Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, napadla mě jedna docela v podstatě důležitá věc, čím odklízíte sníh z aute? Dříve na staré m aute jsem to odmetl košťátkem ale tady je mi to trochu proti srsti, když uz na mytí člověk používá pouze samé mikrovlákna a drahé pripravky, tak je blbost to v zimě odmetat takto "hrubě"

Vloženo

Na co ometat. Pruzor a jedu ne? :)

Normalni kostatko z Bauhausu - z jedne strany koste, z druhe skrabka. Akorat by se obcas hodila delsi nasada.

Moc to resite a lestite... ;)

Vloženo
před 13 hodinami, Lukáš F. napsal:

No tak myslím, že takto nechce dopadnout nikdo, sice doma mam auto pod přístřeškem ale v práci stojí volně venku no.  http://www.detailingclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=663

Ten to musel odmetat snad drátěným kartáčem... Nebo jak můj tatík rejžovým koštětem, samozřejmě bokem a pěkně dřevem. Já si ani nepamatuju jak jsem loni odmetal, protože koště jsem si pořídil až letos :D Ale téměř vždy jsem se nedotýkal laku, ale né vždy to jde, leda prašan se nejlíp odhrnuje a zbytek odfoukne. Ale všechna okna to je základ.

Vloženo

Pořiď si bufíka a máš klid. Když zatopíš tak se sníh a led na plechu rozmočí a de dolu pěkně. A pokud je malá vrstva, tak ti zůstane na autě jen voda. 

Vloženo
před 44 minutami, Lukáš F. napsal:

No na parkovišti v práci asi těžko :D doma mám stání se střechou, tam to neřeším

Proč bys na parkáči v práci nemohl použít bufíka? :-D

Vloženo

Tak to jsi asi neměl na oknech pořádnou námrazu, já vyzkoušel hodne druhů tekutých stágor ale ani jedna mě nepomohla. Tak leda s běžnou námrazou kterou sundám i prstem.

Nebo pořídit stan nad auto :D

No a většinou i košťata mívají na boku hřebík nebo sponku aby drželo. A střechu nemá poškrábanou protože ta se mu nechtěla odklízet :D a the best je horká voda na okna :t

Vloženo

Normalne kdyz maji v Lidlu akci na 5l kanystr zimni kapalinu do ostrikovacu -60 °C, tak kanystr za cca 150 Kc koupim a vydrzi mi to na nekolik let jako tekuta skrabka na sklo. Naleju neredene do prazdneho rucniho roztrikovace, postrikam tim rano sklo a namraza je pryc drive, nez kdybych ji seskraboval plastovou skrabkou.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ja som metličku zabudol pred zimou kúpiť a keď prišiel sneh použil som čo bolo po ruke - stierku na okná (viď foto), používam na to tú špongiovú stranu. Možno to neometiem tak rýchlo ako by som omietol s metličkou ale aspoň sa nestrachujem o škrabance.

dgdg.jpg

Vloženo
V Saturday, October 22, 2016 at 12:47, osobne napsal:

Normalne kdyz maji v Lidlu akci na 5l kanystr zimni kapalinu do ostrikovacu -60 °C, tak kanystr za cca 150 Kc koupim a vydrzi mi to na nekolik let jako tekuta skrabka na sklo. Naleju neredene do prazdneho rucniho roztrikovace, postrikam tim rano sklo a namraza je pryc drive, nez kdybych ji seskraboval plastovou skrabkou.

A to jsi zkoušel nebo si to jen myslíš?

Mně to s -40°C Velvanou totiž nefungovalo :-D

Vloženo (editace)

Ja som kedysi na starom aute tiež skúšal rozmrazovať okná -40 carlsonkou a po zotretí stieračmi mi ihneď namrzol "tenký film" a videl som prd :D ale tak -60 z lidla možno funguje, tú som neskúšal.

Editováno: , autor: Helmic-Svk
Vloženo

Já už roky používám na zamrzlá skla denaturovaný líh nebo isopropylalcohol, mám ho ve dveřích v rozprašovači, sem tam ho přiměřeně cvrnknu i  do nádobky ostřikovače, jednu dobu sem používal slivovičku která nebyla moc pitná, fungovala taky dobře.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...