Přejít na obsah

Podivné chování stabilizačního systému/ABS


bisak

Doporučené příspěvky

Ahoj,

nedávno jsem byl na polygonu trénovat jízdu při snížené adhezi. Jakmile přišlo na vyhýbací manévr, tj. brzdit, snížit rychlost, odbrzdit a objet překážku, začal jsem mít se svou O3 Combi RS problém, zatímco ostatní manévr v klidu zvládali. Mně auto i přes odbrždění a natočený volant jelo několik sekund dál rovně jak saně a až později chytlo grip a začalo zatáčet. Při tomtéž manévru, ale bez počátečního brždění se vše chovalo jako obvykle a překážku jsem objel. I nájezdová rychlost byla v obou případech obdobná. Instruktor stál vlevo od projíždějících aut a stále dokola mě upozorňoval na "zablokované" přední levé kolo. Když pak i on nasedl do auta a zkusil totéž, tak konstatoval zatočení auta o dost později, než by čekal a jakoby trhnutím, přičemž on předpokládám točil volantem plynule a pozvolna...

 

Má někdo podobnou zkušenost nebo nápad, co hledat a k jaké diagnostice nutit servis?

 

Díky, M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně netuším... Když slapnu na brzdu, auto se nestačí k jedné straně, takže brzdi symetricky. ABS pri krizovém brzdění taky funguje dobře. Jak zjistit, jestli je problém symetrický, to netuším. Nejsem si jistý, jestli na to má vliv směr vyhybaciho manevru.
Nechal jsem přečíst chyby v řídící jednotce... Nic. Technik rikal, ze by bylo fajn zaznamenat merene hodnoty pro jednotku brzd, ale ze mi na to nemá co půjčit;-)

Tak zkusime test ještě s jednim téměř shodnym autem a porovnat je...

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...