Březen 8, 20232 r 2,2 ? A to máš jako nejnižší na štítku ? Pokud ano, nemám námitek, pokud ne tak více namáháš a opotřebováváš bočnice pneu. Za mě je to fakt málo s přihlédnutím k tomu, že většinou nejezdím sám : (viz štítek na mém 2,0 TSi/206 kW): Aktuálně mám 2,5 vepředu a 2,7 vzadu a žádný problém na 18" s mlácením nemám.
Březen 8, 20232 r S tymi stitkami je to take osemetne. Tie udaje sa menia v priebehu vyroby :) Na S3 Combi predFL som mal podla stitku fukat predne na 2,2. Na S3 Lift FL mam predne fukat podla stitku 2,5. Pritom mam identicky motor 2,0TDI 110kW.
Březen 8, 20232 r To bude asi v pořádku - záleží zřejmě na hmotnosti daného vozu ( a ta je v závislosti na výbavě různá i při stejné motorizaci). Upraveno Březen 8, 20232 r od stanmar doplnění textu
Březen 8, 20232 r Přesně.My máme kalibrovaný měřák a jeden borec donesl na kontrolu 5 klasických ručních pneuměřičů a to byla sranda,jaký měly rozptyl...
Březen 8, 20232 r Mám stejný, stále funkční, přesnost též neznám a je se mnou velmi dlouho, myslím že mi měřil tlak už na Š 105 Upraveno Březen 8, 20232 r od Mira96
Březen 9, 20232 r Ja používam kompresor od Xiaomi a následne kontrolujem profi meračom od Kovo Brno :D
Březen 9, 20232 r Profimerak muze bejt jakej chce jestli neni kazdorocne kalibrovanej tak muze merit stejne na hovno jako z tesca za 150,- 😀
Září 28, 2024Zář 28 Zdravim, na infotainmentu mam neco jako "Kontrola tlaku v penumatikach", vysvetleni ze to mam zkontrolovat podle tabulky manualne a pak tlacitko "SET", To znamena ze mereni (kontrolu tlaku) mam pres ABS a pri nakupu nove sady kol nemusim brat jednotlive merice do kazdeho kola. Chapu to spravne? Diky moc.
Září 28, 2024Zář 28 Ano. Měří to rozdíl v otáčkách kol. Upuštěný má menší obvod a tím pádem se točí rychlejc. A při určitým rozdílu se rožne hláška.
Únor 12Úno 12 V 14. 7. 2016 na 18:23, Plzeňáček napsal: Tady zadna elektronicka cidla jako v Hnujdae nejsou, hlida to pouze zmenu otacek kola oproti ostatnim, coz bere data normalne z cidel a jednotky ABS, takze se nic kodovat nemusi. No právě toto téma jsem hledal. Tak se potřebuji zeptat a musí tam být ty TPMS měřiče tlaku nebo nemusí? Děkuji.
Únor 12Úno 12 V 8. 3. 2023 na 17:20, stanmar napsal: No právě... Používám aktuálně tento ale jestli měří přesně nevím. Mám ten samý a kdysi se to zkoušelo a srovnávalo , tak prý údajně je nejlepší nejpřesnější měření
Únor 12Úno 12 Před hodinou, roman63 napsal: Nemusí, stačí obyčejné bezdušové ventily. Tak to moc velké díky , já totiž teď kupoval nové kola + pláště a jeden známý mě tvrdil taky že to tam k ničemu není, tak jsem to vzal bez těch TPMS nesmyslů. Tak díky.
Únor 14Úno 14 pokial na starych kolesach maš TPMS a na novych mat nebudeš tak ti bude svietit kontrolka tlaku pneu a pokial to neodkoduješ tak to nezhasne. daj fotku ake maš ventilky na starych.
Únor 14Úno 14 Pokud jedna kola mají TPMS ventily, tak i druhý sada musí mít TPMS ventily. Naštěstí škodovka v 99% případů používá nepřímý způsob měření tlaku (přes ABS), takže TPMS ventily jsou u škodovek docela raritou a používají se běžné bezdušové ventily..
Únor 14Úno 14 Tak rarita to byla u škodovky doteď. Přímé měření RKDS teď už u nových aut začíná být čím dál častěji(u vyšších tříd). Jestli je na autě přímé měření tlaku v pneu RDKS z výroby, tak nová kola je musí mít taky, případně je domontovat.
Únor 14Úno 14 Priame meranie je u Škodovky už nejaký čas voliteľná výbava. Ak si za to nepriplatíš, tak máš klasicky meranie cez ABS. U Superb III bol v konfigurátore príplatok za priame meranie 140 € (v roku 2022). Vzhľadom na to, že tie senzory sú zbytočná starosť a výdaje navyše, málokto si zvolil auto s týmto príplatkom.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.