PTiCA Vloženo 28. Duben 2017 Sdílet Vloženo 28. Duben 2017 ŠKODA KAROQ je zcela nově vyvinuté, kompaktní SUV. Emocionální a dynamický design s řadou krystalických prvků využívá nový designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA. ŠKODA KAROQ nabízí velkorysý prostor v interiéru i velký zavazadlový prostor, nové asistenční systémy, Full LED světlomety a vůbec poprvé ve voze značky ŠKODA také digitální přístrojový panel. Stránka modelu: http://www.skoda-auto.cz/models/karoq/prehled/ Více článků o Karoqu: http://www.skodahome.cz/search/karoq/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 3. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2017 Tak nám prodávají Karoqa... A jak tak koukám, je to asi už klasika u náběhu, není ještě vše k mání. Třeba 1,5 TSi pouze s DSG. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 U Ambition jde ne? Konfigurátor na webu bych nebral jako etalon toho co lze a nelze mít. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 22. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2017 Ahojte, mal niekto možnosť porovnávať Tiguan s Karoqom? Aký máte pocit? Prípadne ak sa niekto vyzná v technických, konštrukčných rozdieloch oboch áut, budem rád za informácie. Ja viem len, že podvozok by mal byť na rovnakej platforme MQB, ale Tiguan je o málo dlhší a zároveň má dlhší rázvor. Stojí na kolesách s väčším celkovým priemerom. Vyberám auto pre rodičov: Tiguan Comfortline 1,4T 92kW + nejake príplatky vs Karoq Style 1,5T 110kW + nejaké príplatky. Výbavy sú zhruba podobné. Tiguan má viac asistenčných systémov (lebo ich má už v základe), Karoq by mal viac komfortnej výbavy ako navigácia a el.ovládaný kufor (čo ale nie je podmienkou). Rozdiel výslednej ceny je cca 2000€. Tzn. Tiguan je drahší. Ešte dodám, že čisto subjektívne za Karoq u mňa hovorí vzhľad (u rodičov presne naopak ) a za Tiguan podľa mňa technicky jednoduchší (asi spoľahlivejší) a overený motor 1,4T oproti 1,5T (nová architektúra, vypínanie valcov,..) Vopred ďakujem za vaše postrehy a možno podobná diskusia pomôže aj niekomu inému. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 22. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2017 (editace) Měl jsem objednaného Tiguana R-line 1,4 tsi Com a ted jsem změnil na Karoq Style.Podle mne je Tiguan o dost dražší a je dražší i co se týče doplňků (Comfortline),porovnávám s výbavou Style.Led světla máš u Style v základu ,ty u Tiguana + cca 40 tisíc, navigace u Style v základu Amundsen je ,u Tiguana+ 22 tisíc DM, DMPro cca 60 tisíc atd. (stačí porovnat v konfigurátoru obě auta).Tiguan je cca o 10cm delší.Velikost kol je stejná ,R line má 19 a 20" ,ale průměr je17,18" ,záleží co si vybereš a zaplatíš.Za mně je Tiguan o něco hezčí ,ale musí mýt full Led svetla+ led za příplatek i vzadu,ale zaplatíš o dost víc. Editováno: 22. Listopad 2017, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 22. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2017 hej, cenovy rozdiel je nejaky, ale nie je to az tak podstatne.. Led treba v cene ratat porovnatelne, tzn u tiguanu zakladne led (nenatacacie) Priemer kolies je naozaj vacsi u tiguanu, myslim vratane gumy, nie len priemer diskov. Proste Tiguan ma na rovnakom priemere viac gumy (porovnaval som to na 17" verzii) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 22. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2017 (editace) Rozdíl mezi statickými a plnohodnotnými led . Editováno: 22. Listopad 2017, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 22. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2017 Pokud bych se měl rozhodnout podle vzhledu - za mě jednoznačně Tiguan. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 22. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2017 Za mne taky ,ale musí mít full led, min 18" kola 2,0Tsi a nejlépe v R-line a doplnit nějakou výbavou protože v základu comfortline není nic moc a potom jsi s cenou okolo mega, spíš víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 a potom nehovorime o konkurencii pre karoq Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 (editace) Tiguan Comfortline 1,4 tsi(697000,-kč) s obyč. světly a na 17" kolech určitě ne a když ho dovybavíš na stejnou výbavu co má v základu Style 1,5 Tsi(630000,-kč) tak je cena o dost vyšší. Tiguan 1,4 Tsi má už OPF a Karoq u 1,5Tsi zatím ne, což je pro mne velký plus.Statické led za 22000,- nejsou dobrá volba. Editováno: 23. Listopad 2017, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Ještě máš alternativu T-roc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 T-roc je maly, uz Karoq sa mame nepozdaval velkostou, preto o malo vacsi Tiguan povazujem za primerany. Pisal som presne hore, ze nejde o verziu s OPF (92kW) a aj o tom, ze cenovy rozdiel az tak uplne nehra rolu. Samotne 1,5Tsi by som povazoval za vacsie riziko ako OPF. Preco presne nie su dobrou volbou staticke svetlomety? U nas su v baliku komfort, takze "zvlast" sa za ne nepriplaca. Staticke ma aj Karoq. Aj keby nesvietili lepsie ako obycajne halogeny, tak su o 100% krajsie ako obycajne svetlomety a kedze su sucastou spominaneho balika, tak tam proste budu. Nehovorim, ze by bol problem priplacat za natacacie svetlomety u Tiguanu, ale sam povazujem toto auto za posledne auto pre rodicov a preto nechcem, aby po skonceni zaruky mali nejake zbytocne problemy. Natacanie povazujem za teoreticke kazitko do buducnosti. Podobne uvazujem aj o problemoch Karoq vs Tiguan v zmysle, ze Tiguan sa vyraba cca 2 roky (mali by byt vychytane nabehove problemy). Karoq je uplne novy (viem, ateca je podobna a uz sa rok vyraba, ale casto potrapia aj blbe obklady, sedacky a podobne vecicky, co pokazia celkovy dojem z auta a tieto su v pripade karoqa ine ako u atecy). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 (editace) Podívej se na obrázek jaký je rozdíl, je to docela jasné .Karoq má Led s AFS (Systém řízení předních světlometů AFS využívá možnosti měnit geometrii světelného kuželu předních světlometů, a tím přizpůsobit osvětlení před vozidlem různým jízdním situacím. ) plnohodnotné.Mrkni sem,je to forum o tiguanech http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=318123&p=3180799. tam je vše popsáno atd.Pravdu máš že už ho vyrábějí nějakou dobu a mají to snad vychytaný. Editováno: 23. Listopad 2017, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Ak myslis asistent dialkovych svetiel, tak u predajcu skody som dostal informaciu, ze AFS v Karoqu funguje tak, ze proste bud ma zapnute dialkove, alebo ich vypne (samozrejme automaticky) tzn. nefunguje tak, ze by napr. pravy svetlomet svietil dialkovo a lavy zatienil oproti iduce vozidlo. Takze je to taka jednoducha verzia asisetenta riadenia prednych svetlometov... no a tuto jednoduchu funkciu ma aj tiguan v spojeni so zakladnymi led svetlometmi. Ak teda nenarazas hlavne na vzhlad, tak priplatok 740€ za krajsie natacacie svetlomety mi nepride adekvatny. Urcite inak by som uvazoval, keby sme nezli na rovine a denne by sa jazdilo v nejakych serpentinach a pod. vtedy okrem vzhladu je urcite neocenitelne natacanie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Když se podíváš na obrázek ,jsou to světla přesně pro tiguana, tak je tam jasně vidět v čem je rozdíl a když se podíváš na odkaz tak tam je to všechno dobře popsáno. Asistenta u Karoqa musíš k světlům dokoupit-Auto Light Assist cena 3500,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 videl som forum aj obrazok, riesi sa len dizajn a nie funkcnost.. za mna dizajn akychkolvek led je lepsi ako halogenov prave tie zakladne su specificke tym, ze su ine denne svetla ako vsade inde.. kazdy ma pasik rozneho tvaru, ale tu su dva stvorce alebo obdlzniky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Chlapci, mícháte dvě věci dohromady. AFS je proměnná geometrie světelného toku primárně při potkávacích světel.. Auto Light Assist je automatický přepínání potkávacích a dálkových světel. Vůbec to s tím nesouvisí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 (editace) Přesně tak, proto jsem psal že asistent se musí dokoupit zvlášť k světlům. Nevíš jestli je nějaké nové info ohledně digi. přístrojovky. Díky. Editováno: 23. Listopad 2017, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olexaV Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 (editace) Včera jsem psal do prodejny v ml boleslavi a ohledně digit štítu neumí odpovědět prý že má najizdet až příští rok já mám auto na únor tak doufám že stihnu doobjednat Editováno: 23. Listopad 2017, autor: olexaV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 Díky ,já mám termín zatím 9 kt 2018, tak taky doufám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 cilda1:Poslední info co mám,tak je 8KT/18. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 8/2018 NENÍ potvrzené Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dubl Vloženo 25. Červen 2018 Sdílet Vloženo 25. Červen 2018 Nová "tajná" fukce zadních couvacích senzorů u vozidel s virtuálním pedálem: https://auto.idnes.cz/skoda-karoq-seat-ateca-virtualni-pedal-odemykani-auta-viko-kufru-pxq-/automoto.aspx?c=A180621_154252_automoto_Fdv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubomir.kozak Vloženo 19. Září 2018 Sdílet Vloženo 19. Září 2018 Poradí mi prosím někdo kde bych si mohl Karoqa půjčit například na víkend na vyzkoušení? Vážně o něm uvažujeme, ale každý dealer Škoda mi nabízí pouze svezení s prodejcem, nikoliv zapůjčení. Ideál Mladá Boleslav, Jičín. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.