Květen 3, 20178 r Autor Dle ustanovení § 2085 - 2127 občanského zákoníku (89/2012 Sb.) a pokud tato smlouva nestanový jinak platí pro jejich vztah takí v ustanovení §2079 -2084 OZ Takže vlastně všechno co jde.... Opravdu při té znalecké kontrole jsou schopni určit uplně přesně všechno jak se co stalo? Co se rozbylo dříve a co pak, jak dlouho to trvalo, co se muselo stát aby doško k zadření motoru, opravdu jsou schopni odhadnout kdy se do toho hrabali a že se vůbec do toho motoru hrabaly? Protože to jsou opravdu zatím jen to co mi vpálily a nikdo mi to zatím nedosvěčí. A ani nevím kde auto je, na to vůbec nereagují....
Květen 3, 20178 r Jsou to lidi, chyby dělají a nevědí všechno, ale více méně se asi trefí... jestli si tu jen ověřujete jestli jste zamaskovala vadu dostatečně vám tu asi nikdo neřekne, je to velmi jednoduché, jestli jste s autem nic nekutila, tak pravděpodobně vyjdete jako vítěz, protože ani motor s nízkou hladinou oleje se po týdnu nezadře pokud z nej někdo nevypustí i zbytek oleje. Motor který se má v plánu zadřít i s olejem o tom dopředu dá vědět silným klapavým zvukem, protože už nejspíš je přidřený a to způsobuje ten klapavý zvuk jako by jste jezdila s 5l rotačním dieslem. Nevim co tu řešíte, jestli tvrdíte že si motor sami rozebrali a nejsou soudní znalci, tak si všechny důkazy už sami pohřbily a to už tu taky bylo řečeno. Myslím že je tu už pro vás zbytečné psát a buď to řešit rovnou před úřad a nebo přes právníka, víc tu nevyřešíte.
Květen 3, 20178 r Autor To mate asi pravdu, jen to nechápu. Kdyby to bylo tak poznat na jízdě autem tak proč to zbytečně doničily? Já jsem prostě nic nepoznala a blbá nejsem. Ale i tak všem děkuju za rady a za čas.
Květen 3, 20178 r Možná tam nalily špatný olej ? Udělali chiptuning a nepovedl se ? Někdo z rodiny poškodil vanu a jel bez oleje ? Bůh ví třeba jen chtějí ušetřit a to ani rozebrané není, do hlavy jim tady nikdo nevidí. Nebo nás tu krmíte vy a je možné že tu zjišťujete jak se z toho vykroutit fakt nevim je mi to celkem jedno, já tu jen zabíjím volný čas u kávy :-) Pořád jste nenapsala co to bylo za motorizaci. Jeden typ motoru totiž měl problém s olejovým čerpadlem, které přestalo mazat a motor se mohl zadřít pokud si toho řidič nevšiml za jízdy že se rozsvítila kontrolka mazání. Upraveno Květen 3, 20178 r od 15degren
Květen 3, 20178 r Autor jo já to beru, jenom si scháním informace protože nevím jak dokázat pravdu. Co je chiptuning?
Září 8, 20205 r Dobrý den, koupil jsem auto z bazaru a během několika dní jsem já a i servis odhalily tři závady. Auto je 15 let staré a má najeto 160 000km. Ani jedna ze závad nebyla na autě řešená. 1. Zadní náprava je podle slov servisu "Odpravená, proto to auto plave" 15 000kč. 2. Spodek je zrezlý a po zimě neprojde technickou. 4 000 -7 000kč. 3. Vibrace při 80km/h - nejspíše vadná poloosa 5 000kč, může to být ale cokoliv takže max 30 000kč včetně rozboru celého auta. Je něco z toho dle zákona skrytá vada? Nebo se jedná všechno o závady věkem auta? Osobně mě nejvíc trápí ten třetí bod.
Září 8, 20205 r Chcel si usetrit, kupil si auto z bazaru. Co cakas po 15r aute s 160tkm? Tie km sa mi nezdaju. Proste to investici chce.
Září 8, 20205 r Tak 15 let je moc na každé auto. Ber to tak, že ho máš na dojetí, bude se na něm sypat všechno postupně... Běžné riziko u takto starého auta, ještě navíc z bazaru = bez historie. Skrytá vada by byla např. zamlčená nehoda nebo stočené kilometry (dle až nesmyslně nízkého nájezdu pravděpodobně stočené je, ale dokaž to...).
Září 8, 20205 r Chybí tu napsáno o jaké auto se jedná. Mám podobně starou fábii s o dost větším nájezdem a krom tyček (2x), silentbloků ramen, předních ložisek a brzd jsem na podvozku snad nic neměnil.
Září 8, 20205 r Co řešíte u 15 let starého auta proboha. Z toho co píšeš jsou to běžné vady tak starém krámu a takové ty řeči servisů že to bude možná 5 možná 30.000 bych úplně ignoroval. Všechny silembloky mají nárok být po 15 letech provozu ve vodě,soli atd KO,to samé podvozkové díly můžou být rezavé,když do nich mlátí kamínky a podobně,to snad dá rozum.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.