Přejít na obsah

Divný zvuk po výměně rozvodů


davidsusir

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám octavii 2 1.9 tdi BJB 77kw 2005. Rozvody již měli najeté své kilometry a tak jsem je nechal u známého vyměnit. Koupil je tuším v Prondu v Kosmonosích, protože tam má nějakou slevu. Nicméně k problému. Po výměně rozvodů a hlavně tedy za tepla je slyšet divný zvuk, asi z vodní pumpy ( dávali jsme novou, plastovou). Je to takové pumpování.. Našel jsem na youtube video, kde je ten zvuk zaznamenán. Otázka zní:. Mám se tím zvukem zaobírat ? Zkrátka mě to štve, protože předtím bylo slyšet pouze jak si krásně povídá motor a teď toto. Popřípadě jestli to není známka, že ta nová pumpa je nějaká špatná či co. Předem děkuji za odpověď, snad jsem nepřehlédl při hledání že by se to už někdy řešilo, kdyžtak mě prosím neukamenujte :) 

Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=NmLk3ZpYxm4
Druhé video: https://www.youtube.com/watch?v=jD1ANJMvUqg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Měl jsem úplně stejný problém. Stejný zvuk jsem měl po výměně rozvodů, kde se dala pumpa s kovovou vrtulí. Nakonec jsem ji nechal vyměnit za originál plastovou a motor zase krásně běží jak má. Takže bych to viděl na reklamaci pumpy. Na funkci to nemělo vliv, ale ten zvuk mě štval tak jsem ji vyměnil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Je hezký, když člověk najde vlastní video :D

Ale co týče toho zvuku, pumpou to nebylo. Poprvé tam byla pumpa ze sady rozvodů contitech (viz zvuk v odkazu) a nechal jsem jí vyměnit za originální. Zvuk zůstal, možná se i zhoršil a ještě auto začalo být línější. Po různým bádání a čtení příspěvků jsem zjistil, že to dělá řemen! V servisu ŠA, kde dělali tu výměnu, nasadili řemen obráceně a ještě ho víc našponovali. Nechal jsem to opravit a je po zvuku. Má rada zní, nechat dělat rozvody u toho, kdo motorům rozumí a není jen výměnář!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...