsem to vzal bez těch TPMS nesmyslů. Tak díky.

Odkaz ke komentáři

Pokud jedna kola mají TPMS ventily, tak i druhý sada musí mít TPMS ventily. Naštěstí škodovka v 99% případů používá nepřímý způsob měření tlaku (přes ABS), takže TPMS ventily jsou u škodovek docela raritou a používají se běžné bezdušové ventily..

Odkaz ke komentáři

Tak rarita to byla u škodovky doteď. Přímé měření RKDS teď už u nových aut začíná být čím dál častěji(u vyšších tříd). Jestli je na autě přímé měření tlaku v pneu RDKS z výroby, tak nová kola je musí mít taky, případně je domontovat.

Odkaz ke komentáři

Priame meranie je u Škodovky už nejaký čas voliteľná výbava. Ak si za to nepriplatíš, tak máš klasicky meranie cez ABS. U Superb III bol v konfigurátore príplatok za priame meranie 140 € (v roku 2022). Vzhľadom na to, že tie senzory sú zbytočná starosť a výdaje navyše, málokto si zvolil auto s týmto príplatkom.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...