Přejít na obsah

Octavia 1.9 TDI 77kw- šedomodrý dým


Lada590

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém s Octavií, kod motoru je BJB, najeto 220 000 km. Na volnoběh i za jízdy celkem dost kouří, barva kouře je šedo modrá. Na emisích naprosto v pořádku, diagnostika ukázala pouze horší EGR ventil, tak jsme ho důkladně vyčistili, ale moc to nepomohlo. Olej se neztrácí, ale spíš přibývá, octavii mám jen krátce, takže nevím jestli to bylo přelitý nebo jestli teče do oleje nafta. Máte někdo nějaké rady co zkontrolovat dál? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jak si potřeboval poradit? Běž a udělej tohle a tohle? To ti tu můžeme říct u různých montáží a demontáží ale poruchy kterou popisuješ je třeba řešit s mechanikem a ne online přes net, příčin může být několik. Co já vím tak dým do modra vzniká při spalování oleje což můžou být např. vodítka ventilů, nebo turbo atd. Přibývání oleje zas může být tím těsněním vstřiků ale tam by to asi kouřilo bíle a smrdělo nespálenou naftou atd.   Pokud sis sám přetěsnil vstřiky tak snad ani radu nepotřebuješ. Jak moc to bylo vymačkaný, zabrousil sis sedla?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No přesně tak jsem chtěl poradit. O-kroužky vymačkaný byly, to na nich bylko vidět, hlavně na tom spodním nejmenším, otvor pro vstřik v hlavě se zdál v pořádku, pouze vstřiky na jedné straně trochu oleštěný, ale to je asi normální, když je ten vstřik přichycenej k jednej straně. Sedla jsem nezabrousil, ani nevím jak? Jinak naftou to smrdělo, takže ten kouř byl asi bílý, to se omlouvám za špatnou informaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...