Přejít na obsah

nové plechové disky - dosedací plocha


darda

Doporučené příspěvky

ahoj, mám takový dotázek, zkoušel jsem hledat, ale nenašel. Dneska jsem měnil kola, a dával jsem úplně nové plechové disky. Tedy k dotazu, je potřeba odstranit barvu z dosedací plochy šroubu? A ještě čím ošetřujete dosedaci plochu disku na náboj, majitel přede mnou snad nikdy nesundal jediný kolo, skoro nešly dolů, auto je starý dva roky. Akorát jsem to očistil drátěným kartáčem. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

měl jsem na mysli plochu na disku, na jiných plechových kolech bylo to místo kam dosedá šroub bez barvy. Jak jsou nový tak jsou celý v barvě , tak mě jen napadlo, jestli ta barva pod šrouby nemůže nějak zlobit. A na to ošetření náboje jsem něco zaslechl o jakýmsi vosku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kola jdou dolu blbe i po par nesicich i hlinikace. Proste orezne osazeni na naboji a nechce to dolu. Na plecgacuch nech barvu kde je ta barva pod srouby se casem sedre sama jako na diskach co jsi mel. Dosedaci plochu muzes namazat asi nejakou vazelinou nebo voskem ktery se pouziva v autodilnach misto vazeliny ;-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zrovna nějaké určitě ne. Musi snést teplotu a navázat vodu. Jednou mi to v servisu taky něčím napatlaly a po zimě do toho bušily 3 hodiny, aby sundaly přední kola, bylo to zapečený a zarezlý. Nebyl jsem prý jedinej, mechanik si nafasoval a neměl znalosti prý :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 11. 2016 at 23:54, miklisek napsal:

Správně měl použít tzv. měděnou vazelínu. Stačí nanést jednou na nákružek na náboji kol a je vystaráno na několik let. Vodou se to fakt neumeje.

 

V 29. 10. 2016 at 20:51, libero napsal:

dosadaciu plochu očistiť a jemne natrieť trebárs týmto http://www.retech.com/sk/vyrobky/4/110

:palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...